To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

tomasek - 29-11-2010, 20:46

bastek1 napisał/a:

tu ich będę bronił. za miastem,
Masz prawo ale ja dzisiaj w Lublinie trochę pojeżdziłem lecz ani jednego nie widziałem, chyba wyjechali za miasto :lol:
Andrew - 29-11-2010, 20:47

Odśnieżają najgłówniejsze drogi, a na końcu najbardziej podrzędne :wink:
zbycho77 - 29-11-2010, 20:49

bastek1 napisał/a:
to się nie da odsnieżyć

no i te przeogromne korki na drogach, też im przecież utrudniają pracę

Andrew - 29-11-2010, 20:55

Najlepsze jest to, że jak odśnieżają przykładową drogę powiatową i podczas odśnieżania ma odcinek np. 2 km drogi krajowej to podnosi pług do góry, bo to nie jego rewir :)
Jaro1974 - 29-11-2010, 21:07

No za to mu już nie płacą to co będzie odśnieżał
Seichan - 29-11-2010, 21:28

Ja dziś widziałam 1 (słownie: jeden) pług. Było to ok. 15, stał w pięknym korku do wiaduktu.
Ulice 3 pasmowe miały wyjeżdżony 1 pas.
Nie dość, że jeźdźiło się masakrycznie, to jeszcze wyobraźnia co poniektórych, w właściwie jej zupełny brak, dodawał niepotrzebnej dozy grozy dzisiejszej jeździe. Hamowanie ograniczone do minimum, a niektórzy wpychali się z podporządkowanych.. Na rondzie to samo. Jakiemuś panu strasznie się spieszyło i nie czekał aż zjadę na swój pas, tylko pakuje się przede mnie (miałam pierwszeństwo). Inny najwyraźniej zapomniał, że jak pada śnieg, to sygnalizacja mimo wszystko działa i wpierniczył się na rondo na czerwonym..
O pieszych też nie wspomnę. Zamiast poczekać, wyłazili jak święte krowy na przejścia. Ja dziś miałam spacerek z buta, z kilkoma przejściami i jakoś mogłam poczekać, aż samochody przejadą, żeby nikomu nie utrudniać jazdy.

A w ramach relaksu do poczytania - Jak można stracić czujniki parkowania ;)

tomasek - 29-11-2010, 22:03

Nie no pełen odlot :lol: ale dobry też jest picasso na Outlanderku,chyba sobie takie siekne ](*,)
Andrew - 30-11-2010, 08:03

Zimno dziś :? Ile u Was stopni dziś było? U mnie -10.
Seichan - 30-11-2010, 08:11

Też coś koło -10. A ma być jeszcze gorzej dzisiejszej nocy :doubt:
Drogowcy najwyraźniej przestraszyli się mrozu, bo po ulicach w ogóle nie widać, żeby cokolwiek było odśnieżane.

tomasek - 30-11-2010, 08:17

No właśnie miałem przyjemność jazdy do centrum i do domciu :shock: :twisted: KOSZMAR widziałem aż jeden pług chociaż niepowiem ul.Unii Lubelskiej posypana prawie do czarnego i tyle ładnych ulic :P :lol:
Spoxik - 30-11-2010, 08:23

No ja wczoraj wieczorem widziałem chyba dwa, a zaraz wychodze więc zobaczę, czy w moich okoloicach cokolwiek jeździ :evil:
Seichan - 30-11-2010, 08:26

A ja dawno na Orlej i Solnej nie widziałam tylu wolnych miejsc parkingowych o tej porze :shock: Aczkolwiek nie jest to spowodowane mniejszą ilością samochodów, tylko zwalaniem przez odśnieżających chodniki śniegu na krawędzie chodników i wprost na ulice. Nijak się nie można przez to pewnie przebić :doubt:

Widziane dziś pługi: ZERO :evil:

Jaro1974 - 30-11-2010, 08:36

U mnie było dziś o szóstej -11 stopni pługów 0 czyli norma. :D
winnipool - 30-11-2010, 10:01

No u mnie przed 6-tą misiek pokazywał -8. Pługów na stałej trasie (żywnego-elsnera-związkowa-sp.pracy-elizówka) nie widziałem, najwyraźniej przed 6-tą jeszcze śpią, ale jakoś dojechałem. Mam nadzieję, że powrót będzie lepszy niż wczoraj bo na spółdzielczości na odcinku od giełdy do związkowej stało się średnio około 1h.
tomasek - 30-11-2010, 10:07

winnipool napisał/a:
Mam nadzieję, że powrót będzie lepszy
Nie liczył bym na to :mrgreen: