To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Torby do bagażnika

Andreas34 - 17-03-2017, 09:47

Widziałem takiego w salonie Auto GT w Warszawie. Agresywnie :-)
W przypadku ASX-a trochę słabo jest z tyłkiem kiedy to linia tego oklejenia idzie w dół, ale to kwestia gustu oczywiscie.
Oklejanie kosztuje relatywnie niedużo, mam znajomych z branży rajdowej i oni wszyscy oklejają auta do rajdów. Heh - też myslałem o czarnym macie bo OIII mam w kolorze białym ...

Amstaf11 - 20-03-2017, 19:26

Dzisiaj zamontowałem sprężynki :mrgreen:

[ Dodano: 20-03-2017, 19:33 ]

Jestem miło zdziwiony serwis diamenta skasował mnie jedyne 200zeta brutto :biggrin:
W realu super wygląda w jeździe na pusto nie odczuwam jak na razie różnicy, auto z boku wygląda jak volvo xc60 znaczy lekko pochylone do przodu. Różnicy w prowadzeniu nie odczuwam jak na razie. Na innostrannych forach chwala sobie te sprężyny :biggrin:
Za 25 dni pierwszy przegląd gwarancyjny a potem lpg :biggrin: i majowe wakacje z moim prepersem i rowerami :mrgreen: to będzie pierwszy chrzest zawieszenia :mrgreen:

SZCZAW - 22-03-2017, 06:52

wygląda zajefajnie , teraz Amstaf czekamy na twoje odczucia na jazdę w mieście, na trasie załadowany lub beż, jak możesz zwróć uwagę na hamowanie czy trzyma się dobrze drogi i nie markuje, ahhhhhaaaa czy robiłeś geometrię teraz czy nie trzeba.????.Pozdro
Amstaf11 - 22-03-2017, 08:46

Hey
co do stabilności i tzw nurkowania nie mam żadnych zastrzeżeń. Nie jeżdżę tym samochodem codziennie :biggrin: i dlatego jesli byłoby coś nie halo to na pewno bym to zauważył. Z innostrannych forum doczytałem się że są to sprężyny progresywne tzn. ich działanie ujawnia sie dopiero po ich obciążeniu, Ja mam zestaw heavy duty tzn. do auta ze stałym obciążeniem ( zakupłem takie celowo ze względu na zbiornik lpg ) i z tego co się doczytałem to po montażu tego zestawu auto jest wyższe o 20mm ( jest zamontowana tuleja o wys. 20mm, na mocowanie amora ) i to chyba jest jedyna różnica pomiędzy dostepnymi do tego auta innymi sprężynami MAD. Sprężynki posiadaję tzw. gutachten (dopuszczenie do montażu w samochodzie )oraz TUV ( certyfikat z badania ich właściwości oraz jakości ) do tego modelu.
Na stronie dystrybutora ( we wczesniejszych postach jest jego nazwa ) jest informacja o certfikacie do tych sprężyn firmy z diamentami ale jak na razie nie mogę się od nich tego doprość :twisted:

SZCZAW - 22-03-2017, 17:47

no to zamówione przez inter car , teraz zostało czekać , dzięki za info Amstaf :rolleyes:
Amstaf11 - 23-03-2017, 20:05

Hey
Przeczytałem gazetkę popularnej sieci szybkich napraw z granatowym logo i pojechałem za 19,99 sprawdzić zbieżność po wymianie tylnych sprężyn, byłem pewien że wszystko jest ok a tu zong :-X
z jednej strony po wymianie sprężyń i po przejechaniu ok. 200km okazało się że trzeba reulować :-X nie wiele ale zawsze i z niecałych 20 zrobiło się 150 :twisted:
Ku przestrodze dla wymieniających sprężyny, po wymianie zróbcie parędziesiąt km i jedźcie sprawdzić zbieżność :mrgreen:
Powodzenia :mrgreen:

SK666 - 09-04-2017, 13:01

Amstaf11, Testowałeś już sprężyny przy peeeełnym obciążeniu? Ciekawe czy przechył do przodu utrzyma się po dociążeniu rowerami na haku. No i pochwal się jakie zamówiłeś felgi. Czarne będą świetnie pasowały a jeszcze jak okleisz to będzie rakieta :D
Amstaf11 - 10-04-2017, 13:17

Po obciążeniu jest ok :mrgreen: w majowy weekend dociążę max- mój prepers (duży i mały 4 letni ) plus garb plus rowery plus lpg i zobaczymy...na razie jest ok :mrgreen:
Felgi kupiłem czarne ze srebrnymi rantami, czujniki oryginalne Mitsubishi na aledrogo opony założę dotychczasowe. Zaczynamy oklejać po świętach :mrgreen: Na razie wiem jak zdemontowac relingi dachowe :mrgreen: Jeszcze musze zgłębić temat mocowania spojlera ( nie moge dostać białego kleju do szyb ) więc chyba taśma dwustronna, ale mam
zgryz bo spojler jest z tworzywa jak odlew z żywicy a nie z "ala gumy" i może odstawać gdzie niegdzie a wtedy z taśmy d...... :evil:

