To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer 4G93T CM5A GSR

piorunGSR - 31-01-2015, 01:15

Wał korbowy przyszedł z Polski, pierwszy szlif .25, 3 łoża korbowodów zregenerowane, tylko jeden był ok.

Panewki King Racing .25
Korbowodowe

Główne

Filtr Powietrza czeka i czeka i czeka

Wszyscy w domu już śpią więc to ja tym razem w kuchni gotuje - reinkarnacja hebli

Hubeeert - 03-02-2015, 13:00

piorunGSR napisał/a:
Wał korbowy przyszedł z Polski, pierwszy szlif .25

O ile mnie pamięć nie myli tych wałów się nie szlifuje - są utwardzane powierzchniowo...

piorunGSR - 03-02-2015, 17:41

Hubeeert, To niestety Cię myli. Spokojnie można szlifować.
brccrx - 05-02-2015, 00:38

Tez slyszalem o tym utwardzaniu, ale nigdy nie mialem jak potwierdzic, ktos wie jak sie z tym sprawa ma?
Jak trafaialem na zniszczony wal to zawsze wymienialem na uzywany, ale w perfect stanie.

Tomek jak sie cos wy$ra za jakis czas to bedziemy wiedziec napewno hehe

Edit:

Z drugiej strony jak by walu nie mozna bylo szlifowac to panewek bys nad wymiar nie dostal a z tego co pamietam to nawet u dealera Mitsubishi mozna je dostac?

rosomak1983 - 05-02-2015, 14:20

Ja mysle ze bedzie ok. Moze farbyczny nominał jest lepszy od szlifu ale bez przesady. Po szlifie tez bedzie działac moze któcej niz nowy nominał ale sporo pojezdzi. A na tych miekkich panewkach rajdowych na pewno nie bedzie temu wałowi zle. Tylko za jakies 50-80 tyś zajrzyj na panewki bo te rajdowe trzeba co jakis czas wymieniac, oszczedzaja wał a takze potrafia przetrwac chwilowy brak oleju ale szybciej sie zuzywaja.
piorunGSR - 05-02-2015, 15:51

rosomak1983, Co do zużycia panewek to nie grozi. Nie składam tego jako codzienny dupowóz tylko weekendowa zabawka.

Panowie i Panie wałowi nic nie będzie, nie ma co panikować. Gdyby producent nie przewidział szlifu to byłby nowy. 2szlify dopuszczalne, choć na drugi szlif idą już zwykłe panewki bo żaden producent nie robi serii Race

piorunGSR - 13-02-2015, 23:09

Taki mały Up żeby nie było że nic się nie dzieje
Blok silnika maznołem na czarno

Kierownica MOMO świerzy zakup....

Smar montażowy do panewek przyszedł dziś pocztą..

Klapa bagażnika zmieniła miejsce z Auta na dom.... ale niebawem wróci odmieniona

Narazie tyle.......niewiele ale zawsze do przodu

piorunGSR - 09-03-2015, 22:47

Tak żeby nie było że nudze się i nic się nie dzieje pare Update fociek
Małe czyszczenia przed składaniem silnika.
Na pierwszy strzał zupa z tłoków

Czyszczonko pompy oleju

Czysta i rozebrana + nowy uszczelniacz wału

Smarowanko pierwszo-montażówką

Pora na czyszczenie od drugiej strony

Uszczelniacz wyjęty czeka na nowy z Aso

Reinkaracja Hebli....

Gotowe do malowania

Klapa bagażnika poszła w Carbon

Na deserek spoilerek

W najbliższych planach zostało tylko wyczyszczenie skrzyni biegów i zaczne składać silnik do kupy. W końcu trzeba tym wyjechać, sezon się zbliża a Żona zaczyna pomału mieć dosyć części w całym domu.

Jakieś podpowiedzi i sugestie jak by najszybciej ogarnąć skrzynie na tip top???

Pozdrawiam

thebloody - 10-03-2015, 15:18

też mam już dosyć części w całym domu.

...ale to moje części! \:D/

ziggi - 11-03-2015, 00:06

Wow! Przeczytałem właśnie cały temat z zapartym tchem. Fantastyczny! Tyle pracy!
Jestem pełen podziwu. Chętnie podjechał bym zobaczyć na żywo, jeśli miał byś ochotę się pochwalić to może zgadamy się na pw. Pozdrawiam z Ringsend/Irishtown.

ziggi - 11-03-2015, 00:10

thebloody napisał/a:
też mam już dosyć części w całym domu.

...ale to moje części! \:D/

Ta polerla pokrywy w twoim Eclipsie, szczena mi opadła, cała komora z reszta pięknie się prezentuje. Masz tu swój temat może żeby dodać do ulubionych?
Wpędzasz ludzi w kompleksy i wyrzuty sumienia. Mój GS tam stoi taki samotny, czeka na pana.

thebloody - 11-03-2015, 13:29

ziggi, mam, jeśli kolega piorunGSR pozwoli, to Ci podam: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90760
Ja tez mam wyrzuty sumienia, bo wiosna za pasem, a idzie nam wolniej niż powinno, bo ciagle tylko praca :/

piorunGSR, ja Ci te folie carbonową osobiście paznokciami zedrę jak się kiedyś spotkamy :evil:
czym blok mazałeś?

piorunGSR - 11-03-2015, 13:42

ziggi, Spotkać się zawsze można i pobajerzyć zapraszam Clondalkin.

thebloody, Hahaha też nie jestem za obklejaniem ale to idzie na próbe. Zobaczymy jak będzie się to komponowało z kolorem auta w semi-black i czarnymi lampami. Taki jest plan.

Blok mazałem specjalną farbą do silników.

Dalej nie moge się zdecydować co do koloru pokrywy. Poszedł bym w kolor fioletowy ale się gryzie z czerwonym za blisko siebie w trójkącie barw, za to może zielony jakiś strukturalny, kolor kontrastujący z czerwonym. już nie wiem masakra.

Wszystkie elementy z Aso odebrane. Jutro Składam dół silnika ( chyba haha )

thebloody - 11-03-2015, 16:32

Eee tam, nie przejmuj się kołem barw! To dla mięczaków! :D
Z zielonym będzie moim zdaniem taki troche folklor :( Fiolet! :laughing8:
Albo z niebieskim, tak jak wcześniej wspominałeś. To kwestia dobrania odcienia...

http://bwoodyperformance....es%20engine.jpg

tu jest zielony obok czerwieni: http://image.hondatuningm...+engine_bay.jpg - chyba słabo? :roll:

jak fiolet to myśle o takim: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRHrsAmYb6QSqraoxx-zHLegIy8Lrwk1flCXk08ZTczUcQ0UNB7

Rzecz jasna nie chce się wtrącać, tylko zainspirować :) Utrudniłeś sobie zadanie z tą czerwoną komorą, ja bym się nie odważyła :)

piorunGSR - 11-03-2015, 16:52

thebloody, Fiolet właśnie taki tylko w gre wchodzi albo cusco blue
http://i431.photobucket.c...ex/CIMG3584.jpg