To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót do przeszłości

jacek11 - 16-05-2013, 16:29

Pompa sprzęgła cieknie delikatnie,ale działa poprawnie.Powietrza w układzie nie było,pedał sprzęgła pracuje w pełnym zakresie,więc to raczej nie to....
Wczoraj wypuściłem olej ze skrzyni,wlałem ten co był(cudem nie poszedł do zlewek :D ).Niestety,poprawa niewielka.Troszkę lepiej wchodzą biegi,ale jedynka zgrzyta dalej,wsteczny też niespecjalnie...
Może zaryzykuję,i wleję silnikowy?

Jogurt - 19-05-2013, 09:20

jacek11 napisał/a:
Też przeglądając alledrogo zastanawiałem się nad Valvoline,ale skoro mówisz że się pogorszyło,to trzeba szukać czegoś innego.Może Mobilbe? Dobre to jest?

ja zalałem texaco mtf94 i jest ok.

jacek11 - 19-05-2013, 11:10

Mam wrażenie,że problem nie tkwi w oleju.skoro teraz ma ten na którym jeździł,i nadal jest dupa,to znaczy że nie tu szukam.
Szkoda mi tylko,że nowe sprzęgło założyłem.Ale z drugiej strony będzie co w ogłoszeniu napisać :D

jacek11 - 22-05-2013, 22:36

kilka dzisiejszych zdjęć :roll:

I na koniec z serii "Zrób to sam" :mrgreen: poradnik jak naprawić poduszkę stabilizatora :mrgreen:

I jeszcze w komplecie :mrgreen:

A najlepsze,że działało przez te kilka lat,i pewnie by jeszcze podziałało,gdyby nie to,że musiałem wymienić łączniki,a i za razem poduszki dla satysfakcji :wink:

jacek11 - 30-05-2013, 12:13

Miś umarł :( ECU poległo.Problem w tym,że na Alledrogo walą ceny za takie okropnie duże :shock: Po za tym,mam jakieś nietypowe,bo bardzo ich mało :roll:
Soner - 30-05-2013, 21:56

Spróbuj zadzwonić tutaj: http://garaz.firmeo.biz/ .
Poza tym jesteś pewien, że ECU? Jakieś objawy?

rosomak1983 - 30-05-2013, 23:36

Jacku do skrzyni moge polecic ceramizer do skrzyn. Kosztuje te 70zł... Z tym ze to bardziej zabezpiecza niz leczy... bo jak bardzo haczy itp to raczej nie pomoze. Ale powinno cos sie porawic.

Co do ECU ty masz 1.8 ???

jacek11 - 31-05-2013, 16:58

Soner, ECU poległo,bo wyjmowałem,i jest wylany kondzior,i uszkodzone ścieżki na płycie.Po za tym śmierdzi okropnie,i jeden z procesorów okropnie się grzeje.Może wyślę go do reanimacji,jeśli nie dam rady nic kupić.
A firma fajnie się zapowiada,tylko daleko troszkę :wink:
.
Ross.skrzynia nie tyle haczy,co zgrzyta :evil: pierwszy bieg to jest katastrofa.wsteczny również jest uszkodzony.reszta biegów jako tako....już nie mam sił do tych skrzyń.jestem w trakcie rozbierania starej skrzynki,więc się okaże w jakim stanie są synchrony.wtedy będę wiedział czy to ich wina,czy szukać gdzie indziej.obie skrzynie mają takie same objawy,co by wskazywało na uszkodzenie lewarka,lub jak koledzy wcześniej wspomnieli,sprzęgła.jednak te elementy są sprawne.
Co do ECU,to potrzebuję do 1,8 126km,o symbolach:
MD 184827
E2T60671
i jeszcze troszkę nerwów,bo mi już ich zaczyna brakować :wink:

Soner - 31-05-2013, 18:55

W poniedziałek rano pojadę na złomowisko, gdzie swojego gala oddałem i jeśli jeszcze stoi wymontuję kompa. Chociaż u mnie już zawodził powoli nie podając sygnału na aparat zapłonowy.
Za GARAŻ mogę zaręczyć. Dzwoń, pytaj się, dogaduj. Wyślą, jeśli trzeba. Jak mi padł, to jakiś podpnali swój, który u mnie działał i pasował. Może akurat to ten sam - sprawdzony będzie.

jacek11 - 31-05-2013, 20:21

Soner, byłoby fajnie jak by się dało go odzyskać :) dzisiaj rozmawiałem z gościem co ma na sprzedaż kompa,ale z innymi numerami.co prawda od 1,8,ale twierdzi,że musi być taki sam,bo inaczej nie będzie chodził.Skoro silniki te same,wiązka taka sama,to dlaczego by miał nie działać?Chyba,że wiązki są inne?sam nie wiem.Sprzedający wykorzystują fakt,że takich jak potrzebuję jest mało,i podnoszą ceny.
Puki co mam auto zastępcze,nie wiem jak długo :wink: więc mam troszkę czasu na kombinowanie 8)

jacek11 - 01-06-2013, 20:53

Kupiłem ECU :mrgreen: symbole się zgadzają,a w środku inaczej :roll: nieważne,założyłem....
Przekręcam stacyjkę,kontrolki się zapalają,po chwili lampka silnika gaśnie :D ,czyli wszystko ok :D
Pierwsze odpalenie...aku padło :( no tak,nie ładowałem,a poległ wczoraj jak kombinowałem ze starym kompem.Szybkie ładowanie...i kręcimy.zapala od razu,obroty jak się należy,wszystko gra :D
Galant wrócił do żywych :twisted: :twisted: :twisted:

Wszyc - 01-06-2013, 20:59

Śliczny galancik może za rok wpadne znów go zobaczyć na ogólnopolskim :)
jacek11 - 01-06-2013, 22:46

Chciałbym,aby gal był ze mną na zlocie za rok...ale co się będzie działo,to niestety nie wiem.na ten zapewne nie dotrzemy,a po kolejnej zimie może biodegradować tak bardzo,że nie będzie się opłacało go reanimować :roll:
jacek11 - 04-06-2013, 16:40

Nawiązując do ostatniej usterki,stwierdzam,że po zmianie sterownika silnik pracuje troszkę inaczej...Jak by ciszej,płynniej,kulturalniej.Czyżby już wcześniej ECU dawało sygnały że się psuje?A może to mi się tylko wydaje.Tak czy siak,blokuje mi się tylne koło.Dzisiaj muszę tam zajrzeć.Szkoda tylko że pada deszcz.będzie trochę niekomfortowo :wink:
Jogurt - 04-06-2013, 21:36

jacek11 napisał/a:
dzisiaj rozmawiałem z gościem co ma na sprzedaż kompa,ale z innymi numerami.co prawda od 1,8,ale twierdzi,że musi być taki sam,bo inaczej nie będzie chodził.Skoro silniki te same,wiązka taka sama,to dlaczego by miał nie działać?
tak wracając jeszcze do tego to w CA0 do 1,6 też są 2 kompy o różnych numerach. z tego co mi się wydaje nr zależał od rocznika.