Nasze Miśki - C(h)arisma'tyczne 3 diamenty
Ziemba. - 01-12-2015, 18:35
Tak to wygląda pomiędzy spoilerem, a błotnikiem.
Zamówiłem termometr AG195 do użytku domowego. Paczkę dostarczoną przez kuriera odpakowałem w samochodzie (akurat wyjeżdżałem z domu) i stwierdziłem, że termometr zostanie w aucie. Dopasowałem go do tunelu (troszkę trzeba było powiększyć otwór), bo chciałem mieć wskazanie temperatury na zewnątrz. Później mnie olśniło, że Carisma ma pod wszystko poprowadzona instalację elektryczną i wystarczy tylko dokupić czujnik temperatury zewnętrznej i mieć wskazanie na liczniku. Ale otwór już był powiększony, więc termometr został i pokazuje temperaturę w aucie.
W połowie października wymieniłem podświetlenie licznika i konsoli środkowej na zimne białe LEDy.
Efekt okazał się w 75% zadowalający, ponieważ licznik nie jest całkiem biały tylko dół licznika przez to, że jest elektroniczny wyświetlacz kilometrów daje błękitną poświatę, a góra prędkościomierza, nie do końca tak zimno biała.
Produkt okazał się niezbyt dobry, gdyż na chwilą obecną spaliła się dioda podświetlająca: zapalniczkę, popielniczkę, zegarek, i jedna od panelu klimy.
Polecacie jakieś inne diody, które podświetlą to bardziej równomiernie i będą dłużej działały?
Ziemba. - 01-12-2015, 18:51
Dziś kółka letnie doczekały się mycia specyfikiem do felg od "Moje auto". Całkiem ok, tylko mało wydajny, albo za dużo używam
MichciuGT - 01-12-2015, 19:48
Ciekawe te bezbarwne naklejki, nie wiedziałem że istnieje coś takiego, zamiast samego termometru zamontowałbyś UKP, znacznie ciekawsza sprawa , zamiast diod polecam jednak żarówki, znacznie równomierniej oświetlają i mają białą barwę (bliżej niebieskiego niż żółtego) gdy mają niebieskie kapturki.
Ja przy pomocy sonax extreme umyłem alu 4 razy, ale też chyba za dużo zużywałem
Ziemba. - 01-12-2015, 19:57
MichciuGT napisał/a: | Ciekawe te bezbarwne naklejki, nie wiedziałem że istnieje coś takiego, |
Kupowałem to w sklepie lakierniczym. To jest taka jakby grubsza taśma bezbarwna. Sprzedają tego tyle cm ile potrzebujesz i wycinasz sobie kształt jaki chcesz.
MichciuGT napisał/a: | zamiast diod polecam jednak żarówki, znacznie równomierniej oświetlają i mają białą barwę (bliżej niebieskiego niż żółtego) gdy mają niebieskie kapturki. |
Ta było na początku, i może do tego wrócę, ale nie mam wszystkich kapturków, bo niektóre zmieniały poświatę na lekko zieloną.
Ziemba. - 04-12-2015, 19:43
UKP? Masz na myśli Uniwersalny Komputer Pokładowy?
Halogeny działają.
MichciuGT - 04-12-2015, 20:50
Ziemba. napisał/a: | UKP? Masz na myśli Uniwersalny Komputer Pokładowy? |
Dokładnie tak
Ziemba. - 07-12-2015, 19:51
Może jak się przekonam do tego to spróbuję.
Ziemba. - 25-01-2016, 18:10
10 000km (no bez 550km) zrobione, więc czas na płukankę i wymianę oleju z filtrem, coby Cari dobrze się czuła.
MichciuGT - 25-01-2016, 18:24
Jakościowo bardzo dobry wybór , choć jest trochę kosztowny.
Jak twoim zdaniem warto stosować płukankę?
Część osób pisze że jeśli będzie dobry olej to nie ma takiej potrzeby, a z drugiej strony po zastosowaniu płukanki świeży olej powinien posłużyć na dłużej. Może mi się wydaje, ale przy takim oleju i przy tym silniku (nie wysilony wysokim sprężaniem i turbiną) można spokojnie zmieniać co 15kkm.
docencik87 - 25-01-2016, 20:25
Płukanka warto stosować. U mnie po pierwszej wymianie olej bardzo szybko zrobił się czarny, po drugiej wymianie również, podczas trzeciej zrobiłem płukankę i olej teraz jest czyściutki.
Ja natomiast zastosowałem również płukankę LM, ale tą:
http://allegro.pl/liqui-m...5300376505.html
Z opinii lepsza niż produkt nie pro-line
Ziemba. - 26-01-2016, 13:41
MichciuGT, myślę, że warto ją stosować, nawet przy dobrym oleju - jak nie przy każdej wymianie to powiedzmy co drugiej.
docencik87, pierwsze płukanie robiłem właśnie LM Motorsplung, a teraz wziąłem Engine Flush, bo niezrozumiałem się ze sprzedawcą - zrozumiałem, że Motorsplung jest zastąpione przez Engine Flush - ale i tak jest dobra.
Ziemba. - 20-02-2016, 15:13
W październiku kratki halogenów poszły w kolor nadwozia. Jakoś nie zrobiłem zdjęcia i się nie pochwaliłem
Ziemba. - 22-03-2016, 21:40
Zawory ustawione Teraz silniczek robi ładne cyk, cyk, cyk, cyk
Przy przebiegu 175900km.
Z oczywistości to Cari jest już pełnoletnia (1998r.) i ma się dobrze
apg2312 - 22-03-2016, 22:05
Wszystkie zdjęcia Ci znikły
Ziemba. - 22-03-2016, 22:31
Uroki Fotosika. Już drugi raz dodałem zdjęcia i za kilka dni zniknęły. Mija miesiąc i działają
Chyba przestanę z niego korzystać.
|
|
|