Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
jacek11 - 04-02-2014, 02:01
Nie wiem czy w sezonie kupisz na miejscu bilet i na bank taniej będzie wcześniej kupić.My do końca nie wiedzieliśmy kiedy wyjedziemy,i zapłaciliśmy 240 funta za prom do Francji
fergul11 - 04-02-2014, 02:03
jacek11 napisał/a: | zapłaciliśmy 240 funta za prom do Francji |
To ja teraz patrzyłem z Irl do Francji w obie strony latem 710 € i wydawało mi się dużo Chociaż w tym samym terminie samolot do Polski 540€ ( 3 osoby)
Jakim autem ,osobowy , van i ile osób ?
jacek11 - 04-02-2014, 02:10
fergul11 napisał/a: | Jakim autem ,osobowy i ile osób ? |
Jakiś golf,cztery osoby,bilet kupiony dwa tygodnie przed wyjazdem.
Dla przykładu,znajomi z firmy kupili miesiąc wcześniej,i zapłacili 50 funta.
fergul11 - 04-02-2014, 02:12
Mam jeszcze 5 miesięcy na myślenie .
dzięki i dobranoc , bo przejadą się po nas rano za te pogaduchy , chociaż to w końcu OT
jacek11 - 04-02-2014, 02:20
Spoko to przydatne info dla tych co chcą popływać promem do Angolii
Dobranoc
swinks_UK - 04-02-2014, 10:08
fergul11, co byś się nie zdziwił to te info ci się przyda...
- promy zawsze bookuj, choćby z 1 dniem wyprzedzenia. Cena na terminalu jest specjalnie ustawiona zaporowo
- bilet jest na samochód i 5 pasażerów, więc nie ważnie ile jedzie, ważne by były 4 kółka i do pięciu mordek
- nocne i poza sezonem frachty są tańsze, "sezon" to wtedy kiedy Anglicy lub Francuzi zaczynają lub kończą przerwę w szkole, mega zwyżka np. okolice 1 i 15 sierpnia.
Taniej cię wyjdzie opcja 2x prom. Przy dobrym planowaniu nie wyjdzie więcej niż 120 GBP.
Tak poruszają się nasi znajomi z Dublina.
mjsystem - 04-02-2014, 11:38
Krzyzak napisał/a: | ale sikanie na siedząco to faceta upokarza moim zdaniem |
...szczególnie jak się człowiek zarazi grypą jelitową Kurczę, a w piątek w góry trzeba jechać
gulgulq - 04-02-2014, 11:49
mjsystem napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | ale sikanie na siedząco to faceta upokarza moim zdaniem |
...szczególnie jak się człowiek zarazi grypą jelitową Kurczę, a w piątek w góry trzeba jechać |
oj tam oj tam
przecież jak się robi twarde to i sikanie przy tym też raczej leci - co to za upokorzenie
chyba że ktoś wstaje między jednym a drugim
fergul11 - 04-02-2014, 13:34
Swinks-uk dzieki wielkie , a mógłbyś podesłać linka ?
np stena line albo irish ferry czy jest jakas ogólna gdzie są wszyscy przewoźnicy ?
Niechciałbym bookować przez jakiegoś pośrednika
Trochę jazda z Hollyhead do Douver mnie zniechęca i to jak ustawić czas przejazdu przez Anglię , a nastepnie nie spóźnic sie na promy powrotne z Calle .
Przyznam że raz tylko płynąłem z autem (tam i z powrotem)i to nie swoim więc nie interesowała mnie cała otoczka kupowania z tym związana (2004).
jestem zupełnie zielony w tej kwestii.
tomusn - 04-02-2014, 14:59
gulgulq napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | ale sikanie na siedząco to faceta upokarza moim zdaniem |
...szczególnie jak się człowiek zarazi grypą jelitową Kurczę, a w piątek w góry trzeba jechać |
oj tam oj tam
przecież jak się robi twarde to i sikanie przy tym też raczej leci - co to za upokorzenie
chyba że ktoś wstaje między jednym a drugim |
Darek wstaje
fergul11 - 04-02-2014, 18:24
gulgulq napisał/a: | przecież jak się robi twarde to i sikanie przy tym też raczej leci |
....podobno żeby sie nie kurzyło
Efa! - 04-02-2014, 18:46
tomusn napisał/a: | gulgulq napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | ale sikanie na siedząco to faceta upokarza moim zdaniem |
oj tam oj tam
Darek wstaje |
Oplułam monitor.
Marcino - 04-02-2014, 23:04
Efa! napisał/a: | tomusn napisał/a: | gulgulq napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | ale sikanie na siedząco to faceta upokarza moim zdaniem |
oj tam oj tam
Darek wstaje |
Oplułam monitor. |
Zaj.... fajne
pS. Wlasnie w filnie Krwawy diament uciekali Mitsubishi.....
fergul11 - 05-02-2014, 20:10
To żeby dokończyć temat promów .
Irl-Fr 840€ pojazd +3 osoby z rezerwacją siedzeń obowiązkowo .19h rejs ,w obie strony
Irl -Uk 430€ pojazd + 3 osoby 3.5 h rejs , w obie strony noc (ten wolniejszy)Jest jeszcze super szybki, pokazywali go w Discovery.
Uk-Fr prom lub tunel w granicach 200F w nocy.
Więc 100€ nie gra roli ,bo jadąc przez Anglię spalę paliwa za tyle .
Do tego są sztywne godziny akomodacji , spóźnisz się ,nie ma sorry ,płacisz raz jeszcze ,przy elastycznym czasie pewnie jakaś opłata extra
Swinks-Uk kurcze ,może ja coś źle szukałem , jak Twoi znajomi tak tanio przez kanał pływają?
mjsystem - 05-02-2014, 21:07
fergul11 napisał/a: | Swinks-Uk kurcze ,może ja coś źle szukałem , jak Twoi znajomi tak tanio przez kanał pływają? |
Podobno Tomek whisky lubi, pogadaj z nim przy szklaneczce, to zdradzi tajemnicę
|
|
|