[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej
reneyvan - 13-09-2012, 12:32
Drogo.
zenker - 14-09-2012, 10:27
reneyvan gratuluje zakupu jest to kapitalna rzecz wyglada tez to swietnieee pozdro
reneyvan - 14-09-2012, 14:30
Dzięki.
To jest nas dwóch, co mają takie światła
.swat. - 18-09-2012, 14:11
reneyvan napisał/a: | Dzięki.
To jest nas dwóch, co mają takie światła | Czy jest to moduł CLM02-CAN?
http://www.quasarelectron...how&id=288&l=pl
Pytam ponieważ cena taka sama a do chwili obecnej nie ma homologacji ze strony Mitsubishi na to urządzenie.
tokyo - 18-09-2012, 15:59
Witam
Kolego .swat. koledzy powyzej maja inny modul do swiatel dziennych (sciemniaja sie na okolo 70-80% normalnegio swiecenia - i tylko tyle potrafi). Twoj modul zalacza swiatla i ma mozliwosc doswietlania zakretow jest on w pelni zautomatyzowany.
To z linku:
Moduł CLM02-CAN przeznaczony jest do montażu w samochodowych wyposażonych w magistralę CAN (pytanie czy dziala z can-em mitsubishi).
Moduł, interpretując komunikaty magistrali CAN samochodu, realizuje szereg funkcji
zwiększających bezpieczeństwo i komfort użytkowania pojazdu:
# Pasywnego doświetlania zakrętów z wykorzystaniem fabrycznych halogenów po wykryciu skrętu kierownicy (trzeba przerobic wiazke halogenow)
# Sterowania przednimi czujnikami parkowania(??)
# Świateł dziennych realizowanych przy użyciu do wyboru halogenów, świateł mijania lub świateł długich świecących z obniżoną jasnością(to potrafi modul o ktorym pisza koledzy powyzej)
# Czasowego oświetlania przestrzeni przed samochodem po zakończeniu jazdy (funkcja Coming/Leaving Home) (dostepna fabrycznie w nowych mitsubishi po zaprogramowaniu)
Pozdrawiam
mjsystem - 22-09-2012, 12:31
kubas napisał/a: | 2. Paski LED'owe byłyby ostatecznością w moim przypadku dlatego, że... bez obrazy, ale jest to dla mnie wiocha. Uważam, że można coś takiego założyć w przypadku gdy są problemy z innymi rozwiązaniami. |
Ostatnio widziałem czarnego lancera z paskami ledowymi(żałuję ,że zrobiłem foty), i co ważne ładnie to wyglądało... Ale to po prostu ktoś trafił w punkt "G", bo jestem tego przeciwnikiem. Ledy były wyraźne i dobrze świeciły, co chyba ma najwieksze znaczenie
mkm - 22-09-2012, 14:13
A ja tak na marginesie tylko proszę, aby przy złych warunkach atmosferycznych i po zmroku włączać jednak światła "normalne", a "dzienne" montować i ustawiać tak, aby świeciły prawidłowo.
mjsystem - 22-09-2012, 19:09
mkm napisał/a: | A ja tak na marginesie tylko proszę, aby przy złych warunkach atmosferycznych i po zmroku włączać jednak światła "normalne", a "dzienne" montować i ustawiać tak, aby świeciły prawidłowo. |
No nie wiem czemu, ale Maciek wyjąłeś mi to ust
Tak na poważnie jestem ZA!!!!
reneyvan - 25-09-2012, 21:01
mkm napisał/a: | A ja tak na marginesie tylko proszę, aby przy złych warunkach atmosferycznych i po zmroku włączać jednak światła "normalne", a "dzienne" montować i ustawiać tak, aby świeciły prawidłowo. |
Nie ma obawy.
Czujnik świateł jest dobrze zestrojony.
Wystarczy, że dzień jest bardziej pochmurny i od razu włączają się światła mijania.
Pawcho - 28-09-2012, 13:50
mjsystem napisał/a: | kubas napisał/a: | 2. Paski LED'owe byłyby ostatecznością w moim przypadku dlatego, że... bez obrazy, ale jest to dla mnie wiocha. Uważam, że można coś takiego założyć w przypadku gdy są problemy z innymi rozwiązaniami. |
Ostatnio widziałem czarnego lancera z paskami ledowymi(żałuję ,że zrobiłem foty), i co ważne ładnie to wyglądało... Ale to po prostu ktoś trafił w punkt "G", bo jestem tego przeciwnikiem. Ledy były wyraźne i dobrze świeciły, co chyba ma najwieksze znaczenie |
To znaczy gdzie je wcisnął/ paski ledowe/?
Ostatnia cena założenia w miejsce halogenów oryginalnych świateł/chyba od ASX/ w aso w kaliszu to 560 złotych- czyli sporo taniej niż w aso w Łodzi / tam wołali 980/
karloscube - 21-10-2012, 16:15
Trik napisał/a: | Światła mijania i pozycyjne zaczynają działać po uruchomieniu silnika przy wyłączniku na pozycji off. Nie mam na dźwigni opcji Auto. Intensywne podświetlenie radia zostaje. Wykonało to ASO na pytanie czy są w stanie to zrobić w moim autku. Przy przejściu na światła pozycyjne świecą tylko pozycyjne plus przyciemnia się radio i odpala się podświetlenie kokpitu. |
ile płaciłeś za taka przyjemność w ASO ???
Luk - 21-10-2012, 20:02
karloscube napisał/a: |
ile płaciłeś za taka przyjemność w ASO ??? |
Nic to nie kosztuje, jeżeli podpinają komputer np. przy przeglądzie, albo przy jakiejś naprawie/diagnostyce gwarancyjnej.
Po prostu jest to przestawienie opcji w komputerze.
Podłączenie komputera "na żądanie" to jakieś 100 zł.
Trik - 21-10-2012, 22:22
karloscube napisał/a: | ile płaciłeś za taka przyjemność w ASO ??? |
Tak jak pisze Luk, Nic, jeśli załatwisz to przy przeglądzie itp. z podpiętym MUT-em. A na zawołania to coś koło 100-150 za podpięcie MUT-a
karloscube - 21-10-2012, 23:32
uhmmm spróbuję załatwic przed odebraniem Lancerka, wkońcu będa robić przegląd zerowy
Luk - 24-10-2012, 12:40
karloscube napisał/a: | uhmmm spróbuję załatwic przed odebraniem Lancerka, wkońcu będa robić przegląd zerowy |
Nie powinieneś musieć nic "załatwiać". Mnie przed wydaniem samochodu pytali, co jak chcę mieć ustawione, m.in. właśnie czy chcę mieć "tryb świateł dziennych". Powinni to zrobić przed wydaniem Ci samochodu, poinformuj o tym sprzedawcę.
|
|
|