To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Pożegnałem się z Outkiem....

paweldm - 22-07-2014, 12:18

Z zewnatrz honda jest jeszcze brzydsza jak nowy outlander.
W mojej oipni wszystkim autom japońskim brakuje przysłowiowej wisienki na torcie. Niby wszystko ok, ale zawsze jest jakieś ale.

borsak1 - 12-08-2014, 07:54

paweldm napisał/a:
no czegoś takiego bym się nie spodziewał. Ale "są gusta i gusteczka"
13zbyszek13 - 21-08-2014, 12:42

paweldm napisał/a:

To kolego jest rzecz gustu, każdemu ma prawo co innego się podobać.

paweldm - 29-08-2014, 22:19

Wcale tego nie neguję. Kilkadziesiąt tysięcy tych aut sprzedali.
13zbyszek13 - 04-09-2014, 12:33

paweldm napisał/a:
Wcale tego nie neguję. Kilkadziesiąt tysięcy tych aut sprzedali.

:D

jaro5090 - 05-09-2014, 00:03

Mam mojego Outka "już" parę miesięcy i przejechałem nim kilka tras do niemiec. Ogólnie jestem zadowolony, ale Ford Kuga to to nie jest :(
Silnik zbiera się za wolno, łatwo go zadusić i jest zbyt głośny jak na tę klasę samochodu.
Odpowiada mi natomiast wyposażenie, gdyż mam tu wszystko / z wyjątkiem klimatronika / co chciałem.
Pod tym względem przewyższa forda.

Subiektywnie uważam, że auto nie nadaje się na trasy jako luksusowa limuzyna. Jego przewagą jest napęd i wielkość bagażnika / tu również bije o głowę Kugę /. Natomiast jeśli ktoś nie potrzebuje napędów i większej przestrzeni to będzie bardziej zadowolony z Forda.
Jednak nie zamierzam prędko zmieniać Miśka, gdyż nie widzę na rynku konkurencji w tej cenie oraz z takim wyposażeniem i funkcjonalnością.

DJ Fazi - 05-09-2014, 08:31

jaro5090 napisał/a:

Jednak nie zamierzam prędko zmieniać Miśka, gdyż nie widzę na rynku konkurencji w tej cenie oraz z takim wyposażeniem i funkcjonalnością.

Mam takie samo zdanie :)

bonito - 05-09-2014, 09:51
Temat postu: Jeszcze nie pożegnałem się z Outkiem
Od siebie mogę dodać że Outek super nadaje się na wycieczki. Zaliczyłem nim kilka(naście) różnych wyjazdów, w te wakacje byłem w Maroku - samochód jest na tyle duży że mieści 4 osoby ze sporym bagażem i na tyle mały że mieście (nawet arabskim :) ) bez problemu można zaparkować i przejechać nawet ciasnymi uliczkami.
bonito

lexus - 05-09-2014, 11:18

bonito napisał/a:
w te wakacje byłem w Maroku
No i autek daje radę ,6 lat i problemów w trasie chyba nie było,mój skończył 7 wiosen i też bezawaryjny,z diselem od VW.Ja na razie najdłuższa trasa to 4 tyś km z przerwami oczywiście .
androzek - 06-09-2014, 11:24

Odnośnie długich podróży - mankamentem przede wszystkim jest duży poziom hałasu przy prędkościach powyżej 110 km/h. Kuga ma mniejszy bagażnik to fakt ale poziom hałasu jest znikomy. Przejechałem już ponad 10000 km - również po autostradach - np.Bydgoszcz Amsterdam i z powrotem.Jazda Kugą 150-160/km /h jest przyjemnością , nie męczy, plus dla mnie wygodniejsze ( twardsze i lepiej wyprofilowane ) fotele. Przy prędkościach 160-170 trochę słychać tylny dyferencjał ale silnik tylko cicho mruczy. Z całym sentymentem dla Outka ale hałas dyskwalifikuje go jako pojazd autostradowy. Mówię to jako praktyk a nie fantasta.Jako wół roboczy jak najbardziej - nie ma konkurencji ( plus naprawdę fajny wygląd )
lexus - 06-09-2014, 13:58

Rzeczywiście outek to nie auto na połykanie autostrad ale przy 130-140 jest nieżle no i spalanie do 8L a to plus przy takich gabarytach
regon - 06-09-2014, 16:43

na benzynie jest znośnie cicho i bardzo dobrze daje sobie radę na autostradach przy większych prędkościach.
jaro5090 - 06-09-2014, 23:08

regon napisał/a:
na benzynie jest znośnie cicho

Miałem okazję się przejechać modelem III z silnikiem benzynowym i automatem. Fatalnie jeździ na wzniesieniach :( Czasem trzeba było ręcznie zmieniać biegi na manetkach by osiągnąć oczekiwane przyspieszenie pod górkę...

Wygląd mojego Outlandera II robi wrażenie. Niemcy byli pewni, że to nowe auto, choć ma już 6 lat :) Osobiście uważam, że to świetny kompromis pomiędzy wysokim kombi, a terenówką... W obu wypadkach nie jest tak dobry ja te dwie wersje, ale zapewnia ich funkcjonalność.

regon - 07-09-2014, 09:24

jaro5090 napisał/a:
Miałem okazję się przejechać modelem III z silnikiem benzynowym i automatem. Fatalnie jeździ na wzniesieniach

III ma silnik benzynowy 2, a II (czyli taki jaki miałem) 2,4. Nie było problemów na wzniesieniach.

13zbyszek13 - 07-09-2014, 12:39

jaro5090 napisał/a:
regon napisał/a:
na benzynie jest znośnie cicho

Miałem okazję się przejechać modelem III z silnikiem benzynowym i automatem. Fatalnie jeździ na wzniesieniach :( Czasem trzeba było ręcznie zmieniać biegi na manetkach by osiągnąć oczekiwane przyspieszenie pod górkę...

Wygląd mojego Outlandera II robi wrażenie. Niemcy byli pewni, że to nowe auto, choć ma już 6 lat :) Osobiście uważam, że to świetny kompromis pomiędzy wysokim kombi, a terenówką... W obu wypadkach nie jest tak dobry ja te dwie wersje, ale zapewnia ich funkcjonalność.

Nie wystarczy pełne naciśniecie pedału gazu żeby sam zmienił bieg na niższy ?