Komputery, RTV, AGD, Komorki - Jaki polecacie ... tablet
Marcin-Krak - 04-09-2013, 12:01
JCH napisał/a: | Czy za te pieniądze nie da się kupić popularnego Samsunga Galaxy Tab 2 7.0 |
Ja uważam, ze tu przede wszystkim ludzie "lecą" na markę. On aż taki fajny nie jest i jak dla mnie nie jest wart tych prawie 9 stówek.
Nie chcę płacić przepłacać - bo nie zależy mi na tym, żeby mieć gadżet, tylko urządzenie, na które jak będę czasem je potrzebował - będę mógł liczyć i nie będzie odpychało od siebie działaniem i wyglądem
Poza tym wychodzi ze mnie centuś krakowski - bo uważam, że za dużo se liczą za kawałek plastiku z wyświetlaczem i relatywnie małą pamięcią
JCH - 04-09-2013, 12:22
Marcin-Krak napisał/a: | On aż taki fajny nie jest | A to nie wiem, bo nie mam. Jednak wydaje mi się, że +/- 100 zł to lepiej dać za markowy (pytanie czy Szajsung to markowy ) niż za "jakieś" Prestigio (a może Prestigio to markowy.... ) Marcin-Krak napisał/a: | Poza tym wychodzi ze mnie centuś krakowski - bo uważam, że za dużo se liczą za kawałek plastiku z wyświetlaczem i relatywnie małą pamięcią | Wszystkie to kawałek plastiku z wyświetlaczem.
Iron.Falcon - 04-09-2013, 12:55
ja osobiście uważam, że jestem za biedny na oszczędzanie... lepiej kupić raz, a porządnie
mjsystem - 04-09-2013, 13:01
JCH napisał/a: |
Marcin-Krak napisał/a:
On aż taki fajny nie jest
A to nie wiem, bo nie mam. Jednak wydaje mi się, że +/- 100 zł to lepiej dać za markowy (pytanie czy Szajsung to markowy ) niż za "jakieś" Prestigio (a może Prestigio to markowy.... ) |
Jacek
Jak kiedyś już pisałem, większość ceny(poza podatkami) stanowi zwrot kosztów konstrukcji i reklamy. Są firmy, które bazują na gotowych rozwiązaniach. Ale np Szajsung ma swoich projektantów i PR. Poza tym rozszerzoną sieć serwisów.
OK. Kupić dobrą podróbę, to sukces. Coś, co zachowa "prawie" dobre parametry ale cena będzie o niebo niższa. Pytanie tylko, co z gwarancją, serwisem, zachowaniem parametramów?
milo - 08-09-2013, 11:09
Co powiecie na Mistral Travel II podobno Polski wyrób http://www.mistral-rtv.pl...-dvb-t-p68.html
RalfPi - 08-09-2013, 11:43
milo napisał/a: | Co powiecie na Mistral Travel II podobno Polski wyrób |
Na filmiku zdjęcia ze Szczecina
W sumie jakaś to opcja jest - jadę teraz z Żoną w podróż większą i się zastanawiam czy nie nabyć - podjadę do sklepu w pon. lub wtorek i dam znać czy warto...
_Slawek_ - 08-09-2013, 18:21
Proponuję też rozważyć tablet firmy Kruger & Matz < 400 zł, a zdecydowanie lepszy procesor niż w Mistralu. Jedyny minus to bateria.
Test Kruger & Matz KM0793
milo - 08-09-2013, 18:36
Tylko nie ma dvbt ,nawigacji ...
_Slawek_ - 08-09-2013, 19:50
milo napisał/a: | Tylko nie ma dvbt ,nawigacji ... |
Marcin-Krak napisał/a: | Co potrzebuję?
7-8 cali,
3G i zgodność z aero2,
w miarę wytrzymała bateria.
Do czego:
- głównie przeglądanie neta w momencie braku dostępu do stacjonarnego sprzętu,
- możliwość przeglądania dokumentów w sytuacji jak powyżej,
- czasem może jako czytnik do książek. |
Marcin-Krak - 08-09-2013, 21:05
Nie potrzebuję i tak zazwyczaj nie ma co oglądać.
Natomiast o nawigacji zapomniałem napisać - choć ja w sumie mam w telefonie, więc teoretycznie mógłbym się obejść
Kurde ciężki wybór - żeby przynajmniej gdzieś zrobili sensowną promocję czegoś i nie oszukiwali, że ma 3G - a jak przyjdzie co do czego to ... ups jednak nie ma
krzys78 - 11-09-2013, 16:36
Żeby jeszcze miał DVB-T mpeg2 i w cenie mapy Europy Bym się skusił mimo, że nie potrzebuje.
Uwex - 11-09-2013, 18:27
Klik
milo - 12-09-2013, 15:39
krzys78 napisał/a: | Żeby jeszcze miał DVB-T mpeg2 |
Ciekawe do czego
krzys78 - 12-09-2013, 18:31
milo napisał/a: |
Ciekawe do czego |
Zainteresowałem się tematem i już wiem, że tuner z mpeg4 dekoduje też mpeg2. Więc spoko. A do czego? Do oglądania telewizji po za granicami polski zasadniczo.
Marcin-Krak - 13-09-2013, 20:05
Prawie podjąłem decyzję
Jednak będzie Asus Fonepad. Co prawda jeden rdzeń mnie lekko zniechęca. Ale na moje potrzeby mam nadzieję, że da radę - a cała reszta wydaje się być ok, lub nawet więcej niż ok.
Jakieś ale ?
|
|
|