Off Topic - Co to za auto?
pawliku - 20-02-2011, 13:26
apikus - 20-02-2011, 13:33
Ponitac Aztek
Anonymous - 20-02-2011, 14:19
Chochliku mogłeś chociaz emblemat zamazac
pawliku - 20-02-2011, 16:12
zamazałem ale przy wrzucaniu na imageshack widocznie wrzuciłem oryginalne mój błąd
i_Lolek - 20-02-2011, 17:43
gulgulq napisał/a: | Renault Dauphine
choć na czuja czułem po kierownicy że to któraś Simca
|
tak to Renault Dauphine. karoseria charakterystyczna. ma wiele wspólnego z Syreną. a deska, tapicerka, klamki i korby, to jak identyczne. też bym sie nabrał.
gratulacje gulgulg, bo myślałem że będzie trudniej.
arturro napisał/a: | i_Lolek napisał/a: | jeżeli w poście który poleciał do kosza były bzdury, to znaczy że każdy kto uczestniczy w tym topiku, ma prawo do sugerowania swoich spostrzeżeń o nim.
|
sugerowanie "regualaminu" zabawy to jedno, a pisanie o wyimaginowanej grupie wzajemnej adoracji to drugie. |
można było oddzielić jedno od drugiego.
arturro napisał/a: |
zaproponuj cos, tylko cos prostego nie skomplikowanego bo ten temat jest czysta zabawa i nie potrzeba sztywnych regul.
mysle ze jedynym rozsadnym punktem byloby ze po trzech dniach bez odpowiedzi mozna zadac kolejna zagadke, a tworca wczesniejszej odchodzi w "gloria victis". |
generalnie to jakiś zarys reguł w tym topiku już jest. słowo regulamin raczej tu nie pasuje. ale jakieś reguły powinny być, ale nie porozrzucane po kilku stronach, tylko w jednym miejscu. najlepiej na pierwszej stronie. wtedy nie będzie dochodzić do takich sytuacji jak na str. 14-tej. że nowy wchodzi i zadaje zagadkę, a ktoś go upomina że najpierw musi odgadnąć. skąd on miał to wiedzieć, jeśli nigdzie to nie jest wyjaśnione. a przejrzawszy cały topik, bo nie jest on duży, ten ktoś doszedł by do logicznego wniosku, że wcale nie trzeba niczego odgadnąć. bo nie raz i nie dwa, ktoś inny coś wrzucił nie czekając na rozwiązanie. w tym momencie pojawia się niesprawiedliwość, bo jednym wolno, innym nie. dlatego reguły powinny być i powinni przestrzegać je wszyscy.
gulgulq napisał/a: | arturro napisał/a: | byloby ze po trzech dniach bez odpowiedzi mozna zadac kolejna zagadke |
albo autor daje tzw. podpowiedź naprowadzającą |
to właśnie przydałoby się ustalić.
krótko mówiąc, ja to widzę tak :
(większość z tych punktów już jest przez was stosowanych, ale nikt ich jeszcze nie spisał w jednym miejscu)
1. ten kto odgadnie, zadaje następną, lub oddaje pierwszemu chętnemu (ewentualnie określa się kiedy zada. w rozsądnym terminie oczywiście, np. 12godzin - do ustalenia)
2. zagadka ma trzy dni na odgadnięcie, jeśli nikt nie odgadnie, pierwszy chętny ma prawo coś zadać.
3. jeśli sie zagadka do przodu nie posuwa, to oczywistym jest, że należy dać podpowiedź, aż do skutku. ostatnie stadium podpowiedzi, to podanie pierwszej litery marki samochodu.
spis samochodów też by sie przydał, na razie jest ich niedużo, ale ten topik ma szanse urosnąć za kilka miesięcy do kilkuset stron. wtedy bedzie to bardziej potrzebne i trudniejsze do zrobienia. teraz jest jeszcze łatwo.
punktacja. za każdą odgadniętą zagadkę dostaje sie punkt. zmniejszy to parcie na zadawanie, a zwiększy chęci na odgadywanie. no i wyróżni tych co odgadli.
pomysł z zapodaniem linków po odgadnięciu samochodu też jest dobry. bo można się czegoś dowiedzieć, a najlepiej się człowiek uczy bawiąc się.
pozostaje jeszcze jedna rzecz do ustalenia. mianowicie błędy literówki.
każdy sie morze pomylić i walnie byka. a za minutę ktoś inny napisze poprawnie.
tu mam pytanie. kto wg. was uznany powinien być za zwycięzcę ?
ode mnie tyle.
gulgulq - 20-02-2011, 19:06
ale my tu bawimy się nie po to by ZWYCIĘŻYĆ, zdobywać punkty i wyróżniać
to zabawa w wiedzę i zgadywanie - tylko tyle i aż tyle
nie marudź bo robi się mdło
apikus - 20-02-2011, 22:34
Następna łatwa:
robertdg - 20-02-2011, 22:40
Mazda 2
apikus - 20-02-2011, 22:57
robertdg napisał/a: | Mazda 2 |
Jeśli chodzi o nazwę pliku to tak, zgadza się
Ale to nie to auto
i_Lolek - 21-02-2011, 01:07
gulgulq napisał/a: | ale my tu bawimy się nie po to by ZWYCIĘŻYĆ, zdobywać punkty i wyróżniać
to zabawa w wiedzę i zgadywanie - tylko tyle i aż tyle
nie marudź bo robi się mdło |
ja swoje na ten temat powiedziałem.
gulgulq - 21-02-2011, 06:40
Haima Cupid
Mazda w wersji chińskiej
robertdg - 21-02-2011, 13:44
apikus napisał/a: | Jeśli chodzi o nazwę pliku to tak, zgadza się
| Jaką nazwę pliku nawet nie zwróciłem na to uwagi, pierwszy pomysł po spojrzeniu na sylwetke to był Mazda 2 dlatego zapytałem
Muciek - 21-02-2011, 14:15
http://img135.imageshack.us/i/mazda2n.jpg/
Tu nazwa pliku, wyraźnie widać
gulgulq - 21-02-2011, 17:55
pytanie czy zgadłem ??
robertdg - 21-02-2011, 18:58
Nie zwróciłem uwagi na nazwe, spojrzałem na obrazek i pierwsze co mi się nasunęło, to Mazda 2, ale mi nieco nie pasowały reflektory przednie i ta chrom ramka, dlatego zapytałem, wierzyć nie musicie, a ja się więcej tłumaczyć nie musze.
|
|
|