To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

Anonymous - 12-10-2007, 15:58

cns80 napisał/a:
Sądzę że tak naprawdę nie interesuje cie moje zdanie, więc przytoczę kilka ogólników, a ty wybierz sobie któryś i skomentuj:
bla, bla, bla, deficyt ludzi myślących, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, zakłady bukmaherskie, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, odwoływanie się do podstawowych lęków i fobii, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, mówienie tego co lud chce słyszeć, a nie tego co realne, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, walka z układem, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, czterech ministrów otwierających kawałek drogi, bla, bla, bla,

od razu widać że to twoje przemyślenia, nawet ich nie musisz podpisywać, poznałem po procentowym udziale tego "bla, bla, bla" :lol:
cns80 napisał/a:
Dla kogoś kto nie rozumie manipulacji ten wspaniały szoł medialny jest niczym prawda objawiona.

w 100% popieram :lol:
cns80 napisał/a:
Konwencja PO była utrzymana w ciekawym i dość niebagatelnym stylu
sorki ale nie rozumiem określenia "niebagatelny styl konwencji" :lol:
dm17 napisał/a:
A co powiesz na to jak jeden z ministrów AWS był tylko po podstawówce

o powiązaniach mądrości człowieka z jego wykształceniem to niejeden post na tym forum został napisany :lol: a Władysław Jagiełło to nawet podstawówki nie skończył :lol:
Student napisał/a:
Oczywiście ktoś powie że maży Mi sie monopol, nic z tych rzeczy , marzą mi sie takie same prawa dla wszystkich i takie same warunki ale dla określonych klas produktów bez polityki i nacisków.

Wiesz Student, Skromny Jezdeś :lol:

maxwell61 - 12-10-2007, 16:35

wg mnie skoro ludzię marzą o powrocie komuny to raczej rządy PiSu im się nie spodobały :evil: ... może sama partia chce coś osiągnąć dla dorbra Polski ale nie w takim stylu jak to robią kaczki!!!... myslalem że czasy robienia szoł z aresztowań polityków minęły...o ile w ogóle były... a najlepsze jest to że kaczki mówią że zmniejszyły bezrobocie!!!! to już są jaja!!!! młodzi uciekają zagranicę bo bieda i brak pracy!!! co by było gdbysmy nie byli w Unii Panie Kaczyński????

[ Dodano: 12-10-2007, 16:36 ]
była by II Rosja!!! :twisted:

Anonymous - 12-10-2007, 17:31

Cytat:
co by było gdbysmy nie byli w Unii Panie Kaczyński????

Kanibalizm :wink:

maxwell61 - 12-10-2007, 19:10

CichyTom napisał/a:
dm17 napisał/a:
A co powiesz na to jak jeden z ministrów AWS był tylko po podstawówce

o powiązaniach mądrości człowieka z jego wykształceniem to niejeden post na tym forum został napisany a Władysław Jagiełło to nawet podstawówki nie skończył

gdyby ją skończył byłby chyba najmądrzejszym człowiekiem w ówczesnej Polsce :D ...a kto wówczas miał wykształcenie????? uniwersytety wówczas dopiero się tworzyły...a królowie i tak byli wykształceni poprzez nauki na dworach i myslę że Jagiełły poziom wiedzy daleko odbiegał w przód od "profesorskiej" wiedzy Kaczek :mrgreen:

[ Dodano: 12-10-2007, 20:40 ]
TUSK: nie będziemy opowiadać o zwierzetach bo by sie Pan niezręcznie czuł!!!!!!!!! miliard punktów dla Donalda!!!!!!!!!!!!!!!!111 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - 12-10-2007, 21:05

Tusk - Kaczyński
4 : 0

sruba - 12-10-2007, 21:10

dlaczego 4:0 ?
Marcin-Krak - 12-10-2007, 21:17

Pan Donaldusiu zdecydowanie wygrał :!:
Komentować mi się nie chce specjalnie całej debaty - ale była o wiele lepsza niż ta pierwsza i mamy zdecydowanego zwycięzce :P

A i nie powstrzymam się od złośliwości :)
Ale skoro Ci "fspaniali" doradcy i stratedzy PiS-u są tacy najlepsi - to czemu nie naumieli premiera, że jak się stoi to marynarka powinna być zapięta :?: :twisted: :roll:

