Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks
macia - 10-03-2011, 08:25
Peace, żartowałem
Gratuluję bączka
Krzyzak - 10-03-2011, 08:41
anglicy to dziwny naród - kierownica u pasażera, jazda po jezdni w przeciwnym kierunku i do tego parkowanie centralnie na pasie
u nas parkuje się między pasami, ale widzę Tomku, że Tobie się udało po angielsku
Anonymous - 10-03-2011, 09:20
swinks_UK, takie pytanie - jaka jest różnica w spalaniu między A/T a M/T w Twoim przypadku?
swinks_UK - 10-03-2011, 09:34
Krzyzak napisał/a: | i do tego parkowanie centralnie na pasie
u nas parkuje się między pasami, ale widzę Tomku, że Tobie się udało po angielsku |
No. tutaj pas wyznacza oś auta i trzeba się zmieścić centralnie, co mi się nie do końca udało
Jak widać na załączonym obrazku, miejsca ci u nas dostatek, więc jak coś to 2 miejsca jak znalazł co by drzwi nie obić o słupki wiaty.
kuzi, za mało jeżdżę aby już mówić o różnicy w spalaniu. Rzekomo jest to w cyklu miejskim nawet 4l/100km, w trasie mniej. Na razie nie mam jak sprawdzić.
Tomii - 10-03-2011, 09:40
swinks_UK napisał/a: |
Paka do samochodu a po przyjeździe triumfalne fotki.
|
wow Piękna sprawa ten wydech
sveno - 10-03-2011, 10:30
mnie rozwaliła szydercza naklejka "6a13tt inside" pijąca do Intela
Anonymous - 10-03-2011, 10:58
swinks_UK napisał/a: | kuzi, za mało jeżdżę aby już mówić o różnicy w spalaniu. Rzekomo jest to w cyklu miejskim nawet 4l/100km, w trasie mniej. Na razie nie mam jak sprawdzić. |
Mam rozumieć, że VR4 M/T pali mniej więcej tyle co EA5x A/T?
Jeżeli kiedyś zdarzy Ci się sprawdzić spalanie - pochwal się nim na forum. Jestem po prostu bardzo ciekawy spalania w cyklu miejskim i na trasie M/T.
jkrzysztof80 - 10-03-2011, 11:18
Tomek no super efekt, ale już widzę twój "ból głowy" jak dojedziesz do Polski
Juiceman - 10-03-2011, 11:21
jkrzysztof80 napisał/a: | Tomek no super efekt, ale już widzę twój "ból głowy" jak dojedziesz do Polski |
Przynajmniej zniżki na te usługi wyrobi sobie ; )
Anonymous - 11-03-2011, 12:28
Wszyc napisał/a: | cichutki się wydaje na filmiku |
bo nowy jest, przepali go dobrze to zacznie porządnie buczeć...
swinks_UK musiałeś docinać bo oryginalnie do, legnuma był?
ładny komin i ładnie pierdzi jest jakiś silencer do tego ? zawsze w trasie troche ucho i głowa odpoczną...
zrobiliśmy kiedyś z Rafim trasę szczecin-grudziądz z takim wydechem, to na zmiane albo słuchaliśmy radia na cały głos albo wydechu, pod koniec to nie dało rady wysiedzieć
swinks_UK - 11-03-2011, 12:47
Przepali się to będzie cichszy
Nie jest tak źle, silencer nie potrzebny. Mierzyliśmy hałas sondą taką jak mają na przeglądach (norma to chyba max. 85dB na wolnych obrotach) i jest sporo poniżej maxa. W trasie względnie cicho, odzywa sę dopiero jak depczesz po gazie. Hmmm... w tej chwili jeżdżę ze ściszonym radiem
Acha, wydech dedykowany do Evo 6, dlatego przycinany.
robertdg - 11-03-2011, 13:00
swinks_UK napisał/a: | wydech dedykowany do Evo 6 | Sporo papierów taki cycuś glancuś
Anonymous - 11-03-2011, 13:22
swinks_UK napisał/a: | Mierzyliśmy hałas sondą taką jak mają na przeglądach (norma to chyba max. 85dB na wolnych obrotach) i jest sporo poniżej maxa. |
w tamtym wydechy norma jest około 2dB poniżej normy więc naprawdę głośno...
swinks_UK - 11-03-2011, 13:22
Robert, to zależy o ile chcesz mieć lżejszy portfel
Regularnie na eBayu są takie wydechy typu high flow w granicy 210 do 300 GBP w opcji "Kup Teraz". Jak masz szczęście i nie ma za wielu chętnych to na aukcji jest znacznie taniej. Ja za swój dałem 130 GBP z przesyłką, ale polowałem z 3 miesiace i w końcu dopisało szczęście.
robertdg - 11-03-2011, 13:30
swinks_UK napisał/a: | Ja za swój dałem 130 GBP z przesyłką | Taniej jak w PL używka Apexi, nie wiem jak zabardzo to co masz ma się do Apexi/Jasma, ale obys był długo zadowolony
|
|
|