Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
Yoshiko - 12-10-2014, 19:44
mAGDA, Magdalena, Madziula no proszę Cię !!!!!!
Nas jest trzy osoby i jak byśmy mieli brać pod uwagę to co napisałaś to siedzielibyśmy w domu
Nie mów tak - proszę Cię bardzo
Cały rok zbieram na wyjazd na zlot
koszmarek - 12-10-2014, 20:02
mAGDA napisał/a: | Biorąc pod uwagę wyjazd tygodniowy urlopowy połączony ze zlotem dla 2 osób w pokoju 2 osobowym to wychodzi spora kwota bo bez wyżywienia w ośrodku 910 zł a z wyżywieniem 1330. Do tego doliczyć paliwo , browarek i coś do czytania to trzeba liczyć się z kwotą 2000 zł. Z mojego punktu widzenia nie opłaca się tyle kilometrów jechać na sam zlot , pogoda jest dużą niewiadomą (jak wszędzie w Polsce )wiec droga ta impreza |
nam kalkulacja wyszła podobna, jadąc tylko na zlot (urlop spędzając w okolicy, a nie w ośrodku)....
mAGDA - 12-10-2014, 20:07
Yoshiko napisał/a: | Nas jest trzy osoby i jak byśmy mieli brać pod uwagę to co napisałaś to siedzielibyśmy w domu |
Sylwia , ja widzę , że to jest już po rabacie ale i tak uważam, że drogi taki gips. To moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać
Olek - 12-10-2014, 20:26
pomylka
offca - 12-10-2014, 20:27
Wyjazd na zlot to nie wyjazd do pracy, więc nigdy się nie będzie opłacać
Druga kwestia jest taka, że zawsze komuś będzie za daleko, za drogo, za zimno, za cicho, za dużo lasu, za dużo jodu, za daleko do morza, za ...
Zachodniopomorskie ma zawsze daleko i drogo (bo nawet jak nocleg niedrogi, to dochodzi koszt paliwa) i ludzie jeżdżą. Dlatego uważam, że raz nie zawsze i inni też mogą do nas przyjechać, a przy okazji zlotu można skorzystać z wielu atrakcji w samej Pogorzelicy i jej bliskiej okolicy
szuwar - 12-10-2014, 20:30
koszmarek, mAGDA, Ja jadąc na Wawrzkowiznę z żoną i córką płaciłem 165 za dobę x 2, paliwko jak Wy do nas nie mówię o innych wydatkach jak jedzenie, zapitka itp. Byłem tez w Krakowie, Firleju .... podobne historie i koszta .... tak jak około 200 osób jadących na zlot nie będących z bliskiej okolicy.
.... nie rozumiem w ogóle po co piszecie takie rzeczy ... nie stać, nie jedziemy i nie piszemy postów na temat który jest oczywisty jak tlen do życia. Jeżeli będzie kwota za osobę, powiedzmy 30 pln to czy na trzy dni wiele zmieni ?
i dodajmy po co tu jedziemy ? nie tylko na odpoczynek, ale aby sie spotkać w naszym gronie.
Tomek - 12-10-2014, 20:37
A tak w ogóle to kiedy głosujemy gdzie zlot ??
Czy w ogóle głosujemy, czy jak podejmujemy decyzję?
mAGDA - 12-10-2014, 20:39
szuwar napisał/a: | .... nie rozumiem w ogóle po co piszecie takie rzeczy ... nie stać, nie jedziemy i nie piszemy postów na temat który jest oczywisty |
I właśnie dlatego nie jedziemy....
A sądzę, że ze względu na koszt kilka osób stwierdzi podobnie...
koszmarek - 12-10-2014, 20:41
Pisze, no każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Nie krytykuje, stwierdzam.
Nie zaglądam nikomu w portfel kogo stać a kogo nie. Przykro mi, że to Ci przeszkadza.
offca - 12-10-2014, 20:41
co roku kilka osób nie jedzie z tego samego powodu, raczej to normalne
koszmarek - 12-10-2014, 20:42
Takie same dylematy ludzie mieli ze zlotem w krakowie(ci z ktorymi o tym rozmawialam). I było mało ludzi. My też byliśmy tylko jednym autkiem z mniejszym spalaniem.
mjsystem - 12-10-2014, 20:49
szuwar napisał/a: | .... nie rozumiem w ogóle po co piszecie takie rzeczy ... nie stać, nie jedziemy i nie piszemy postów na temat który jest oczywisty jak tlen do życia. Jeżeli będzie kwota za osobę, powiedzmy 30 pln to czy na trzy dni wiele zmieni ? |
Tomek, piszemy, aby wyjaśnić. Nie bierz pod uwagę nas, tylko wszystkich.
Może być nie stać nas(wszystkich) na wydatek rzędu 2000 złotych na tydzień wakacji tylko ze względu na zlot. Sam zlot to wydatek prawie 1000 złotych, czyli prawie najniższa krajowa. Ale zawsze jedziemy i jest super. Chodzi o wybranie alternatywy. Nie możesz pisać, że jak nas nie stać to nie jedziemy. Przyjechać chce każdy, nie każdego będzie stać. Pisałem wcześniej porównanie cen poprzednich zlotów i ta propozycja jest po prostu droższa. Czy chcę być na zlocie(bez względu na miejsce)? Tak. I będę.
Jak będzie 30zł za nocleg to oszczędzę 420 złotych (hipotetycznie). Skoro pytasz...
Nie ma na co się obrażać ani kłócić. Po to jest ten temat i ta dyskusja. Dla jednych oczywista oczywistość zawsze jasna dla innych nie.
Seichan - 12-10-2014, 20:58
Zawsze w odwodzie pozostaje Firlej
mAGDA - 12-10-2014, 21:02
Seichan napisał/a: | Zawsze w odwodzie pozostaje Firlej |
I podobno Wawrzkowizna (jeszcze oficjalnie nie zgłoszona)...
Ale wygląda na to, że nie można dyskutować na temat alternatywnych rozwiązań i tańszych... trochę to smutne
mkm - 12-10-2014, 21:09
Mozna, a nawet nalezy. Nie mozna sie od razu obrazac...
|
|
|