Śląskie - Wybory Moderatora Regionu Śląsk
mkm - 03-12-2013, 15:38
mjsystem, ostatnie sprostowanie
sveno napisał/a: | a jak się jakiś pojawia to zostaje tak potraktowany jak kolega od tuningowanej zielonej Carismy: napisał jednego posta, został zbesztany i pewnie więcej tu nie wróci. |
Zanim nie sprawdzisz - nie wyciągaj zbyt szybko wniosków
Trzeba dodać, że "kolega" zarejestrował się tylko po to, żeby sprzedać auto, a temat założył, żeby móc go wrzucić do "sprzedam"...
Nawet chyba "besztania" nie czytał...
Hubeeert - 03-12-2013, 16:16
sveno napisał/a: | Czemu temat jest przeklejony do każdego działu? Czy to nie sprawa Ślązaków? | Bo się pomyliłem zakładając temat i odznaczyłem nie tą opcję dla stworzenia ogłoszenia.
Morfi napisał/a: | Sveno tego nigdy się nie dowiesz. |
O mamy jasnowidza. Tylko coś przepowiednia nie wyszła.
[ Dodano: 03-12-2013, 16:18 ]
A ten od Carismy potrafił się pięknie zachować - polecam jego posty z działu Foto.
Takich mi raczej nie szkoda.
mjsystem - 03-12-2013, 17:26
mkm napisał/a: | mjsystem, ostatnie sprostowanie
sveno napisał/a:
a jak się jakiś pojawia to zostaje tak potraktowany jak kolega od tuningowanej zielonej Carismy: napisał jednego posta, został zbesztany i pewnie więcej tu nie wróci.
Zanim nie sprawdzisz - nie wyciągaj zbyt szybko wniosków |
Ależ śledziłem temat tego tunigmajstra. Ja tego nie komentowałem przecież
madź - 03-12-2013, 20:29
Zgłaszam swoją kandydaturę na moderatora regionu śląskiego.
Blondi - 03-12-2013, 23:52
mAGDA, chciałaś kobiecą kandydatke na moda? Mówisz i masz. madź, jest chętna. Zakładam, że bedzie rewelacyjnym modem regionu.
krzychu - 04-12-2013, 07:18
Blondi napisał/a: | Zakładam, że bedzie rewelacyjnym modem regionu. |
Na pewno ładniejszym
robertdg - 04-12-2013, 08:51
Blondi napisał/a: |
mAGDA, chciałaś kobiecą kandydatke na moda? Mówisz i masz. madź, jest chętna. Zakładam, że bedzie rewelacyjnym modem regionu. |
mAGDA napisał/a: |
Może jest ktoś na śląskim kto ruszy regionem a nie koniecznie chce nazywać się moderatorem, ktoś kto ma jaja a niekoniecznie jest facetem |
Mamy problemy z czytaniem ze zrozumieniem, czy tez wyrażamy ostry sarkazm Wygląda na to drugie, jest to całkowicie zbędne gdyż sami o sobie wiecie lepiej (w sensie, znasz swojego męża i wiesz co się dzieje z Waszym czasem), ale po co to wyciagac i eksponować tutaj.
Funkcja moda jest wyborem dobrowolnym, ale wymaga pewnego zaangażowania, sami widzicie ile razy ludzie z różnych rejonów województwa chcieli organizowac drobnego spota, to, że nie wszystkim pasuje to nie istotne bo może zdarzyć sie tak, że pojawi się więcej niż deklarowana ilośc osób.
Nasze województwo jest duże i mamy w zasiegu wiele różnych ciekawych miejscowości, nie musimy się spotykać co tydzień, można raz w miesiącu i nie koniecznie w zakrrojonym rewirze, można się zgadać z grupą spotowiczów z Bielska i spotkać się gdzieś, połazić, etc,. Mozna tym samym przyciagnąc grupe z Wodzisławia i okolic
Blondi - 04-12-2013, 09:03
robertdg, to nie był sarkazm. Madź to bez watpienia "baba z jajami" i zna sie na miśkach niegorzej niż niektorzy forumowicze.
A co do spotów to fajnie sie wypowiadasz ale szkoda,że na nie nie przyjezdzasz. Był spot w Bielsku - byłeś? Były spoty w Mikołowie-byłeś? Nie. Wiec chyba w twoim przypadku pisanie robertdg napisał/a: | można się zgadać z grupą spotowiczów z Bielska i spotkać się gdzieś, połazić | jest czysto teoretyczne.
Morfi - 04-12-2013, 09:39
Jako, że już dyskusja w pełni i mamy kandydatkę - żonę poprzedniego moda, który został wywalony za oszczerstwa i kłamstwa, podzielił region jak nikt inny i dopiero po interwencji oddał puchar.
A ten jeden spot na ponad 40 ludzi to zawdzięcza pojawieniu się naszego wielkiego Admina Hubeeerta.
Faceta poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy.
Dlatego rezygnuję w staraniu się o reelekcję, brak czasu Mnie pokonał.
Żałuję, że nie zrobiłem tego 6 miesięcy temu, bo wcześniej było ok.
m.in: 2 udane akcje Mitsumaniaki Dzieciom na Śląsku, regularne spoty.
Zadziwia come back, osoby, która od 2 lat się nie udzielała.
Mam nadzieje, że jednak Sławek (Mjsystem) zgodzi się być modem, na pewno będę mu pomagał.
Pozdrawiam
Arek
JCH - 04-12-2013, 10:36
mkm napisał/a: | ostatnie sprostowanie | No dobrze....
Skoro już wyjaśniliście sobie niedomówienia małopolskie i o co tam chodziło z kolesiem od Carismy to proponuję wrócić do tematu.
Aha.... jeszcze zanim wrócimy to kolegę od "odznaczanych opcji" zapraszam do śledzenia Pręgierza. Następnym razem przy zaznaczaniu/odznaczaniu opcji nie będzie dylematu, którą opcję wybrać
Zatem.....
Zgłaszam kandydaturę na moderatora mjsystem
Widać, że mu się chce więc kiedy ma coś robić dla Forum i Klubu jeśli nie teraz
Organizując Zlot w Krakowie pokazał, że jak coś robi to można na nim polegać.
Jest otwarty, kontaktowy, ma dużo empatii szczególnie dla nowych użytkowników.
Tak więc Sławek, jeśli tylko masz czas wziąć to na swoją głowę i chcesz się tym "bawić" to ja widziałbym właśnie Ciebie.
Jakoś to przeboleję, że kandydat jest ze Stolycy Gorolowic
Co do działania..... Moja sugestia jest taka:
nie napinajmy się, że systematycznie co miesiąc ma być spot, bo tak wynika z kalendarza. Lepiej (moim zdaniem) gdyby:
- po pierwsze - sugestia spotykania się powstawała oddolnie, nie z inicjatywy Moderatora tylko któregokolwiek z userów. Owszem, niech Mod pilnuje tego, w odpowiednim czasie przypomni, zaproponuje miejsce ale nie wieszajmy psów na Moderatorze, że chętnych na spota mało. Co on ma się spotykać sam ze sobą
- po drugie - żeby każdy spot miał jakiś cel a nie tylko stanie na parkingu czy jedzenie pizzy (ileż można )
Np. jeżeli znajdą się miłośnicy zbierania grzybów to można umówić się na wspólny wyjazd na grzyby
- po trzecie - .....
Miało nie być już żadnego "po trzecie", ale napiszę tylko, że nie musimy wygrywać pucharu - myśmy go już mieli - teraz czas na inne regiony Czyli w skrócie - nie chodzi o ilość, chodzi o dobrą atmosferę.
Sławek, co Ty na to Zgadzasz się być kandydatem
misjonarz. - 04-12-2013, 11:07
Arek nie wywlekaj starych spraw, które są już dawno zamknięte. Zaraz przez ciebie zrobi się nieprzyjemnie, a nikt tu tego nie chce.
Podzielam zdanie obu Magd. Za Twojej kadencji nic się praktycznie nie działo. Jeden spot w bielsku i jeden na pogorii który z resztą nie był twoją inicjatywą.
Jeżeli są jeszcze chętni to proszę sie zgłaszać.
robertdg - 04-12-2013, 11:44
Blondi napisał/a: |
A co do spotów to fajnie sie wypowiadasz ale szkoda,że na nie nie przyjezdzasz. Był spot w Bielsku - byłeś? Były spoty w Mikołowie-byłeś? Nie. Wiec chyba w twoim przypadku pisanie robertdg napisał/a: | można się zgadać z grupą spotowiczów z Bielska i spotkać się gdzieś, połazić | jest czysto teoretyczne. |
No i dobrze, nie byłem (może siedziałem 300km poza regionem w robocie albo gdziekolwiek indziej), pracowałem, przyznaje się, tak wogóle nie pamiętam abym się deklarował, pojawiam się jednakże przy każdej nadażającej się mozliwości, wielokrotnie przyjeżdżałem spontanicznie bo mi się plany zmieniły. Doskonały powód do plucia mi w twarz.
