To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Ruda

milo - 13-10-2016, 15:32

Ziemba. jak wyglada sprawa przeglądów czepiają sie ?
Niezły projekt :D

Ziemba. - 13-10-2016, 16:12

milo, przeląd robiłem zanim przeszła metamorfozę.
Względem prawa nie mają się do czego doczepić, ostrych krawędzi nie ma, dziur też nie, technicznie jest sprawna, a stan powłoki lakierniczej i jej kolor to moja sprawa i nie mają podstawy prawnej na badaniu technicznym się do tego przyczepić.
Jedynie hodowana rdza budzi ciekawość mundurowych podczas kontroli drogowych czy badaniu trzeźwości.
Za każdym razem się pytają co i jak. To i kontrola w przyjemniejszej atmosferze przebiega.
Jeszcze nie spotkałem się z takim mundurowym, który na siłę chciałby coś znaleźć.

Ziemba. - 13-10-2016, 16:14

milo napisał/a:

Niezły projekt :D

Fajnie, że się podoba :D

Owczar - 13-10-2016, 21:38

Jak długo planujesz jeździć tym autem? Bo na wiosnę mogą być już dziury ;)
Ziemba. - 13-10-2016, 23:27

Prędzej dziury by się zrobiły od rdzy pod lakierem, bo wszystko gnije pod powłoką, a jak jest na wierzchu to nie tak szybko.

Hmmmm nie wiem, rok może dłużej. Zobaczymy, czas pokaże. Chętnie już bym sprzedał i kupił jakieś inne małe autko, albo się zamienił z kimś. Oczywiście mając Cari.

milo - 13-10-2016, 23:30

Widziałem golfa miał tylko maske tak zrobioną wszyscy sie ogladaja :mrgreen:
Ziemba. napisał/a:
Chętnie już bym sprzedał i kupił jakieś inne małe autko, albo się zamienił z kimś.

Kolejny projekt ?

Ziemba. - 13-10-2016, 23:48

milo napisał/a:
Widziałem golfa miał tylko maske tak zrobioną wszyscy sie ogladaja :mrgreen:

To wyobraź sobie co ja miałem w od połowy lipca. Dni były ciepłe, długie i dużo ludzi na ulicach.

Póki nie zardzewiała też było fajnie. Trochę DeLorean'en zajeżdżało :P

milo napisał/a:
Kolejny projekt ?

Chyba nie.

Jeżeli jakiś projekt to ewentualnie tylko coś do driftu. Zajawka fajna, miałem okazję pojeździć na "torze" Bmw e30 2.8 zrobioną do tego i mi się bardzo spodobało. Banan na twarzy niesamowity, ale to nie teraz. I jak już to wolałbym japońskim autem.

Ostatnio rozważałem jeszcze jedną opcję. Mocniejszy silnik do Cari, a 1.6 z Cari do Rudej.

Jak na razie to tylko pomysł jeden z wielu. Póki co zostaje tak jak jest.

Ziemba. - 14-10-2016, 00:09

Zima idzie. Trzeba będzie na ciepłe przestawić :p

stary alfer - 15-10-2016, 11:05

Ziemba., w Szczecinie mamy Złomka od dłuższego czasu. Widać przeglądy przechodzi, bo jest na co dzień użytkowany :)

https://pl-pl.facebook.com/ZlomekSzczecin/

Ziemba. - 15-10-2016, 19:09

Też fajny.
Ziemba. - 27-10-2016, 11:30

robertdg napisał/a:
Ale po co robić zbędną robotę, wystarczy zrobić szlifowanie grubej stali na ostro tuż przed zderzakiem, sypiąc w niego iskry, one ładnie sie wtopią w lakier i same zaczna gnić, bez malowania, pędzlowania, etc

Nie udało się niestety. Nawet podgrzewałem zderzak opalarką i nie chciały się wtopić, dziś spróbuję jeszcze raz, a jak się nie uda to mam jakiś tam spray.

robertdg - 27-10-2016, 18:15

Ziemba. napisał/a:
Nie udało się niestety. Nawet podgrzewałem zderzak opalarką i nie chciały się wtopić,
Mi się jakoś udawało, ale do tego używałem porządnej mocnej szlifierki i naprawde ostro targalem grubą tarczą - materiał był porzadnie rozgrzany, skoro w szybe mozna wtopic to w plastyk tymbardziej
Marcino - 28-10-2016, 10:50

robertdg napisał/a:
skoro w szybe mozna wtopic to w plastyk tymbardziej

Raz coś potrzebowałem szlifnać w garażu czy naostrzyć szlifierka.... nie chciało mi się wyprowadzać galanta.... musiałem czyścić szybę z tego gówna.

Hugo - 28-10-2016, 14:33

Marcino, jak Ty to wyczyściłeś z szyby?
Bizi78 - 28-10-2016, 15:11

Pewnie papierem ściernym :wink: .