To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

jacek11 - 04-02-2014, 02:01

Nie wiem czy w sezonie kupisz na miejscu bilet :roll: i na bank taniej będzie wcześniej kupić.My do końca nie wiedzieliśmy kiedy wyjedziemy,i zapłaciliśmy 240 funta za prom do Francji :evil:
fergul11 - 04-02-2014, 02:03

jacek11 napisał/a:
zapłaciliśmy 240 funta za prom do Francji
:shock: :shock: :shock:
To ja teraz patrzyłem z Irl do Francji w obie strony latem 710 € i wydawało mi się dużo :mrgreen: Chociaż w tym samym terminie samolot do Polski 540€ ( 3 osoby)

Jakim autem ,osobowy , van i ile osób ?

jacek11 - 04-02-2014, 02:10

fergul11 napisał/a:
Jakim autem ,osobowy i ile osób ?

Jakiś golf,cztery osoby,bilet kupiony dwa tygodnie przed wyjazdem.
Dla przykładu,znajomi z firmy kupili miesiąc wcześniej,i zapłacili 50 funta.

fergul11 - 04-02-2014, 02:12

Mam jeszcze 5 miesięcy na myślenie .
dzięki i dobranoc , bo przejadą się po nas rano za te pogaduchy , chociaż to w końcu OT :p

jacek11 - 04-02-2014, 02:20

Spoko :) to przydatne info dla tych co chcą popływać promem do Angolii :mrgreen:
Dobranoc :)

swinks_UK - 04-02-2014, 10:08

fergul11, co byś się nie zdziwił to te info ci się przyda...
- promy zawsze bookuj, choćby z 1 dniem wyprzedzenia. Cena na terminalu jest specjalnie ustawiona zaporowo
- bilet jest na samochód i 5 pasażerów, więc nie ważnie ile jedzie, ważne by były 4 kółka i do pięciu mordek
- nocne i poza sezonem frachty są tańsze, "sezon" to wtedy kiedy Anglicy lub Francuzi zaczynają lub kończą przerwę w szkole, mega zwyżka np. okolice 1 i 15 sierpnia.
Taniej cię wyjdzie opcja 2x prom. Przy dobrym planowaniu nie wyjdzie więcej niż 120 GBP.
Tak poruszają się nasi znajomi z Dublina.

mjsystem - 04-02-2014, 11:38

Krzyzak napisał/a:
ale sikanie na siedząco to faceta upokarza moim zdaniem

...szczególnie jak się człowiek zarazi grypą jelitową :| Kurczę, a w piątek w góry trzeba jechać :x

gulgulq - 04-02-2014, 11:49

mjsystem napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

...szczególnie jak się człowiek zarazi grypą jelitową :| Kurczę, a w piątek w góry trzeba jechać :x

oj tam oj tam

przecież jak się robi twarde :butthead: to i sikanie przy tym też raczej leci - co to za upokorzenie :badgrin: :badgrin: :badgrin:

chyba że ktoś wstaje między jednym a drugim :P

fergul11 - 04-02-2014, 13:34

Swinks-uk dzieki wielkie , a mógłbyś podesłać linka ?
np stena line albo irish ferry czy jest jakas ogólna gdzie są wszyscy przewoźnicy ?
Niechciałbym bookować przez jakiegoś pośrednika :cry:
Trochę jazda z Hollyhead do Douver mnie zniechęca i to jak ustawić czas przejazdu przez Anglię , a nastepnie nie spóźnic sie na promy powrotne z Calle .
Przyznam że raz tylko płynąłem z autem (tam i z powrotem)i to nie swoim więc nie interesowała mnie cała otoczka kupowania z tym związana (2004).
jestem zupełnie zielony w tej kwestii.

tomusn - 04-02-2014, 14:59

gulgulq napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

oj tam oj tam

przecież jak się robi twarde :butthead: to i sikanie przy tym też raczej leci - co to za upokorzenie :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Darek wstaje :lol:

fergul11 - 04-02-2014, 18:24

gulgulq napisał/a:
przecież jak się robi twarde to i sikanie przy tym też raczej leci

....podobno żeby sie nie kurzyło :lol:

Efa! - 04-02-2014, 18:46

tomusn napisał/a:
gulgulq napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

oj tam oj tam

Oplułam monitor.

Marcino - 04-02-2014, 23:04

Efa! napisał/a:
tomusn napisał/a:
gulgulq napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

oj tam oj tam

Oplułam monitor.

Zaj.... fajne

pS. Wlasnie w filnie Krwawy diament uciekali Mitsubishi.....

fergul11 - 05-02-2014, 20:10

To żeby dokończyć temat promów .
Irl-Fr 840€ pojazd +3 osoby z rezerwacją siedzeń obowiązkowo .19h rejs ,w obie strony
Irl -Uk 430€ pojazd + 3 osoby 3.5 h rejs , w obie strony noc (ten wolniejszy)Jest jeszcze super szybki, pokazywali go w Discovery.
Uk-Fr prom lub tunel w granicach 200F w nocy.
Więc 100€ nie gra roli ,bo jadąc przez Anglię spalę paliwa za tyle .
Do tego są sztywne godziny akomodacji , spóźnisz się ,nie ma sorry ,płacisz raz jeszcze ,przy elastycznym czasie pewnie jakaś opłata extra :?:
Swinks-Uk kurcze ,może ja coś źle szukałem , jak Twoi znajomi tak tanio przez kanał pływają?

mjsystem - 05-02-2014, 21:07

fergul11 napisał/a:
Swinks-Uk kurcze ,może ja coś źle szukałem , jak Twoi znajomi tak tanio przez kanał pływają?

Podobno Tomek whisky lubi, pogadaj z nim przy szklaneczce, to zdradzi tajemnicę :mrgreen: