To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks

macia - 10-03-2011, 08:25

Peace, żartowałem :)
Gratuluję bączka :finga:

Krzyzak - 10-03-2011, 08:41

anglicy to dziwny naród - kierownica u pasażera, jazda po jezdni w przeciwnym kierunku i do tego parkowanie centralnie na pasie
u nas parkuje się między pasami, ale widzę Tomku, że Tobie się udało po angielsku :P :lol:

Anonymous - 10-03-2011, 09:20

swinks_UK, takie pytanie - jaka jest różnica w spalaniu między A/T a M/T w Twoim przypadku?
swinks_UK - 10-03-2011, 09:34

Krzyzak napisał/a:
i do tego parkowanie centralnie na pasie
u nas parkuje się między pasami, ale widzę Tomku, że Tobie się udało po angielsku :P :lol:

No. tutaj pas wyznacza oś auta i trzeba się zmieścić centralnie, co mi się nie do końca udało :D
Jak widać na załączonym obrazku, miejsca ci u nas dostatek, więc jak coś to 2 miejsca jak znalazł co by drzwi nie obić o słupki wiaty. :wink:

kuzi, za mało jeżdżę aby już mówić o różnicy w spalaniu. Rzekomo jest to w cyklu miejskim nawet 4l/100km, w trasie mniej. Na razie nie mam jak sprawdzić.

Tomii - 10-03-2011, 09:40

swinks_UK napisał/a:

Paka do samochodu a po przyjeździe triumfalne fotki. :D

wow :shock: Piękna sprawa ten wydech

sveno - 10-03-2011, 10:30

mnie rozwaliła szydercza naklejka "6a13tt inside" pijąca do Intela :)
Anonymous - 10-03-2011, 10:58

swinks_UK napisał/a:
kuzi, za mało jeżdżę aby już mówić o różnicy w spalaniu. Rzekomo jest to w cyklu miejskim nawet 4l/100km, w trasie mniej. Na razie nie mam jak sprawdzić.

Mam rozumieć, że VR4 M/T pali mniej więcej tyle co EA5x A/T? :shock: :shock: :shock:

Jeżeli kiedyś zdarzy Ci się sprawdzić spalanie - pochwal się nim na forum. Jestem po prostu bardzo ciekawy spalania w cyklu miejskim i na trasie M/T.

jkrzysztof80 - 10-03-2011, 11:18

Tomek no super efekt, ale już widzę twój "ból głowy" jak dojedziesz do Polski :mrgreen:
Juiceman - 10-03-2011, 11:21

jkrzysztof80 napisał/a:
Tomek no super efekt, ale już widzę twój "ból głowy" jak dojedziesz do Polski :mrgreen:

Przynajmniej zniżki na te usługi wyrobi sobie ; )

Anonymous - 11-03-2011, 12:28

Wszyc napisał/a:
cichutki się wydaje na filmiku :P

bo nowy jest, przepali go dobrze to zacznie porządnie buczeć...

swinks_UK musiałeś docinać bo oryginalnie do, legnuma był?

ładny komin :) i ładnie pierdzi :P jest jakiś silencer do tego ? zawsze w trasie troche ucho i głowa odpoczną... :)

zrobiliśmy kiedyś z Rafim trasę szczecin-grudziądz z takim wydechem, to na zmiane albo słuchaliśmy radia na cały głos albo wydechu, pod koniec to nie dało rady wysiedzieć ;) :P

swinks_UK - 11-03-2011, 12:47

Przepali się to będzie cichszy :wink:

Nie jest tak źle, silencer nie potrzebny. Mierzyliśmy hałas sondą taką jak mają na przeglądach (norma to chyba max. 85dB na wolnych obrotach) i jest sporo poniżej maxa. W trasie względnie cicho, odzywa sę dopiero jak depczesz po gazie. Hmmm... w tej chwili jeżdżę ze ściszonym radiem :D

Acha, wydech dedykowany do Evo 6, dlatego przycinany.

robertdg - 11-03-2011, 13:00

swinks_UK napisał/a:
wydech dedykowany do Evo 6
Sporo papierów taki cycuś glancuś :?:
Anonymous - 11-03-2011, 13:22

swinks_UK napisał/a:
Mierzyliśmy hałas sondą taką jak mają na przeglądach (norma to chyba max. 85dB na wolnych obrotach) i jest sporo poniżej maxa.

w tamtym wydechy norma jest około 2dB poniżej normy więc naprawdę głośno...

swinks_UK - 11-03-2011, 13:22

Robert, to zależy o ile chcesz mieć lżejszy portfel :D
Regularnie na eBayu są takie wydechy typu high flow w granicy 210 do 300 GBP w opcji "Kup Teraz". Jak masz szczęście i nie ma za wielu chętnych to na aukcji jest znacznie taniej. Ja za swój dałem 130 GBP z przesyłką, ale polowałem z 3 miesiace i w końcu dopisało szczęście.

robertdg - 11-03-2011, 13:30

swinks_UK napisał/a:
Ja za swój dałem 130 GBP z przesyłką
Taniej jak w PL używka Apexi, nie wiem jak zabardzo to co masz ma się do Apexi/Jasma, ale obys był długo zadowolony ;-)