To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

Mare - 05-02-2012, 18:00

No i nie zobaczycie za szybko. Najpierw ją wyczyszczę i zamontuję. a do tego muszę jeszcze zdobyć deskę rozdzielczą i klamki z czarnymi przełącznikami.

No i najważniejsze, wiązkę kabli do grzania foteli od przycisków do kostek. Niestety prawie wszyscy rozbierający auta tną wszystkie kable... co za maniera. czy to taki wielki problem odpiąć jedna kostkę? ....

I tu pytanie. Czy ktoś ma może takie kabl hehe... Może Owczar? ;>

A tak przy okazji, dzisiaj zrobiłem 380km na połowie baku. :D :D

239km na liczniku przy 1/4 baku :D jestem dumny z wyniku :D :D i to przy -15 C

Mare - 05-02-2012, 18:03

a, i bez spryskiwaczy ehehe... pompka zamarzla w noc przed wyjazdem i do tej pory nie dziala. hehhehe... ate cholerne płyny do -29 niby... dupa maryny!! złodzieje. Następnym razem zaleje smirnoffem. :D
fj_mike - 05-02-2012, 18:22

Mare napisał/a:
Następnym razem zaleje smirnoffem. :D

Oczywiście :P
Chyba prędzej obalimy :mrgreen:

sveno - 05-02-2012, 23:04

Mare napisał/a:
a do tego muszę jeszcze zdobyć deskę rozdzielczą i klamki z czarnymi przełącznikami.
ja chyba mam na to sposób, ale zaraz będzie o tym w moim temacie. :)
Mare napisał/a:
I tu pytanie. Czy ktoś ma może takie kabl hehe... Może Owczar? ;>
może Tomek84?? On miał anglika z grzanymi kubłami :)
Mare - 06-02-2012, 18:54

sveno, Zobaczymy. Kabelki zawsze można wpiąć. Bardziej martwię się napinaczem lewego pasa bezpieczeństwa. Będę musiał chyba znaleźć nowy, bo ten jest wystrzelony. Koleś owinął dawce wokół jakiegoś drzewa.

Co do deski, nie wiem jeszcze czy będę malował, czy kupie czarną.

Zastanawiam się, czy nie da się przełożyć napinacza ze sprawnego pasa ;>
Orientuje się ktoś?

Brakuje mi też klameczki do maski :(

Mare - 06-02-2012, 19:57

A tak apropo. dzisiaj zdemontowałem już większość szarej tapicerki oraz położyłem wykładzinę. Przy okazji znalazłem pod starą 13 zł w monetach ^^ . Wyczyściłem podłogę. założyłem półkę tylną oraz pasy.

Niestety tył wymaga drobnej przeróbki gdyż moje auto nie posiada miejsca na trzeci pas. trzeba je stworzyć :D tak więc jutro będę ciął :D

Do zamontowania zostały jeszcze plastiki spodu deski oraz tunel środkowy i fotele.
Uszczelki drzwi do lekkiego czyszczenia.

Muszę poszukać słupków tylnych w kolorze. bo jakimś cudem dostałem tylko jeden i to z połamanymi zaczepami.

Ehh, roboty z tym będzie jeszcze pewnie na miesiąc. Jutro postaram się porobić jakieś foty. :D

Mare - 07-02-2012, 18:03

Kolejny dzień zmagań z miśkiem zakończony. Wszystko co mogłem, to zrobiłem.

Do roboty zostały już tylko pasy przednie deska w kolorze czarnym i słupki przednie.

Do zdobycia pozostają słupki tylne oraz lampki w kolorze. Nie łudzę się, że gdzieś się dostanie podsufitkę do szyber. ale może kiedyś ;p będę przeczesywał allegro co jakiś czas :D

A póki co troche fotek :D

prace nad tylną ścianą, po klapsie.

Po ciężkich bojach z nierównościami spasowano klapę i za chwilę zderzak lądował na miejscu.

W poniedziałek po powrocie z łodzi, ostro zabrałem sie osobiście do roboty. na początek wyj... wywaliłem całą szarą tapicerkę, oprócz tego, co zostać musiało. tzn pasy przód i decha. reszta, wek. Tego dnia ogarnąłem też troche syf jaki zalegał pod wykładziną po 14 latach użytkowania. Nie dość, że zaoszczędziłem, to jeszcze zarobiłem, 13 zeta hehehe. pisałem o tym wcześniej. ;p
Pod koniec dnia wykładzina i część plastików jak i płka tylna były już na swoich miejscach.

