MitsuManiaki.com - PKN ORLEN ... Współpraca z Mitsumaniakami
akbi - 09-02-2011, 00:49
sorki za cisze w temacie, ale miałem 2mc wyjęte z życia ... od połowy lutego zacznę nadrabiać zaległości, w tym i w kartach Orlen.
...jedno na szybko wyjaśnię:
Cytat: |
tak mi tłumaczył facet na stacji jak brałem kartę-nie da się przypisać jednej firmy do drugiej. ale się uparłem, zrobił mi kartę.
akbi nas nie oszukał-przynajmniej mnie... dopytałem się przed, zweryfikowałem co pisał akbi-i jest jak mówił facet na stacji |
teoretycznie tak jest... ale ... jest z tego wyjście - podpisanie umowy/aneksu ... który przyznaje firmom trzecim taki sam rabat jak na głównym - Mitsumaniakowym koncie.
Takie otrzymałem zapewnienia od człowieka z którym dogrywałem sprawę rabatów - to był jeden z warunków aby tak było.
Całą sprawę wyjaśnię z Orlenem w najbliższych dniach.
RaVciO - 10-02-2011, 19:05
Przebrnąłem cały temat (co prawda po łepkach) i trochę się pogubiłem, więc mam kilka pytań odnośnie karty na kupno indywidualne bez faktury:
1. Karta jest wyrabiana przez Akbiego, czy każdy musi sobie ją wyrobić sam na stacji i później zgłosić do Akbiego? W niektórych postach przewija się temat jakichś umów, które trzeba podpisywać na stacjach, nadawaniu numeru i odbioru ich na stacjach...
2. Czy ta karta to normalna karta Vitay, tyle, że wpisana do programu rabatowego? Jeśli tak, to czy już istniejącą kartę Vitay można wciągnąć do tego programu?
3. Przez pierwsze kilka stron tematu przewija się lista klubowiczów z deklarowaną ilością litrów paliwa, w jakim celu?
4. W jednym z postów było coś o aktualizacji rabatu na karcie, czy mam rozumieć, że przy każdej zmianie progu Naszego rabatu muszę oddać kartę do aktualizacji, czy może system orlenu ma to już zakodowane i automatycznie nalicza odpowiedni rabat?
5. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, rabat jest naliczany na podstawie ilości litrów przez nas zatankowanych w ciągu kwartału, czy rabat obowiązuje przez kolejny kwartał, czy tylko przez miesiąc. (np. jeśli rabat będzie naliczony od kwartału styczeń, luty, marzec, to czy w maju rabat będzie taki sam, czy może rabat na maj będzie już liczony za luty, marzec, kwiecień)
6. Podsumowując, co ja jako mitsumaniak, osoba prywatna, która nie będzie chciała faktury ma zrobić (oprócz zgłoszenia mailem do Akbiego i wpłaty 10zł) żeby otrzymać kartę rabatową i z niej korzystać?
7. Czy jeśli karta wyrabiana jest przez Akbiego, to mogę za jednym "zamachem" zamówić kartę klubową?
akbi - 10-02-2011, 21:31
RaVciO,
1 - dane przesyłasz do nie, i kartę odbierasz u moda regionalnego (na stacjach wyrabiają CI, którzy później biorą faktury)
2 - Nie, to jest karta BiznesTank
3 - to początkowy stan ... abyśmy wiedzieli, czy w ogóle był sens ruszać z tematem
4 - aktualizacja odbywa się automatycznie na stacji ...podczas kolejnego tankowania.
5 - heh ...nie wiem ...nikt tak nie wnikał ...ma to jakieś większe znaczenie???
6 - udać się na spot regionalny po odbiór karty
7 - nie, kartami klubowymi zajmuje się Raddex
RaVciO - 10-02-2011, 22:16
Dzięki. Teraz wszystko jasne
bastek - 11-02-2011, 14:39
akbi napisał/a: | Całą sprawę wyjaśnię z Orlenem w najbliższych dniach |
daj zanć tu, jak załatwisz
mephisto - 16-02-2011, 17:25
akbi jak tam moja nowa karta.
Saqu - 16-02-2011, 19:26
też chciałem zapytać jak kolega wyżej, coś już wiadomo??
Piwor - 20-02-2011, 12:46
Ja się dołączę.
akbi - 21-02-2011, 17:08
sorry za zwłokę wszystkich, którzy czekają na karty ... od przyszłego tygodnia wznawiam produkcję i wysyłkę.
Piwor - 21-02-2011, 22:07
akbi, luzik, znamy sytuacje.
ratajeq - 28-02-2011, 10:05
nie znamy ;P
ale jesteśmy wyrozumiali
Saqu - 03-03-2011, 21:12
jakieś nowe wieści może są?
bastek - 08-03-2011, 13:16
akbi, a wyjaśniałeś jak tam z tymi, co mają na swoją firmę karty?
akbi - 08-03-2011, 16:09
bastek1 napisał/a: | akbi, a wyjaśniałeś jak tam z tymi, co mają na swoją firmę karty? |
Tak, myślę, że jeszcze w tym tygodniu sprawa będzie załatwiona,
Generalnie czekam już na potwierdzającego (przypisanie wszystkich firm do grupy Mitsumaniaków) maila z ORLENu.
Saqu - 12-03-2011, 16:25
jak tam jakieś nowe wieści?
|
|
|