Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 12-10-2007, 22:35
no raczej wiadoomo dla kogo.. Aj Aga.. nie rozumiem tych 15% poparcia ale nie chcę dyskutować na ten temat. Życzę wszystkim dobrej nocy.
Marcin-Krak - 12-10-2007, 22:36
JCH napisał/a: | Układanie się z PSL-em to znowu będzie gwóźdź do trumny. |
Niekoniecznie. Nie lubiłem Pawlaka - ale w trakcie tej kampanii parę razy naprawdę pokazał, że chyba wreszcie dorósł politycznie i Wałęsa bardzo nie przesadza mówiąc, że nadaje się na premiera (choć nie chcę żeby nim został), ale np ministrem rolnictwa, nawet marszałkiem sejmu - wolę PSL w koalicji niż PiS, czy LiD (chyba że sensowni ludzie utworzą nowe ugrupowanie).
Jeszcze jedna uwaga:
dlaczego Kaczyński nie patrzył się na Tuska jak z Nim rozmawiał Bał się
I to nerwowe zakładanie okularów, poza tym odniosłem wrażenie że ktoś w pewnym momencie podrzucił mu kartkę z tym co ma mówić
maxwell61 - 12-10-2007, 22:37
jadynej rzeczy jakej PiS sie obawia to włąsnie koalicja LiD -PO z czego ososbiści bym był zadowlony
Anonymous - 12-10-2007, 22:40
Sruba napisał/a: | dlaczego 4:0 ? |
1:0 - merytoryczne przygotowanie
2:0 - wyprowadził z równowagi przeciwnika
3:0 - większość zadanych pytań nie uzyskała treściwej odpowiedzi.
4:0 - przeciwnik nie przedstawił koncepcji na przyszłość - mówił cały czas to samo.
JCH - 12-10-2007, 22:44
Rozumiem, że to pytanie retoryczne Zwycięzca tej debaty jest tylko jeden.
[ Dodano: 13-10-2007, 09:42 ]
Wstałem dziś rano i nie mam złudzeń .... debata debatą a ciemny lud i tak wybierze swego wodza
Aga - 13-10-2007, 09:58
JCH napisał/a: | Wstałem dziś rano i nie mam złudzeń .... debata debatą a ciemny lud i tak wybierze swego wodza |
a skąd te czarne myśli?
czyżbyś przeglądał aktualne sondaże?
....................................................................................................................................
zagraniczne media o debacie
"Kaczyński, wypowiadający się ostro bojownik przeciwko korupcji, był faworytem" - ocenia korespondentka Reutera. "Jednak podczas godzinnej debaty zachowywał się nerwowo i mimo kwitnącego stanu gospodarki nie zdołał przedstawić osiągnięć swego rządu".
i nie mówcie już, kochani, że tylko my się czepiamy formy....
maxwell61 - 13-10-2007, 13:53
Aga napisał/a: | mimo kwitnącego stanu gospodarki nie zdołał przedstawić osiągnięć swego rządu". | bo i jake osiągnięcia??? jest marnie i tyle...biurokracja, bezrobocie, PKW Irlandia itd. itd. ... kaczor poległ
JCH - 13-10-2007, 14:22
Aga napisał/a: | a skąd te czarne myśli? | Bo wybory dopiero za tydzień, gdyby były dziś, jutro, pojutrze to może.... A tak, PiS-owska propaganda będzie nam jeszcze wmawiać, że białe jest czarne a czarne jest białe.
Wracając jeszcze do samej debaty .... Moją uwagę zwróciło w pewnym momencie (w pierwszej albo drugiej części pytań) pełne zbliżenie kamery na Premiera. Odpowiadał na pytanie a wyglądało to jak orędzie do narodu. Druga taka sytuacja miała miejsce dopiero w końcówce debaty, gdy był czas na podsumowania. Wówczas obaj kandydaci mieli takie zbliżenia. Śmiem twierdzić, iż była to celowa zagrywka TVP.
maxwell61 - 13-10-2007, 15:40
JCH napisał/a: | Moją uwagę zwróciło w pewnym momencie (w pierwszej albo drugiej części pytań) pełne zbliżenie kamery na Premiera. Odpowiadał na pytanie a wyglądało to jak orędzie do narodu | JCH, no musiała się kaczka czymś ratować...tonący brzytwy się chwyta...widzi że przegrywa wiec prosto w oczy Donaldowi nie spojrzy wiec zwraca sie do społeczeństwa bo nie patrzy im prosto w oczy tylko w ekran kamery...to jest właśnie strach przed zwęgleniem na fotelu przez oponentem oraz fałsz... takie orędzie w formie odpowiedzi strzelił kaczucha odnośnie własnie dezrecji wojsk z Iraku...było to tak żałosne ...
[ Dodano: 13-10-2007, 15:41 ]
no a to że TVP jest pod panowaniem kaczyńskich wiec sprawa jasna
Anonymous - 13-10-2007, 16:57
ale już nikt nie pamieta pytania Tuska: "panie premierze, niech pan odpowie, ale nie mi tylko Polakom.." i dalej padło pytanie.. To Kaczor opowiedział "no dobrze, w takim razie odpowiadam Polakom".. i patrzył w kamerę..
Czepiacie się już byle czego. Ale jak to mój kolega powiedział - w sondażu Onetu po debacie brali udział licealiści co się onanizują na dobranoc - są portale gdzie LiD ma 40% poparcia więc możemy przemilczeć temtat.
Pozdrawiam,
d
karolgt - 13-10-2007, 19:51
właśnie na jednej z grup przeczytałem nazwe choroby wiadomo kogo "Wirus Jabola"
kto jeszcze powie ze ten Pan sie zmienil ? ze nie klamie? tak jak w sprawie swojego wyksztalcenia np.?
sory, ale jak mozna wymyslec taka chorobe i wciskać takie głupoty ludzią
maxwell61 - 13-10-2007, 19:52
detlef, zgadza się... a co powiesz na wypowiedz dotyczącą dezercji????
Aga - 13-10-2007, 21:30
karolgt napisał/a: | sory, ale jak mozna wymyslec taka chorobe i wciskać takie głupoty ludzią |
co ty opowiadasz?!
a czytałeś oświadczenie lekarza?
chyba nie...
Anonymous - 13-10-2007, 21:38
wracajac do debaty donka i jarka-w pewnym momencie kaczynski zarzucil tuskowi,ze chcieli zlikwidowac KRU-s.zamarlem i oczekiwalem odpowiedzi w stylu-"tak,bo jest to zlodziejstwo w bialy dzien!"
niestety,tusk zaprzeczyl.pozostaje wiec tylko UPR...
maxwell61 - 13-10-2007, 21:44
karolgt napisał/a: | sory, ale jak mozna wymyslec taka chorobe i wciskać takie głupoty ludzią | nie udowodnisz, nie wydasz sądu...póki co jest chory a nie pijany...a społeczenstwo myśli jak chce
|
|
|