To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...

vrangsinn - 30-06-2015, 12:07

Hugo napisał/a:
Dobrze, ze wkleiłeś zdjęcie jak wygladają czarne felgi na sedanie Avance w kolorze A69, bo sam się zastanawiam czy moich nie polakierować na czarno, chociaż jest to całkowicie wbrew mnie :wink: Nieraz trzeba coś w życiu zmienić i się przełamać.

wiem czytałem Twój wątek...miałem wkleić od razu do Twojego tematu...ale wypadło mi z głowy...

Hugo - 30-06-2015, 12:08

Myślę o Plastidip, zawsze jak się nie spodoba, albo po sezonie można zedrzeć.
Hugo - 30-06-2015, 12:12

W sumie mógłby dobrze wyglądać, ale musi być do tego czarny dach:
http://www.pixelmixer.pl/foto/MM/HugoSzCzCz.jpg

vrangsinn - 30-06-2015, 12:16

Hugo napisał/a:
W sumie mógłby dobrze wyglądać, ale musi być do tego czarny dach:
http://www.pixelmixer.pl/foto/MM/HugoSzCzCz.jpg

W sumie całkiem ciekawy pomysł....co do plastidipu sie nie wypowiem bo z regóły używam Motipa, jakoś mam przekonanie co do tej firmy no i paleta kolorów mi odpowiada...

Hugo - 30-06-2015, 13:45

Plastidip to zupełnie coś innego niż spray Motip, to jakaś gumowa powłoka.
Fragu - 30-06-2015, 14:19

Guma w szpreju :) Polecam, fajna zabawa z tym 8)
booohal - 30-06-2015, 20:48

vrangsinn, Dobrze jest :)
Już mi chodzą czarcie myśli żeby do kombi kupić 17'' i mazać w czerń ... :twisted:

vrangsinn - 20-07-2015, 18:08

DZiś zrobiona trasa koszalin - bydgoszcz w tą i z powrotem, od tankowania na ful do tankowania 420 km przejechane....spalanie mi wyszlo przy 3 osobach i klimie 6,56l/ 100 !!!

Czy to qrde możliwe?? nigdy tak nie miałem zawsze mi wychodziło 7,5....dziwne....zaznaczam ze trasa o dziwo spokojnie z rególy non stop klolo 130 na liczniku + zwolnienian a radary....

Marcino - 20-07-2015, 22:00

ile zatankowałeś?
tzm0 - 21-07-2015, 00:26

Czym malowałeś felgi?
vrangsinn - 21-07-2015, 08:09

Marcino napisał/a:
ile zatankowałeś?

27,7 L bak zalany mile'sem...mmhhhmmmm :roll: :roll:

tzm0 napisał/a:
Czym malowałeś felgi?

Motipem, czarny połysk ale starałem sie aby wyszedł pół-mat

vrangsinn - 14-08-2015, 12:21

Jako że nic się nie dzieje, nie psuje...wszystko śmiga mały update doszły dekielki do felg co by zamknąć w pełni prace nad zejściem na 17 i nowymi felgami...

Już mogę po przejechaniu ponad 2500 km od modernizacji hamulców, zastosowany zestawik ocenić:

-> przód Zimmermann nawiercane/ klocki brembo -> z początku popiskiwały przy delikatnym hamowaniu, teraz już najmniejszego niepokojącego dzwięku nie wydają, już miałem okazje je sprawdzić przez swoje gapiostwo i pare ostrych hamowań było [najgorsze ze 150km/h do 0] rewelacja...tarcze fajnie oddają ciepło, klocki nie brudzą felg

-> tył tarcze TRW / klocki ATE -> bez zastrzeżeń, jedyne co to klocki zdecydowanie bardziej pylą niż brembowskiego, co generalnie źle o nich nie świadczy wręcz pozytywnie nie bedą tak "zjadać" tarcz.

Najbliższe plany:
-> mydełko avel juz czeka na czas i generalne odswiezenie skór [pytanie głupie jaki odcień ma czarna skóra w galu?? dla mnie to mat czarny ale dalton ze mnie :P ]
-> rozpórka
-> wymiana świec z przewodami + olej w skrzyni i filtr paliwa

Pozdrawiam

EDIT
[kumpel mi truje czemu wątek nazwałem "srebrna strzała" tłumacze tak kąśliwie nazywają mój samochód teść i szwagier miłośnicy wszystkiego z pod koncernu VAG, także w ten sposób sobie nazwałem temacik :P ]

vrangsinn - 19-08-2015, 21:15

Małe myju myju autka z synem...trzeba uczyć młodego...

mycie ręczne, srodkami typu : plyn do mycia naczyn Fairy, szampon i wosk, stare dziadkowe sposoby ^^

Hugo - 19-08-2015, 21:31

Piękny! Coraz bardziej przekonuję się do czarnych felg, ale koniecznie dach też musi być czarny.
wlodek93 - 19-08-2015, 21:50

Fajny galant noni czarne fekgi robia robote ;DD