Anonymous - 12-10-2007, 21:24

z tą marynarką to niby szczegół ale niezwykle trafny - jedyne wytłumaczenie może być takie, że prezes Kaczyński był mocno zdenerwowany; i choć popierałem go to przyznaję, że debatę miażąco wygrał Tusk, który zaatakował Kaczyńskiego już od pierwszego zdania. Donald sprawił dobre wrażenie człowieka oskarżającego dotychczasowego przywódcę. Bił tak jak bokser - w najczulsze miejsca ale nie poniżej pasa.. Pewnie teraz poparcie dla PO wzrosnie o kilka procent, niestety potrzebują wciąż dużo aby stworzyć większościową koalicję z PSL.
Aga - 12-10-2007, 21:31

debata debatą - wiadomo kto wygrał
jednak dla mnie najlepsze były komentarze Schetyny i Brudzińskiego w tvn24 :)

kurcze, ten PIS jest wyjątkowo cienki skoro nawet komentator debaty tak bardzo się denerwował :badgrin:
oni wszyscy chyba już mają te nerwowe drgawki
Brudziński strasznie upodobnił się do Jarosława
natomiast Schetyna to spokój i opanowanie

maxwell61 - 12-10-2007, 21:36

detlef napisał/a:
Bił tak jak bokser - w najczulsze miejsca ale nie poniżej pasa
PiS jest tak słaby że nie trzeba uciekać sie do nieczystych zagran...które PiSuary stosują :D ...a z ta dezercją wojsk z Iraku to powiem szczerze odpowiedz godna 5 LETNIEGO DZIECKA!!!!!..... zmiażdzył Kaczora :mrgreen:

[ Dodano: 12-10-2007, 21:44 ]
Skąd w Tusku tyle brutalności,przykro było patrzeć jak się znęcał nad słabszym !

Dobrze, zgoda mówiłem dokopać. Tak nie wypieram się zachęcałem, żeby zmasakrować. Owszem nawoływałem, daj mu popalić Donald, ale na litość Boską, na rany Chrystusa, po co rozkładać na łopatki i jeszcze kopać, po co leżącym skakać, dlaczego zmasakrowane ciągać za nogę po podłodze. Jedyne co usprawiedliwia Donalda, to fakt, że posprzątał na koniec po sobie i wyniósł `przeciwnika' ze studia.

Matka_Kurka, 12.10.2007 21:15
Z ONET.PL
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ :D

Anonymous - 12-10-2007, 21:45

Aga, obserwuje Twoje wypowiedzi od dłuższego czasu, odpowiedz proszę jednym słwoem na kogo masz zamiar głosować..
Ps. Pamiętajcie, że łatwiej jest komuś narzekać kto nie rządził niż bronić się temu co rządy sprawował. Tak naprawde to dopiero za 2 lata rządów Donala Tuska możnaby było porównać kto jest jaki.. No ale zobaczymy co wybory pokażą..

Marcin-Krak - 12-10-2007, 21:51

Ja mam jeszcze pytanie do tych, którzy pisali że Tusk nie ma charyzmy itp - czy dalej tak uważacie :?:
Pokazał jak można w kulturalny sposób wytknąć błędy, nieudacznictwo, kłamstwo, marnotrawstwo pieniędzy podatników itp.

Chyba już wiem czemu tak kaczorek bał się tej debaty :P

Ciekawi mnie jaki sens jest teraz debaty Kwaśniewski-Tusk :?: :roll:

Aga - 12-10-2007, 22:19

detlef napisał/a:
Aga, obserwuje Twoje wypowiedzi od dłuższego czasu, odpowiedz proszę jednym słwoem na kogo masz zamiar głosować..

ależ ja już odpowiedziałam: głosuję na LID

jednakże przecież nie przeszkadza mi to obiektywnie oceniać pozostałych polityków
zresztą kalkulator wyborczy wykazał zbieżność moich poglądów w 80% z LIDem a w 70% z PO :mrgreen:

w tej debacie jednoznacznie byłam za Tuskiem i nie zawiodłam się

Marcin-Krak napisał/a:
Ciekawi mnie jaki sens jest teraz debaty Kwaśniewski-Tusk :?:

też się nad tym zastanawiam...
może nas zaskoczą i zamiast się kłócić, jak to w debatach bywa...., będą się nawzajem popierać ? :biggrin:
albo Kwaśniewski będzie chciał wykazać, jak to dziś powiedział w tvn24, że "Tusk jest młodym politykiem, który jeszcze nie pełnił ważnej roli w państwie", więc......
a Tusk na to powie, że jednak świeżość jest lepsza od doświadczenia 10 lat prezydentury....
:doubt: :doubt:

JCH - 12-10-2007, 22:23

Marcin-Krak napisał/a:
Ciekawi mnie jaki sens jest teraz debaty Kwaśniewski-Tusk
No jak to jaki? Programy tych partii są dość zbliżone, elektorat też, dlaczego więc ich nie zachęcić do siebie i przejąć. Wygrać w cuglach, zrobić własny rząd .... utopia :roll:
Układanie się z PSL-em to znowu będzie gwóźdź do trumny.
Moje wyniki debaty w kolejnych rundach są takie:
5:1
4:1
6:0

Aga - 12-10-2007, 22:26

JCH napisał/a:
Moje wyniki debaty w kolejnych rundach są takie:
5:1
4:1
6:0

dla kogo? :mrgreen: