[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Kamera cofania - Montaż - Tutorial
grzesiopol - 01-06-2017, 07:48
lukskyfly napisał/a: | tylko nie do konca wiem jak mialby dzialac ten sensor bo nie ma w zestawie zadnego beepera no | słabo czytałeś
Cytat: | Kamera cofania z czujnikiem CP-2in1
Kabel AV
Kabel zasilający
Buuzer dzwiękowy
Instrukcja w języku polskim | dodatkowo z tego ci widziałem gdzieś na obrazkach wyświetla odległości na ekranie.
Ewentualnie montaż w zderzaku nad rejestracją bo innej opcji nie widzę.
brylekVFR - 01-06-2017, 09:16
Kolega napisał że do sedana '08 DiD Ale o stacji nie wspomina.
lukskyfly - 01-06-2017, 13:44
brylekVFR napisał/a: | Pierwsza pasuje do SB, druga może podejdzie do sedana. |
Czyli ta pierwsza pasuje tylko do SB czy do sedana tez sie nada?
[ Dodano: 01-06-2017, 13:49 ]
brylekVFR napisał/a: | Kolega napisał że do sedana '08 DiD Ale o stacji nie wspomina. |
sorki! o parametrach pisalem w innym watku i zapomnialem nadmienic tutaj. fabryczny MMCS E2. anglik jesli to ma jakies znaczenie
[ Dodano: 01-06-2017, 13:52 ]
grzesiopol napisał/a: | lukskyfly napisał/a: | tylko nie do konca wiem jak mialby dzialac ten sensor bo nie ma w zestawie zadnego beepera no | słabo czytałeś
Cytat: | Kamera cofania z czujnikiem CP-2in1
Kabel AV
Kabel zasilający
Buuzer dzwiękowy
Instrukcja w języku polskim | dodatkowo z tego ci widziałem gdzieś na obrazkach wyświetla odległości na ekranie.
Ewentualnie montaż w zderzaku nad rejestracją bo innej opcji nie widzę. |
moj blad! rzeczywiscie jest buzzer jak byk!;)
masz na mysli w zderzaku POD rejestracja.. tak? NAD jest wlasnie oswietlenie tablicy i tam bardzo bym chcial to wpakowac, tylko czy podejdze..
brylekVFR - 01-06-2017, 15:20
Jeżeli jest do SB to nie do sedana i odwrotnje. Montaż jak grzesiopol napisał nad rejestracją czyli razem lub zamiast podświetlenia tablicy rejestracyjnej.
grzesiopol - 01-06-2017, 16:13
Najlepeij jakbyś kupił sobie dedytkowaną kamerę do sedana o coś takiego https://www.aliexpress.co...6e-a464799cc949 . Tą z czujnikiem możesz sobie zamontować obok podświetlenia albo zamiast (jeżeli podpasuje) ale wtedy tracisz jedną lampkę.
lukskyfly - 01-06-2017, 18:14
brylekVFR napisał/a: | Jeżeli jest do SB to nie do sedana i odwrotnje. Montaż jak grzesiopol napisał nad rejestracją czyli razem lub zamiast podświetlenia tablicy rejestracyjnej. |
oczywista sprawa. moje pytanie dotyczylo wlasnie tego czy owe kamerki podpasuja w otwor po lampce podswietlenia tablicy rej. ewentualnie gdzies obok tego miejsca
[ Dodano: 01-06-2017, 18:17 ]
grzesiopol napisał/a: | Najlepeij jakbyś kupił sobie dedytkowaną kamerę do sedana o coś takiego https://www.aliexpress.co...6e-a464799cc949 . Tą z czujnikiem możesz sobie zamontować obok podświetlenia albo zamiast (jeżeli podpasuje) ale wtedy tracisz jedną lampkę. |
zakupilem ta z czujnikiem i tak ktora mi poleciles(bedzie na zaske;) bo z tego co czytam na forum te kamerki lubia padac. zamierzam montowac wlasnie nad tablica rej. a co do lampki to maly pikus w razie w wyciagne jeszcze 2 diody na dole i bedzie git
dzieki:)
wiewioor - 02-06-2017, 15:04
tyku napisał/a: | wiewioor, To podświetlenie to pomaga w nocy, czy raczej przeszkadza |
Podświetlenie jest IR więc nie przeszkadza. Poniżej zdjęcie wykonane w ciemnym parkingu. W całkowitej ciemności jest gorzej, aczkolwiek światła cofania powodują, że kamera jest całkiem dobrze doświetlona i de facto wszystko widać z bliskiej odległości.
