Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 30-01-2010, 22:56
robertdg napisał/a: | Hugo, a może poprostu kup dekielki "No Name" | Mam takie. Są na tych felgach. Kolor czarny mat. robertdg napisał/a: | zrób z nimi co zechcesz, pomaluj, poprzyklejaj znaczki | Chyba zawsze będzie widać jakąś rzeźbę. robertdg napisał/a: | po co szpecic takie ladne felgi napisem AEZ | Szpecić napisem AEZ, co w nim szpecącego? robertdg napisał/a: | juz lepiej niech beda diamenty | Takie mówisz? http://allegro.pl/item901...mitsubishi.html
albo takie? (mi nie podchodzą w ogóle) http://allegro.pl/item902...ishi_60_mm.html
te też nie za bardzo do mnie przemawiają http://allegro.pl/item891...mitsubishi.html
Poczekam na zdanie innych.
robertdg - 30-01-2010, 23:00
Żadne z tych, jejciu napisałem wcześniej jedz tam gdzie zajmuja sie handlem alu i wulkanizacja oraz akcesoriami do felg to Ci z katalogu dobiora takie jakie bedziesz chcial, i co najwazniejsze nowe sa tak ciasne ze aby je wlozyc trzeba sie troche nameczyc, nie wspominam tu juz o wyjmowaniu, aby sobie pazurkow nie połamać.
Takie sa u mnie, trochę słabej jakości zdjęcie
Cezar - 30-01-2010, 23:04
Hugo, jak ja bym kupowal to chyba tylko te 1.
W moich kolach przed zima zgubil sie 1 dekielek Riala. Na wiosne czeka mnie szukanie po szrotach, lub zakup takich wlasnie diamentow
Hugo - 31-01-2010, 08:56
robertdg napisał/a: | Takie sa u mnie | Nawet ładne. Cezar napisał/a: | Hugo, jak ja bym kupowal to chyba tylko te 1. | Chyba tak zrobię.
banan - 31-01-2010, 13:04
czego bys nie zrobil to pewnie wyjdzie ładnie, więc chyba rzeczywiscie nie ma co sie rozczulac hehe, daj dekielki pod kolor felg jak planujesz i bedzie super na pewno a srebrne diamenty beda tez sup,pozdrawiam! Usmialem sie jak czytalem:
-odstawiam temat na bok, zima---> ... wiosna,.....
nastepny post
-kurde jednak kupuje inne...
zapaleńce same:)
Hugo - 01-02-2010, 15:01
Dobra, zakup dekielków odłożony do wiosny (teraz przecież nie są potrzebne), a w ich miejsce kupiłem alu-ramki na zegary z www.dido.win.pl Czekam na przesyłkę.
wilk88 - 02-02-2010, 15:18
Alu-ramki wyglądają super, wiem bo mam takie i też z tej firmy Nie będziesz żałował
Hugo - 03-02-2010, 15:53
Postanowiłem, że auto oddaję do blacharza na wspawanie tylnej prawej reperaturki (na szczęście z lewej strony obędzie się bez wstawiania reperaturki), usunięcie korozji na dolnych rantach 3 drzwi (oprócz pasażera z przodu, bo tam nic nie wyłazi) oraz lakierowanie tych elementów i dlatego mam ważne i zarazem pilne pytanie. Czy ta reperaturka będzie pasowała do mojego Gala http://www.allegro.pl/ite...ika_sdn_pr.html oraz czy jej jakość jest odpowiednia?
Serce mi się kraje jak patrzę na tą korozję i muszę to natychmiast zrobić.
Rafal_Szczecin - 03-02-2010, 16:04
tak bedzie pasowac . mam taka zamontowana i jest ok . jakosc jest ok ,acz kolwiek jakiegos super szalu nie robi ,blacha jest pojedyncza, nie podwojna , zreszta odczytaj PW to moze cos taniej bedzie
widziales zreszta u mnie, jak jest wstawiona ta reperaturka ( Dokladnie ta sama )
Hugo - 03-02-2010, 16:13
Rafal_Szczecin napisał/a: | blacha jest pojedyncza, nie podwojna | To chyba dobrze, bo ponoć dlatego, że jest podwójna to te nadkola gniją. Zresztą dobry znajomy lakiernik, który to będzie robił już mi powiedział (tak jak na forum piszecie), że po wszystkim mam kupić środek do konserwacji, zdjąć wykładzinę w bagażniku i nawalić tam dobrze tego środka, jak również zdjąć boczki drzwiowe i również tam nawalić aż wypłynie otworami do spływu wody na dole. Wtedy mówi, że długo nic nie wyjdzie. Najważniejsze, że mam do niego całkowite zaufanie i wiem, że zrobi mi to perfekcyjnie. Rafal_Szczecin napisał/a: | widziales zreszta u mnie, jak jest wstawiona ta reperaturka ( Dokladnie ta sama ) | Nie widziałem chyba, ale spojrzę.