[ Dodano: 21-04-2017, 11:46 ]
Witam
a więc lpg :mrgreen: informuję zainteresowanych tematem że, założyłem wczoraj lpg do O3 i auto ani drgneło :mrgreen: jest wszystko ok, sprężyny dają radę :mrgreen: dzisiaj zrobię jakieś 300km i zobaczę spalanie i trakcje auta. Zbiornik lpg 77l ( myślałem o 100l ale strasznie "wisiał" i b.bylo go widać) :evil: Ten 77l w ogóle nie wystaje poniżej zderzaka a dokładnie mocowania haka westfalia :mrgreen:
Dalsze info po próbach :wink:

tomoman - 21-04-2017, 13:57

Amstaf11 napisał/a:
Po obciążeniu jest ok :mrgreen: w majowy weekend dociążę max- mój prepers (duży i mały 4 letni ) plus garb plus rowery plus lpg i zobaczymy...na razie jest ok :mrgreen:
Felgi kupiłem czarne ze srebrnymi rantami, czujniki oryginalne Mitsubishi na aledrogo opony założę dotychczasowe. Zaczynamy oklejać po świętach :mrgreen: Na razie wiem jak zdemontowac relingi dachowe :mrgreen: Jeszcze musze zgłębić temat mocowania spojlera ( nie moge dostać białego kleju do szyb ) więc chyba taśma dwustronna, ale mam
zgryz bo spojler jest z tworzywa jak odlew z żywicy a nie z "ala gumy" i może odstawać gdzie niegdzie a wtedy z taśmy d...... :evil:

[ Dodano: 21-04-2017, 11:46 ]
Witam
a więc lpg :mrgreen: informuję zainteresowanych tematem że, założyłem wczoraj lpg do O3 i auto ani drgneło :mrgreen: jest wszystko ok, sprężyny dają radę :mrgreen: dzisiaj zrobię jakieś 300km i zobaczę spalanie i trakcje auta. Zbiornik lpg 77l ( myślałem o 100l ale strasznie "wisiał" i b.bylo go widać) :evil: Ten 77l w ogóle nie wystaje poniżej zderzaka a dokładnie mocowania haka westfalia :mrgreen:
Dalsze info po próbach :wink:

Ile ta przyjemność i jaką instalację założyłeś?

Amstaf11 - 21-04-2017, 14:04

Hey
Instalacja STAG cena okazyjna :lol: b.dobra znajomość z właścicielem :P ale jak się orientowałem we Wrocku to od.2,5k do 3,5k :evil: na razie po przejechaniu ok 200km nie widze różnicy może dlatego że własciciel jeździł ze mną ok 1h po autostradzie i stroił instalację :lol: :mrgreen: nie wiem jak to zniesie moja wą :mrgreen: troba

SZCZAW - 21-04-2017, 17:02

hahaah mam i ja sprężynki, zamontowane dziś, wygląda fajnie, Amstaf11 ja mam butlę 55 i teraz mnie zaskoczyłeś że wchodzi 77 i jest dobrze , rozumiem że zamiast koła zapasowego, muszę sprawdzić u gazowników czy u mnie da się taką zamontować ja mam z 2014 OIII , koniecznie napisz ile Tobie pali ON/GAZ.pozdro
Amstaf11 - 01-05-2017, 14:46

Witam z majówki pod Venice
Sprężynki dały radę :lol:
maja lepsza połowa wraz z bagażem ich nie zmogła :x
Lpg daje radę na 70l 620km średnie zużycie 11,2l :lol: cena lpg pod Monachium 0,56 czyli ok 1/2 benzyny :wink: Podobna w kraju leje a tu słoneczko temp. ok 23 stopnie :lol:
Wszystkim pogody i wypoczynku 8)

SZCZAW - 02-05-2017, 20:26

Amstaff 11 jak myślisz ile mogłeś mieć kilo w bagażniku, tak z ciekawości bo ja już zamontowałem jest dobrze na wyglądzie aleeee jeżdżąc na wakacje mam cały bagażnik rodziny 5 osobowej + silnik hondy duży do pontonu a szczerze nie chce mi się ładować tak na sucho, zasięg masz super muszę porozmawiać z moim gazownikiem o większej butli , jak nie będzie kłopotu to proszę o parę fotek od spodu auta aby zobaczyć ile wystaje od zderzaka ahaaaa i najważniejsze pogody i wypoczynku bo na Podlasiu to se dziś kominek odpaliłem taaaaaka majówka :evil:
Amstaf11 - 02-05-2017, 20:37

Hey
Nie mam pojęcia ile kilo wiozłem ale było to czuć... :mrgreen: max mogłem jechać ok 140-150 dalej sie bałem bo miałem trumne na dachu i 4 rowery na haku :mrgreen: dzisiaj mamy wigilę 3 maja :wink: i jutro zrobię zdjęcia i powieszę na forum :lol:
Pogoda super w dzień słońce a wieczorem pada i apiać :mrgreen: w kazdym razie nie żałuję montażu LPG jest ok :mrgreen: zbiornik nie wystaje za zderzak, proponowali mi 100l ale za dużo było go widać :twisted: i zdecydowałem sie na 70l jutro zdjęcia :biggrin: szerokości

tom3sko - 04-05-2017, 22:04

amstaf11 jakie masz mocowania pod trumne na relingach ? Brałeś te z oferty mitsubishi ?
Właściwie to uchwytem na rower też jestem zainteresowany, czy on również jest uchylny ?