acer11 - 17-06-2017, 22:43
u mnie transmiter video czy jak go zwał co chwilę szwankował, opóźniał itd dziś pociągnąłem fizycznie kable i jest bajka, robota na 15-20 minut max. także w razie problemów polecam.
Kamerka zwykła jakaś w ramce tablicy, stacja/radyjko Zenec.
jack78 - 14-08-2017, 22:31
Witam
Kto mi pomoże z podpięciem kamerki cofania do radia, a dokładnie do chińskiej stacji multimedialnej na Androidzie.
Kamera zainstalowana w klapie, zasilanie z wstecznego, sygnał video do radia, czerwony kabelek (ten z fotki)
od strony kamery wpięty również do wstecznego, ale nie wiem gdzie go podpiąć do radia, żeby samo się przełączało na kamerkę po wbiciu biegu wstecznego.
grzesiopol - 14-08-2017, 23:41
Stacja musi mieć wejście do kamery cofania, ty chyba podłączyłeś do zwykłego wejścia wideo. Do tego wejścia podłączasz przewód kamery sygnałowy. Z kamery powinien wychodzić przewód cinch i drugi zasilania. Zasilania podłączasz do masy i światła cofania. Czerwony jest wykorzystywany jeżeli masz w radiu remote control do kamery. Musisz zobaczyć w instrukcji podłączania radia jak jest opisane, bo tak trudno coś powiedzieć. Czerwony może nie być w ogóle podłączany.
Często jest tak podłączane, że zasilanie idzie cały czas na kamerę a dodatkowo ze światła cofania jest tym czerwonym prowadzony sygnał do radia.
Jeszcze raz przestudiuj instrukcję. Jakie to radio, może znajde gdzieś instrukcje to popatrzę.
[ Dodano: 14-08-2017, 23:50 ]
Ty pewnie chcesz podłączyć to w ten sposób
jack78 - 15-08-2017, 00:20
Problem w tym że to chińczyk z tej strony https://pl.aliexpress.com/item/Android-6-0-CAR-DVD-player-navigation-FOR-MITSUBISHI-LANCER-06-15-car-audio-stereo-head/32814946175.html
nie mam do niego instrukcji
Dokładnie tak jak na diagramie chcę to podpiąć
Mam chyba tylko 2 wejscia video, jedno AUX AV IN, a drugie chyba BDV IN, ale nie mam żadnego kabelka reverse in. Jutro zrobię fotki kabli i wstawię
HUGIO - 15-08-2017, 09:56
jack78,
W chińczykach reverse masz w kostce zazwyczaj, coś podobnego jak na tym rysunku:
Co do kolorów to byś musiał poszukać jakiejś instrukcji po modelu - dobrze sprawdź opakowanie, czy nie ma jakiegoś rysunku, kodu qr, linku, ewentualnie napisz do sprzedawcy.
tokyo - 17-08-2017, 03:45
sprawdz czy radio nie ma podpiecia pod magistrale can poniewaz czesc chinczykow pobierala sygnal z niej wlasnie
grzesiopol - 17-08-2017, 13:03
Dawid już działa, w drugim temacie załatwione. Ta stacja ma tylko niby canboxa który nic chyba w zasadzie nie obsługuje. http://forum.mitsumaniaki...1535840#1535840
lborek - 19-09-2017, 21:18
Sygnał wideo z radia do tyłu jak najlepiej poprowadzić? Tunelem środkowym? Gdzieś widziałem na forum ale nie mogę teraz znaleść. Czy bezprzewododowe dają radę?
|
|
|