Nie mam zamiaru się licytować kto, co, jak i dlaczego
Nie wytykam Wam Waszego brak czasu z powodu zmiany mieszkania, czy z tego powodu, ze urodziło Wam się dziecko, staram się wiele rzeczy zrozumieć i przyznawać do własnych błędów.
Jeżeli tylko jest okazja do spotu to staram się ją wykorzystać (na pogorie przyjechałem prosto po pracy, służbowym autem, ale to pewnie nie ma znaczenia), chyba powinienem sobie skręcić kark dla zasady
Morfi to wytykanie do niczego nie prowadzi
madź - 04-12-2013, 12:19
Arku swoimi atakami w moją stronę niestety pokazujesz kompletny brak profesjonalizmu w pełnionej funkcji.
Rozumiem, że skoro jestem żona byłego moderatora, który został usunięty z forum, to abym mogła jeździć na spoty i pozostać na forum najlepiej powinnam się rozwieść. Analogicznie gdybyś pracował ze swoją żoną w jednej firmie na 2 odrębnych stanowiskach i któreś z was zostaje zwolnione to pracodawca zwalnia Was oboje? Mamy chory kraj, ale nie aż tak.
W tej chwili jesteś jedyną osobą, która pluje jadem, wywleka stare brudy i obraża innych użytkowników. Masz racje poznaje się Faceta po tym jak kończy, a to co piszesz dobrze o Tobie nie świadczy.
Co do pucharu przypominam Ci Arku, że doskonale wiesz gdzie mieszkam więc mogłeś się pofatygować... Zamiast tego puchar był jakiś czas u misjonarza... i tak oto zamiast z jednego końca Bytomia trafić na drugi to wędrował do Ciebie przez Zabrze. A żadnej interwencji sobie nie przypominam. Puchar nie był dla Ciebie tylko dla całego regionu. Natomiast inicjatywa misjonarza Z pucharem ( nie będę opisywać szczegółów) była odebrana jako teoria spiskowa... w piaskownicy co niektórzy przestali się bawić już dawno.
Od dwóch lat się nie udzielam... może oficjalnie nie bo Moderator regionu śląskiego nie potrafi przejść ponad podziałami, a wszelkie propozycje oddolne zostały przez Ciebie gaszone w zarodku ( nie chodzi tu o mnie). Ale to nie znaczy, że nie mam kontaktu z nikim...
Jeśli chodzi o Sławka również popieram
Morfi - 04-12-2013, 12:22
To nie przytyk tylko zdziwienie.
Nowi userzy mogą nie wiedzieć.
Mam nadzieje, że zaraz Sławek zgłosi swoją kandydaturę
madź - 04-12-2013, 13:38
Kochani w związku z sytuacją proponuję inne rozwiązanie.
Widzę to następująco. Tymczasowe zniesienie funkcji moderatora .Odłóżmy termin wyborów na jakiś czas. Załóżmy temat, w którym będziemy mogli wypowiedzieć się na temat jak powinny wyglądać zloty, czym bylibyśmy zainteresowani np. wspólny wyjazd na basen, narty czy kulig, albo zimowe ognisko (moje pomysły), abyśmy mogli zabrać ze soba rodziny i dzieci, które aktywnie spedza czas.
Zależy mi na tym by moderatorem była osoba, która na prawde tego chce i czuje do tego powołanie. Jest w stanie dać coś od siebie. Oczywiście ja ze swojej strony jestem w stanie zaoferować pomoc.
Spotkajmy się raz, drugi, trzeci czy dziesiąty być może wtedy wyłoni nam się osoba, którą wszyscy zaakceptują i powtórzymy wybory.
Jeśli MY WSZYSCY nie będziemy chcieli się spotkać żaden moderator tego nie dokona. Natomiast każdy chętny będzie miał możliwość organizacji spota czy tez realizacji swojego pomysłu.
Może spróbujmy zorganizować się SAMI bo regionu nie tworzy moderator tylko właśnie MY i to w NASZYCH rękach jest forum regionalne.
Uważam, że to racjonalne wyjście w chwili obecnej.
Postawmy region na nogi i zdecydujmy wtedy głosując na osobę którą znamy.
|
|
|