Nasze Miśki - VR4 by roch_27
mkm - 14-12-2008, 15:29
roch_27, czy jezdzisz nim "normalnie" czy "od swieta". Pytam poniewaz interesuje mnie dostepnosc czesci do tego modelu. Klocki, filtry itp. sa dostepne czy trzeba kombinowac?
roch_27 - 14-12-2008, 15:36
Matejko napisał/a: | bylem, widzialem, jechalem, zachorowalem
Piotrek - auto super nie ma co | dzięki, dzięki mi też się podoba
ps. dzięki za prezent do VR-4
mkm napisał/a: | roch_27, czy jezdzisz nim "normalnie" | jasne że normalnie czyli codziennie mkm napisał/a: | Pytam poniewaz interesuje mnie dostepnosc czesci do tego modelu. Klocki, filtry itp. sa dostepne czy trzeba kombinowac? | filtry jak najbardziej dostępne jak również w większości elementy rozrządu (bo pasują od silnika 6A13 )
Klocki powiem szczerze że nie wiem - bo mam inny kompletny system hamowania czyli BREMBO EVO IX
pozdro
miszkin - 15-12-2008, 13:44
Roch_27, przyłączam się do wszech-panujących gratulacji
Zrobiłeś mi smaka - zaczynam myśleć o sprawieniu sobie prezentu na gwiazdkę '09/'10
Mam prośbę - mógłbyś podsumować koszty (materialne, zdrowia nie trzeba liczyć ):
- cena misia (FOB)
- fracht (kontener? Ro-Ro?), kalkulator na tradecarview podaje tylko cenę 2400 USD za 20 ft. - wydawało mi się, że we wcześniejszych postach podawałeś niższą cenę?
- formalności PL (cło?, vat?)
- koszt swapa (części + robocizna)
No i jak z płatnościami za auto i fracht? Płacisz z góry czy "za pobraniem" ?
kochajj - 15-12-2008, 18:37
ja tam nie zazdroszcze ... PS. EGT właśnie przyszło ...
roch_27 - 16-12-2008, 12:53
miszkin napisał/a: | Mam prośbę - mógłbyś podsumować koszty (materialne, zdrowia nie trzeba liczyć ):
- cena misia (FOB)
- fracht (kontener? Ro-Ro?), kalkulator na tradecarview podaje tylko cenę 2400 USD za 20 ft. - wydawało mi się, że we wcześniejszych postach podawałeś niższą cenę?
- formalności PL (cło?, vat?)
- koszt swapa (części + robocizna)
No i jak z płatnościami za auto i fracht? Płacisz z góry czy "za pobraniem" ? |
- cena misia -
- fracht - zgodny z tym co wcześniej pisałem (ale z tego co wiem ceny podrożały)
- formalności : będziesz musiał zapłacić kolejno:
1. opłaty portowe (zależne od formy wysyłki ~ 500 pln -1900 pln),
2. opłatę dla agencji celnej za wypisanie dokumentów potrzebnych do oclenia (SAD) - ceny uzależnione od agencji min 500-600 pln
3. akcyzę - 13,6%,
4. cło - 10%
5. podatek VAT- 22%.
Dla pocieszenia dodam że to nie koniec kosztów, bo będzie ich jeszcze trochę
- koszt swap :
1. części jak osobno będziesz kupował to wydasz na to min 6,5 tys pln
2. robocizna - zapytaj autoR
-płatności - nie ma opcji "za pobraniem"
kochajj napisał/a: | PS. EGT właśnie przyszło ... | no w końcu, bo chyba nie chciałbyś żeby znowu świeca Ci się stopiła
pozdro
Matejko - 16-12-2008, 20:01
kochajj napisał/a: | ja tam nie zazdroszcze ... PS. EGT właśnie przyszło |
heheh a powinienes bo piotrka przynajmniej jezdzi
miszkin - 17-12-2008, 11:32
No to chyba gwiazdka '09/'10 przestaje być realna... Wychodzi na to, że koszty są dziesięciokrotnie wyższe niż samo auto...
To już chyba prościej nauczyć się japońskiego i przeprowadzić na wyspy
kochajj - 17-12-2008, 18:08
Matejko napisał/a: | kochajj napisał/a: | ja tam nie zazdroszcze ... PS. EGT właśnie przyszło |
heheh a powinienes bo piotrka przynajmniej jezdzi |
w sumie prawda... ale jak bedzie gotowy to bedzie dopiero jezdził....
PS. jak ktos nie ma w glowie to w portfelu musi mieć ...
yrdn - 17-12-2008, 20:54
roch_27 napisał/a: | 3. akcyzę - 13,6% |
A od przyszłego roku to już pewnie 27,2% jeśli nie więcej...
roch_27 - 19-12-2008, 11:24
yrdn napisał/a: | roch_27 napisał/a: | 3. akcyzę - 13,6% |
A od przyszłego roku to już pewnie 27,2% jeśli nie więcej... | własnie wczoraj słyszałem reklamę Audi - że zapraszają do zakupu aut jeszcze w tym roku przez wprowadzeniem podwyżki akcyzy na auta o pojemności powyżej 2000 cm3
Coś wiecej na temat podwyżek akcyzy AKCYZA- PODWYŻKI OD STYCZNIA 2009
pozdro
Anonymous - 20-12-2008, 14:12
byłem, widziałem, śliniłem się, i nawet Piotrek mnie przewiózł
brak słów, na to jak to auto przyśpiesza, hamuje i prowadzi się... zatkało mnie kompletnie...
Piotrek pamiętaj o mnie że jestem pierwszy na liście chętnych do kupienia )
ps. nie chce nikt kupić evo 6 look ? zbieram na vr'ke
roch_27 - 20-12-2008, 16:02
Derpin napisał/a: | brak słów, na to jak to auto przyśpiesza, hamuje i prowadzi się... zatkało mnie kompletnie... | dokładnie myślałem, że Ci się coś stało
pozdro
Matejko - 20-12-2008, 17:57
Derpin napisał/a: | brak słów, na to jak to auto przyśpiesza, hamuje i prowadzi się... zatkało mnie kompletnie...
|
przesadzasz, to ze kark lamie to nic, wazne ze bokiem lata D: , a i nawet na sekwencji biegi sie same zmieniaja - co nie Piotrek??
roch_27 - 20-12-2008, 20:15
Matejko napisał/a: | a i nawet na sekwencji biegi sie same zmieniaja - co nie Piotrek?? | hehe dokładnie
pozdro
marcin007 - 28-12-2008, 23:42
Super rekinek a z tym silnikiem to hardcore jest
Z zewnątrz niepozorny a w środku bestia
Gratuluje
|
|
|