Na tym poprzestałem w dniu wczorajszym, bo wybiła 18:00.
Dziś uporałem się z resztą bambetki oraz z miejscem na pas środkowy.

auto prezentuje się teraz tak:

Z mojej strony to póki co tyle. Dzisiaj przygotowane zostały błotniki tylne i wstawione reperaturki, jutro spawanie szpachla by wyrównać i na lakiernie :D

Są też złe wieści. Po zamontowaniu foteli i podłączeniu aku... kontrolka SRS nie zgasła. stawiam na fotel kierowcy :(

Ma ktoś z pomorza kabel do czytania błędów i ew, kasowania ich?

sveno - 07-02-2012, 19:12

nieźle to wygląda :) już nie mogę sie doczekać tej metamorfozy u siebie :)
Co do SRS, to chyba nie będzie taka prosta sprawa :(

mackbeth - 07-02-2012, 19:19

No cóż, jeśli nie odłączyłeś aku przy wyjmowaniu foteli albo nie wsadziłęś rezystora do kostki poduszek to jedyna opcja kasowania blędu to MUT...
Mare - 07-02-2012, 19:25

sveno napisał/a:
Co do SRS, to chyba nie będzie taka prosta sprawa

Wiem. :( ale coś się wymyśli. Ostatecznie, jest tu w okolicy zakład tapicerski w którym obszywają całe fotele w skóry, spytam, czy wymienią poduchę. Od tyłu jest dobry dostęp po zdjęciu pokrywy... tak mi się wydaje. Oby się dało. Jak nie, to poszukam fotela od angola i tyle.

Ale póki co da się z tym jeździć, więc w pierwszej kolejności szukam dechy. I chyba nawet znalazłem, ze wszystkim czego mi potrzeba.

sveno - 07-02-2012, 19:31

Mare napisał/a:
Ale póki co da się z tym jeździć
no nie wiem :( Czy przypadkiem nie jest tak, że jak kontrolka SRS się świeci to w razie dzwona żadna poducha nie wypali? To już trochę niebezpieczne.
Mare napisał/a:
czy wymienią poduchę
znaczy chcesz zabrać ze swojego starego fotela?
Mare napisał/a:
szukam dechy. I chyba nawet znalazłem,
ta za 200zł na allegro? Czemu nie chcesz pomalować swojej? Wyjdzie taniej, a tak czy inaczej będziesz musiał ją wymontować, żeby założyć czarną. Kleju w Cyborgu malował 2 lata temu i twierdzi, że z trwałością powłoki jest ok :)
yaro1976 - 07-02-2012, 19:35

nie prałeś dywanu jak był na wierzchu?

a z tym plastikiem tylnego słupka, to ci mówiłem jak pakowałeś, że drugiego nie widziałem, ehmm pogoda i gospodarz nie sprzyjali :P

fj_mike - 07-02-2012, 20:18

Ostro pocisnąłeś z pracami Piotrze ;)
Mare - 07-02-2012, 20:23

sveno, Póki co nie będę jeździł w daleką drogę żadną, więc nie ma strachu, z 50km/h jak poducha nie wypali to nic się nie stanie, oszczędzi mi klapsa w pysk i tyle. Do lata się z tym uporam. Dechę chcę kupić, bo przy okazji znalazłem z dwoma niewystrzelonymi, czystymi pasami w kolorze i dwiema poduszkami z chyba 2003r. Dla czego poduchy? Bo po 10 latach powinno się wymienić, albo zdemontować, teoretycznie, a przy okazji będę miał poduchę na kierownicę w ori kolorze, i wtedy będę mógł od gościa co kupiłem fotele, wziąć kierownicę w stanie idealnym w skórce. :D alem się rozpisał :D Ale plan mniej więcej przedstawiony.
Nie chcę malować motipem, bo jest spora róźnica w stosunku do ori czerni w miśku.

yaro1976, No ten słupek jest jeden, w dodatku połamane zaczepy, więc muszę szukać nowych. I muszę zadzwonić do tego dziada objechać za SRS, lewy pas do niczego się też nie nadaje i zapytać o klamkę do maski, światełka na tył w kolorze i kilka drobiazgów w kolorze. Być może, że wezmę od niego jeszcze tą kierownicę i może tą krateczkę, cośmy widzieli z tym takim łądnym przełączniczkiem ;> . :) Zobaczymy.

Ps: nie prałem dywanu, bo miałem jedną niepowtarzalną okazję wmontować wszystko od razu w ciepłym warsztacie z kompletem kluczy i innych takich. Wyprać zawsze można i na aucie :D a wmontować w auto przy -13 niebardzo ;p

yaro1976 - 07-02-2012, 20:54

Mare napisał/a:

yaro1976, No ten słupek jest jeden, w dodatku połamane zaczepy, więc muszę szukać nowych. I muszę zadzwonić do tego dziada objechać za SRS, lewy pas do niczego się też nie nadaje i zapytać o klamkę do maski, światełka na tył w kolorze i kilka drobiazgów w kolorze. Być może, że wezmę od niego jeszcze tą kierownicę i może tą krateczkę, cośmy widzieli z tym takim łądnym przełączniczkiem ;> . :) Zobaczymy.

Ps: nie prałem dywanu, bo miałem jedną niepowtarzalną okazję wmontować wszystko od razu w ciepłym warsztacie z kompletem kluczy i innych takich. Wyprać zawsze można i na aucie :D a wmontować w auto przy -13 niebardzo ;p

co do dywanu to w sumie racja, pogoda okrutnie nie sprzyja

jak coś z dziadem ustalisz to daj znać to podjadę i odbiorę, bo i tak mam do niego jechać po te osłony tylnych tarcz