To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Nowe żarówki H4

KsiadzRobak - 12-12-2014, 14:34

paweldm napisał/a:
Przyczyną szybkiego przepalania się żarówek jest
paweldm napisał/a:
żony berlingo

to tak w kwestii formalnej, ale chyba wszyscy wiedzą, że najgorsze instalacje elektryczne w samochodach mają francuzi a przodują w tym auta z koncernu PSA
w peugeotach co miesiąc jakaś żarówka się przepala - właściciele z reguły są przyzwyczajeni :)

paweldm - 09-01-2015, 16:36

W zafirze, którą miałem wcześniej, jest niemiecka i ma wspomaganie także elektochydrauliczne, również co chwila wymieniałem żarówki.
Miałem citroena c4 grand picasso - francuski, psa i żadnych problemów.
Dlatego sądzę, iż twa opinia jest błędna.

eremita - 03-02-2015, 15:14

Nie bardzo wiem czy jest sens porównywać żarówki długością świecenia w miesiącach posiadania
Bo
-ważny jest ogólny czas jaki świecą (jeden w rok przejedzie 5tys a inny to robi w miesiąc)
-czy żarówki są używane na krótkie dojazdy czy robią długie trasy ( chodzi o pewnego rodzaju zmęczenie materiału)
-w każdym samochodzie jest inaczej np. jak miałem C5 pierwszej generacji to wymieniałem żarówki bardzo często do czasu jak nie założyłem ledów.
- jakość dróg

Ja osobiście przerobiłem osramy philipsy tungsramy a nawet jakieś najtańsze z auchana czy norauto

Biorąc pod uwagę cenę, czas działania, jakość świecenia i ogólny wygląd auta na danym świetle od prawie dwóch lat używam tungsramów +90

Undercover - 03-02-2015, 15:39

No i jestem w "czarnej d...." :) Miałem kupować Osram NB Unlimited ale po opiniach z różnych for jak i z tego zastanawiam się coraz bardziej za Tungsram... ba - nawet jestem przekonany do nich. Tylko pytanie - brać +90 czy +120 ( na żywotności przy tej cenie mi nie zależy a mieszkam w terenie gdzie po zmroku jest mało lamp oświetleniowych a za to duuużo lasów :) )
Batmanikus - 03-02-2015, 16:54

Tungsram +90 - okolo 8 tys km I out. Nigdy wiecej w moim samochodzie.
paweldm - 30-03-2015, 16:13

Również przerabiałem Tungsram w wersji +120%. Już nie jestem zainteresowany ta marką. Tungsram, to tania marka GE.