robertdg - 03-02-2010, 22:15
Rafal_Szczecin napisał/a: | jakosc jest ok | powiedziałbym ze cos wiecej niz tylko OK, te reperaturki sa z symbolem jakosci ktory jest niemalze równy oryginałowi, np reperaturki do bardziej typowych samochodów jak OPEL sa o wiele gorszej jakości, wystarczy zwrócic uwage na certyfikat jakosci, a powiem szczerze ze ta blacha na reperaturki do Galanta w porownaniu z taka co sprzedaja na OPLE czy Fordy bije na łeb jakoscia, zreszta blacharz powinien na to zwrócic uwage przy jej montażu/spawaniu.
Rafal_Szczecin napisał/a: | blacha jest pojedyncza, nie podwojna | a widziałeś kiedyś podwójna blache na błotniki element błotnika, tzw panel zawsze jest wykonywany z pojedynczej blachy, a jego ochrone spełnia nadkole wewnętrzne z rantem, dlatego ważne jest aby przy wstawianiu reperaturki odtworzyć nadkole wewnetrzne ktore napewno skorodowało i rant napewno uleci w palcach, polecam takze zabieg wygrzebania diabelskiej gabki umieszczonej pomiedzy nadkolem wewnetrznym a płatem blotnika, gdyz ona trzyma wilgoc i dlatego te nadkola tak leca, jak juz sie wygrzebie ta nieszczescna gabke to po skonczonej naprawie blacharsko lakierniczej zalać rzadka konserwacja co by dobrze pozelawała przestrzenie pomiedzy łaczeniami blach, wiadomo nie wszedzie to sie uda idealnie, ale zawsze to lepsze niz nic
Rafal_Szczecin - 03-02-2010, 22:31
robertdg napisał/a: | ebania diabelskiej gabki umieszczonej pomiedzy nadkolem wewnetrznym a płatem blotnika, gdyz ona trzyma wilgoc i dlatego te nadkola tak leca, jak juz sie wygrzebie ta nieszczescna gabke to po skonczonej naprawie blacharsko lakierniczej zalać rzadka konserwacja co by dobrze pozelawała przestrzenie pomiedzy łaczeniami blach, wiadomo nie wszedzie to sie uda idealnie, ale zawsze to lepsze niz nic |
zycze powodzenia, nie wazne czym ja tam zaatakujesz, to i tak to sie wykruszy
Hugo - 04-02-2010, 00:00
robertdg napisał/a: | powiedziałbym ze cos wiecej niz tylko OK, te reperaturki sa z symbolem jakosci ktory jest niemalze równy oryginałowi, np reperaturki do bardziej typowych samochodów jak OPEL sa o wiele gorszej jakości, wystarczy zwrócic uwage na certyfikat jakosci, a powiem szczerze ze ta blacha na reperaturki do Galanta w porownaniu z taka co sprzedaja na OPLE czy Fordy bije na łeb jakoscia, zreszta blacharz powinien na to zwrócic uwage przy jej montażu/spawaniu | No to chyba zapomnę o problemie gnijących nadkoli na długo. robertdg napisał/a: | po skonczonej naprawie blacharsko lakierniczej zalać rzadka konserwacja co by dobrze pozelawała przestrzenie pomiedzy łaczeniami blach, wiadomo nie wszedzie to sie uda idealnie, ale zawsze to lepsze niz nic | Tak ma być zrobione.
Hugo - 08-02-2010, 23:42
Reperaturka zamówiona, dojdzie ok. 20 lutego.
Dzisiaj zamontowałem alu ramki na zegary. Sam montaż ramek to góra 15 min. (mogli je lepiej dopasować). Jednak efekt wizualny jest super. Fajnie odbijają się skale prędkościomierza i obrotomierza. Fotki przy okazji.
Kaucz - 09-02-2010, 00:03
Cytat: | Dzisiaj zamontowałem alu ramki na zegary. Sam montaż ramek to góra 15 min. (mogli je lepiej dopasować). Jednak efekt wizualny jest super. Fajnie odbijają się skale prędkościomierza i obrotomierza. Fotki przy okazji. |
Sam też myślałem o tym .
Czekam na fotki jak to wygląda.
Powiedz mi proszę, czy ta osłonka trzyma się tylko na tych dwóch śrubkach w górnej ściance, czy coś jeszcze tam to trzyma ? Nie chcę się zabierać póki nie będę miał pewności, że nic nie zepsuję przy okazji ;d.
|
|
|