Space Star Techniczne - [MSS ALL] HAMULCE Słabe hamulce
cakp - 24-06-2019, 21:32
henio1112 napisał/a: | Odkopie troszeczkę temat bo zakupiłem ss 1.8 benzynę z 2004r, z tyłu mam bębny i zastanawiam się czy w tych space starach są naprawdę takie słabe hamulce czy ja z autem mam coś nie tak bo żeby zachamowac muszę naprawdę użyć dużej siły, poprzednio miałem Seicento i Focusa i tam to super działa. Na asfalcie suchym nawet nie ma opcji żeby ABS mi się zalaczyl, przy wcisnietym na Maxa pedale. Czy wy też tak mieliście przy bębnach z tyłu? Z tego co słyszałem kiedyś były tarcze z tylu też, ale zapiekaly się tylnie hamulce to zmienili na bębny żeby rozwiązać sprawę? |
Spowalniacze miałem na tarczach TRW+ klocki TRW , zresztą każdy mi to mówił . Pół roku temu kupiłem tarcze ATE + klocki ATE i przy hamowaniu myślałem że się porzygam. Owszem mówimy tu w obydwu przypadkach o sprawnych tłoczkach. Ja akurat mam z tyłu tarcze. Czy się zapiekało? tylko notorycznie ręczny (SS tak ma ) ale w końcu wymieniłem z tyłu całe oba zaciski na regenerowane i od roku spokój. Zestawy naprawcze pomagały na krótki czas-kasa w błoto.
Bizi78 - 25-06-2019, 08:28
Co do ręcznego na tarczach to wystarczy go często używać i będzie bezproblemowy na lata.
Ja też wymieniłem tylne zaciski i śmigają parę lat.
Tam niestety przez uszczelniacz dostaję się woda i koroduje ośka ręcznego przez co zapieka się.
|
|
|