Outlander II Ogólne - Głośność we wnętrzu Oulandera II FL
DJ Fazi - 22-07-2014, 23:26
Mojej "Starej" dźwięk silnika traktora na autostradzie nie przeszkadza, ale za to przeszkadza jej dźwięk aerodynamiki kiosku z gazetami przy 140 km/h.
d_tracz - 01-08-2014, 17:23
Hejka. Smigam Outkiem od ponad roku i jestem super zadowolony. Ma on rzeczywiscie 2 wady ale nie jezdzac codziennie po autostradach z duza predkoscia nie czepial bym sie glosnosci. Jesli jednak ktos szuka samochodu do codziennych dalekich i szybkich odcinkow to halas moze byc uciazliwy.
Drga wada to 140 koni ale z tym da sie cos zrobic i taki mam plan
Czy mozecie polecic mi zaufany warsztat w Krakowie ktory dolozy mi 30 koni?
Bede wdzieczny za pomoc
Daniel
rezon - 01-08-2014, 22:08
d_tracz napisał/a: | Czy mozecie polecic mi zaufany warsztat w Krakowie ktory dolozy mi 30 koni? | Dynosoft Katowice - warto podjechać. Swojego też tam robiłem.Aligator ma baaaaaardzo duże doświadczenie i wiedzę - wgrywa swój program i później stroi na hamowni. Ja miałem jeszcze drobne poprawki w czasie jazdy. Robi wg życzenia - max mocy, płaski moment, mniej paliwa, ... Niestety każde w innym samochodzie
toppk - 03-10-2014, 16:40
DJ Fazi napisał/a: | Mojej "Starej" dźwięk silnika traktora na autostradzie nie przeszkadza, ale za to przeszkadza jej dźwięk aerodynamiki kiosku z gazetami przy 140 km/h. |
Przy takiej prędkości trzeba złożyć lusterka - mniejszy hałas i mniejsze spalanie
pogan04 - 12-12-2014, 17:43
Jest opcja wyciszenia wnętrza matami wygłuszającymi
byłem w takim warsztacie własnie kończyli robić hondę
wyglądało to niezle ale droga impreza takie wygłuszenie wnętrza po całości
tam robili calutką podłogę od bagażnika do przedniej grodzi
w moim OII też by się to przydało
rezon - 14-12-2014, 19:15
W Outku oprócz podłogi to jeszcze drzwi i dach należy wygłuszać. Warto jeszcze nadkola
Fun - 14-12-2014, 19:34
rezon napisał/a: | W Outku oprócz podłogi to jeszcze drzwi i dach należy wygłuszać. Warto jeszcze nadkola |
Myślę że dużo taniej jest zmienić auto
regon - 14-12-2014, 21:57
ja wyciszyłem podłogę, sufit i drzwi.
pogan04 - 15-12-2014, 17:47
jaki efekt ?
wygłuszone samodzielnie czy w warsztacie ?
regon - 15-12-2014, 18:30
wyciszał warsztat. Hałas spadł o hm, minimalnie. Na szczęście miałem benzyniaka i nie odczuwałem hałasu tak jak w przypadku diesla.
rezon - 16-12-2014, 07:42
Fun napisał/a: | Myślę że dużo taniej jest zmienić auto | na pewno nie taniej - wyciszenie w miarę dobre to raptem 8-10kzł, ale na pewno prościej.
pogan04 - 16-12-2014, 20:31
właśnie załozyłem belki na dach pod boxa
wypożyczam thule motion 800__ wielki jak szafa
jazda z samymi belkami to taki gwizd że już czuje co sie będzie działo jak założe tego boxa..
to wyciszenie dachu wydaje się sensowne
albo zatyczki w uszy po 2 zeta na trasę i radość z jazdy bezcenna
mike24 - 17-12-2014, 13:01
pogan04 napisał/a: | właśnie załozyłem belki na dach pod boxa
wypożyczam thule motion 800__ wielki jak szafa
jazda z samymi belkami to taki gwizd że już czuje co sie będzie działo jak założe tego boxa..
to wyciszenie dachu wydaje się sensowne
albo zatyczki w uszy po 2 zeta na trasę i radość z jazdy bezcenna |
ja z taki kioskiem ruchu na dachu podróżuję zimą już 3 sezon..... radio minimum na 25 a i tak na autostradzie czujesz się jak w oku cyklonu, o wirze w baku to już nawet nie wspomnę
rezon - 17-12-2014, 14:30
Outkiem na tygodniowe narty da się wyjechać w 5 osób bez boxa na dachu. Sprawdzone. Wystarczy kratka akcesoryjna za siedzeniami albo kratka "vatowska". Zawsze to ciszej. Boxa miałem kilka razy jak jechałem w 6 osób pojeździć kilka h
Narty do 180cm wchodzą do środku
ozon80 - 17-12-2014, 15:23
Jazda z samymi belkami zawsze jest głośniejsza niż z czymś założonym na nie (box, bagażnik rowerowy). Jak założysz boxa to powinno być ciszej.
Sprawdzone organoleptycznie. Pamiętaj również aby (jeżeli masz belki z rowkiem T) powciskać uszczelki (profile) gumowe we wszystkie szczeliny pod spodem belki.
|
|
|