Outlander III Ogólne - Torby do bagażnika
Andreas34 - 17-03-2017, 09:47
Widziałem takiego w salonie Auto GT w Warszawie. Agresywnie
W przypadku ASX-a trochę słabo jest z tyłkiem kiedy to linia tego oklejenia idzie w dół, ale to kwestia gustu oczywiscie.
Oklejanie kosztuje relatywnie niedużo, mam znajomych z branży rajdowej i oni wszyscy oklejają auta do rajdów. Heh - też myslałem o czarnym macie bo OIII mam w kolorze białym ...
Amstaf11 - 20-03-2017, 19:26
Dzisiaj zamontowałem sprężynki
[ Dodano: 20-03-2017, 19:33 ]
Jestem miło zdziwiony serwis diamenta skasował mnie jedyne 200zeta brutto
W realu super wygląda w jeździe na pusto nie odczuwam jak na razie różnicy, auto z boku wygląda jak volvo xc60 znaczy lekko pochylone do przodu. Różnicy w prowadzeniu nie odczuwam jak na razie. Na innostrannych forach chwala sobie te sprężyny
Za 25 dni pierwszy przegląd gwarancyjny a potem lpg i majowe wakacje z moim prepersem i rowerami to będzie pierwszy chrzest zawieszenia
SZCZAW - 22-03-2017, 06:52
wygląda zajefajnie , teraz Amstaf czekamy na twoje odczucia na jazdę w mieście, na trasie załadowany lub beż, jak możesz zwróć uwagę na hamowanie czy trzyma się dobrze drogi i nie markuje, ahhhhhaaaa czy robiłeś geometrię teraz czy nie trzeba.????.Pozdro
Amstaf11 - 22-03-2017, 08:46
Hey
co do stabilności i tzw nurkowania nie mam żadnych zastrzeżeń. Nie jeżdżę tym samochodem codziennie i dlatego jesli byłoby coś nie halo to na pewno bym to zauważył. Z innostrannych forum doczytałem się że są to sprężyny progresywne tzn. ich działanie ujawnia sie dopiero po ich obciążeniu, Ja mam zestaw heavy duty tzn. do auta ze stałym obciążeniem ( zakupłem takie celowo ze względu na zbiornik lpg ) i z tego co się doczytałem to po montażu tego zestawu auto jest wyższe o 20mm ( jest zamontowana tuleja o wys. 20mm, na mocowanie amora ) i to chyba jest jedyna różnica pomiędzy dostepnymi do tego auta innymi sprężynami MAD. Sprężynki posiadaję tzw. gutachten (dopuszczenie do montażu w samochodzie )oraz TUV ( certyfikat z badania ich właściwości oraz jakości ) do tego modelu.
Na stronie dystrybutora ( we wczesniejszych postach jest jego nazwa ) jest informacja o certfikacie do tych sprężyn firmy z diamentami ale jak na razie nie mogę się od nich tego doprość
SZCZAW - 22-03-2017, 17:47
no to zamówione przez inter car , teraz zostało czekać , dzięki za info Amstaf
Amstaf11 - 23-03-2017, 20:05
Hey
Przeczytałem gazetkę popularnej sieci szybkich napraw z granatowym logo i pojechałem za 19,99 sprawdzić zbieżność po wymianie tylnych sprężyn, byłem pewien że wszystko jest ok a tu zong
z jednej strony po wymianie sprężyń i po przejechaniu ok. 200km okazało się że trzeba reulować nie wiele ale zawsze i z niecałych 20 zrobiło się 150
Ku przestrodze dla wymieniających sprężyny, po wymianie zróbcie parędziesiąt km i jedźcie sprawdzić zbieżność
Powodzenia
SK666 - 09-04-2017, 13:01
Amstaf11, Testowałeś już sprężyny przy peeeełnym obciążeniu? Ciekawe czy przechył do przodu utrzyma się po dociążeniu rowerami na haku. No i pochwal się jakie zamówiłeś felgi. Czarne będą świetnie pasowały a jeszcze jak okleisz to będzie rakieta
Amstaf11 - 10-04-2017, 13:17
Po obciążeniu jest ok w majowy weekend dociążę max- mój prepers (duży i mały 4 letni ) plus garb plus rowery plus lpg i zobaczymy...na razie jest ok
Felgi kupiłem czarne ze srebrnymi rantami, czujniki oryginalne Mitsubishi na aledrogo opony założę dotychczasowe. Zaczynamy oklejać po świętach Na razie wiem jak zdemontowac relingi dachowe Jeszcze musze zgłębić temat mocowania spojlera ( nie moge dostać białego kleju do szyb ) więc chyba taśma dwustronna, ale mam
zgryz bo spojler jest z tworzywa jak odlew z żywicy a nie z "ala gumy" i może odstawać gdzie niegdzie a wtedy z taśmy d......
