To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sporty Motorowe - Formuła 1 2014

madź - 14-03-2014, 19:41

Umowę musieli podpisać dzisiaj, bo sezon w Polsat Sport rozpoczyna się dopiero od III sesji treningowej w dniu jutrzejszym.
Krystian99 - 14-03-2014, 20:50

No to zaczynamy :wink: na reszcie \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Dobrze że ten Polsat podpisał tą umowę :P

Marcino - 14-03-2014, 21:40

RTL na otwartej satelitarnej zobacze?
Morfi - 14-03-2014, 22:45

Dobrze, że odbieram czeską nove :) A kwalifikacje zobacze na jakimś streamie.
mjsystem - 15-03-2014, 06:58

No to zaczynamy. Dobrze, że mam Polsat Sport i to w HD 8) Ale... niestety... z panem Ziętarskim.... :| Coś za coś :?
Morfi - 15-03-2014, 07:20

Lotus się posypał :( spodziwałem się czegoś więcej, jednak brak kasy widać
mjsystem - 15-03-2014, 08:09

Chciałbym zobaczyć minę Vettela, gdy Ricciardo prawie uzyskał pole position. Musiało to być bezcenne. :twisted:
Brawo dla Williamsa i dla nowicjuszy. Lotus poza konkurencją. Czy Mercedes podoła wyzwaniu do końca sezonu?

mkm - 15-03-2014, 08:19

mjsystem napisał/a:
Chciałbym zobaczyć minę Vettela, gdy Ricciardo prawie uzyskał pole position. Musiało to być bezcenne. :twisted:

Niestety jak prześledzisz kwalifikacje z lat poprzednich to powiedziałbym, że normalne.
Partnerem Vettela jest ponownie Australijczyk, GP jest Australii.
W wyścigu podejrzewam, że Vettel pojedzie swoje.
Jak czytałem doniesienia z testów to liczyłem, że RB nie zbuduje równorzędnego bolidu... zbudował.

mjsystem - 15-03-2014, 08:33

mkm napisał/a:
W wyścigu podejrzewam, że Vettel pojedzie swoje

Wszystko możliwe, to początek, ale poczekajmy do jutra :)
mkm napisał/a:
Partnerem Vettela jest ponownie Australijczyk, GP jest Australii.
Ricciardo nie będzie raczej cieniem Vettela jak Webber, ale znów "ale". Czas pokaże.
Jedno jest pewne. Nie powinno być nudy ostatnich dwóch lat. :mrgreen:

Morfi - 15-03-2014, 08:35

No i 2 debiutantów pokazało, że reszta musi się z nimi liczyć. Kvwiat i Magnussen.
mkm - 15-03-2014, 08:40

mjsystem napisał/a:
Ricciardo nie będzie raczej cieniem Vettela jak Webber, ale znów "ale". Czas pokaże.

Będzie jeszcze większym cieniem jak był Webber. Nie zapominajmy, że Vettel jest wielokrotnym mistrzem świata i choćby cały sezon zawalił to i tak będzie kierowcą nr.1
Mnie niestety pachnie małą "ustawką"... Zbyt duża radość z niepowodzenia Vettela była wyczuwalna od pewnego czasu.

mjsystem - 15-03-2014, 08:50

mkm napisał/a:
Będzie jeszcze większym cieniem jak był Webber. Nie zapominajmy, że Vettel jest wielokrotnym mistrzem świata i choćby cały sezon zawalił to i tak będzie kierowcą nr.1

W tym sensie - tak. Mi raczej chodzi o walkę. Trzy lata temu obj kierowcy RedBulla jeździli na podobnym poziomie i w miarę regularnie na zmianę zajmowali pierwsze miejsca. Myślę, że teraz to wróci. Tyle, że to tylko dywagacje a co będzie?
mkm napisał/a:
Mnie niestety pachnie małą "ustawką"...

Sugerujesz, że bolid RB jest aż tak dobry, że team pozwolił na "wybryk" australijskiego kierowcy przed krajanami a w następnym wyścigu pokaże, że to jednak Vettel jest królem a czerwone byki nie do pokonania? :shock:

mkm - 15-03-2014, 09:18

mjsystem napisał/a:

Sugerujesz, że bolid RB jest aż tak dobry, że team pozwolił na "wybryk" australijskiego kierowcy przed krajanami a w następnym wyścigu pokaże, że to jednak Vettel jest królem a czerwone byki nie do pokonania? :shock:

Obawiam się, że tak... a na pewno pozwalający nawiązać rywalizację...
Jeżeli jeszcze przez najbliższe wyścigi będą obydwa dojeżdżać, to RB postawił piękną zasłonę dymną przed sezonem... no ale zobaczymy. mercedesy niewątpliwie w gierki się nie bawią - są szybkie.

mjsystem - 15-03-2014, 11:37

mkm napisał/a:
mercedesy niewątpliwie w gierki się nie bawią - są szybkie.

Już w ubiegłym roku pokazały, że stać ich na ponad przeciętność, aczkolwiek w wyścigu ważny jest jeszcze kierowca. IMO Hamilton troszkę wyluzował a Rosberg nie ma aż takiego talentu. Znów wielka niewiadoma. Jutrzejszy wyścig na pewno odkryje rąbek tajemnicy :wink:

sampler - 15-03-2014, 12:07

Dziwnie sie teraz oglada F1. Wyglada to jak jakas nizsza kategoria. Silniki ciche i dzwiek malo widowiskowy. Moze sie okazac ze GP2 bedzie bardziej widowiskowe od F1 :)