[ Dodano: 21-04-2017, 11:46 ]
Witam
a więc lpg informuję zainteresowanych tematem że, założyłem wczoraj lpg do O3 i auto ani drgneło jest wszystko ok, sprężyny dają radę dzisiaj zrobię jakieś 300km i zobaczę spalanie i trakcje auta. Zbiornik lpg 77l ( myślałem o 100l ale strasznie "wisiał" i b.bylo go widać) Ten 77l w ogóle nie wystaje poniżej zderzaka a dokładnie mocowania haka westfalia
Dalsze info po próbach
tomoman - 21-04-2017, 13:57
Amstaf11 napisał/a: | Po obciążeniu jest ok w majowy weekend dociążę max- mój prepers (duży i mały 4 letni ) plus garb plus rowery plus lpg i zobaczymy...na razie jest ok
Felgi kupiłem czarne ze srebrnymi rantami, czujniki oryginalne Mitsubishi na aledrogo opony założę dotychczasowe. Zaczynamy oklejać po świętach Na razie wiem jak zdemontowac relingi dachowe Jeszcze musze zgłębić temat mocowania spojlera ( nie moge dostać białego kleju do szyb ) więc chyba taśma dwustronna, ale mam
zgryz bo spojler jest z tworzywa jak odlew z żywicy a nie z "ala gumy" i może odstawać gdzie niegdzie a wtedy z taśmy d......
[ Dodano: 21-04-2017, 11:46 ]
Witam
a więc lpg informuję zainteresowanych tematem że, założyłem wczoraj lpg do O3 i auto ani drgneło jest wszystko ok, sprężyny dają radę dzisiaj zrobię jakieś 300km i zobaczę spalanie i trakcje auta. Zbiornik lpg 77l ( myślałem o 100l ale strasznie "wisiał" i b.bylo go widać) Ten 77l w ogóle nie wystaje poniżej zderzaka a dokładnie mocowania haka westfalia
Dalsze info po próbach |
Ile ta przyjemność i jaką instalację założyłeś?
Amstaf11 - 21-04-2017, 14:04
Hey
Instalacja STAG cena okazyjna b.dobra znajomość z właścicielem ale jak się orientowałem we Wrocku to od.2,5k do 3,5k na razie po przejechaniu ok 200km nie widze różnicy może dlatego że własciciel jeździł ze mną ok 1h po autostradzie i stroił instalację nie wiem jak to zniesie moja wą troba
SZCZAW - 21-04-2017, 17:02
hahaah mam i ja sprężynki, zamontowane dziś, wygląda fajnie, Amstaf11 ja mam butlę 55 i teraz mnie zaskoczyłeś że wchodzi 77 i jest dobrze , rozumiem że zamiast koła zapasowego, muszę sprawdzić u gazowników czy u mnie da się taką zamontować ja mam z 2014 OIII , koniecznie napisz ile Tobie pali ON/GAZ.pozdro
Amstaf11 - 01-05-2017, 14:46
Witam z majówki pod Venice
Sprężynki dały radę
maja lepsza połowa wraz z bagażem ich nie zmogła
Lpg daje radę na 70l 620km średnie zużycie 11,2l cena lpg pod Monachium 0,56 czyli ok 1/2 benzyny Podobna w kraju leje a tu słoneczko temp. ok 23 stopnie
Wszystkim pogody i wypoczynku
SZCZAW - 02-05-2017, 20:26
Amstaff 11 jak myślisz ile mogłeś mieć kilo w bagażniku, tak z ciekawości bo ja już zamontowałem jest dobrze na wyglądzie aleeee jeżdżąc na wakacje mam cały bagażnik rodziny 5 osobowej + silnik hondy duży do pontonu a szczerze nie chce mi się ładować tak na sucho, zasięg masz super muszę porozmawiać z moim gazownikiem o większej butli , jak nie będzie kłopotu to proszę o parę fotek od spodu auta aby zobaczyć ile wystaje od zderzaka ahaaaa i najważniejsze pogody i wypoczynku bo na Podlasiu to se dziś kominek odpaliłem taaaaaka majówka
Amstaf11 - 02-05-2017, 20:37
Hey
Nie mam pojęcia ile kilo wiozłem ale było to czuć... max mogłem jechać ok 140-150 dalej sie bałem bo miałem trumne na dachu i 4 rowery na haku dzisiaj mamy wigilę 3 maja i jutro zrobię zdjęcia i powieszę na forum
Pogoda super w dzień słońce a wieczorem pada i apiać w kazdym razie nie żałuję montażu LPG jest ok zbiornik nie wystaje za zderzak, proponowali mi 100l ale za dużo było go widać i zdecydowałem sie na 70l jutro zdjęcia szerokości
tom3sko - 04-05-2017, 22:04
amstaf11 jakie masz mocowania pod trumne na relingach ? Brałeś te z oferty mitsubishi ?
Właściwie to uchwytem na rower też jestem zainteresowany, czy on również jest uchylny ?
|
|
|