MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy
mitsu00 - 10-08-2010, 21:28
Hugo_001 napisał/a: | AutoGT Warszawa - wiele wątpliwości i prośba o radę
Tydzień temu (3 sierpnia 2010) zostawiłem tam kupione u nich Pajero na przegląd po 80,000. Już wcześniej miałem z nimi "przygodę", bo dzień po przeglądzie zobaczyłem rysy na karoserii spowodowane prawdopodobnie myciem nadwozia gąbką bez wcześniejszego spłukania piachu. Oczywiście wyparli się winy, a ja nikogo za rękę nie złapałem.
Tym razem też dziwnie długo auto wyjeżdżało z myjni, w międzyczasie dostałem do podpisania protokół odbioru samochodu, a potem szybki wyjazd do domu, bo zrobiło się późno. Przyznaję, że nie obejrzałem dokładnie całego samochodu przed wyjazdem. Na drugi dzień zobaczyłem na profilu nad słupkami drzwi po stronie pasażera dwa wgniecenia i lekkie obtarcie relingu. Wyglądało to tak, jakby na stojący samochód opuszczony został podnośnik z wysuniętymi łapami. Nie było żadnych innych uszkodzeń karoserii. Zadzwoniłem do serwisu AutoGT żeby ich poinformować, że najprawdopodobniej mój samochód został u nich uszkodzony. Uzyskałem zapewnienie, że to niemożliwe i że sprawdzą na zapisie z kamer przemysłowych. Co więcej zadeklarowano, że kopię tego zapisu od nich otrzymam. Za kilka minut zadzwonili do mnie dopytać o szczegóły uszkodzeń. Na drugi dzień rano zadzwonili ponownie i pytali jeszcze raz co zostało uszkodzone. Obiecali, że dostanę płytę z nagraniem z kamer. Obietnicę powtórzyli później dwukrotnie, kiedy dzwoniłem, żeby upomnieć się o to nagranie. Podczas kolejnej rozmowy uzyskałem informację, że nagrania nie otrzymam dopóki nie skontaktuje się z nimi mój prawnik. W tym momencie sprawa zaczęła wyglądać dziwnie, bo skoro uszkodzenie nie nastąpiło u nich, to dlaczego nie mogę tego zapisu obejrzeć?
Nie złapałem nikogo za rękę, ale jestem przekonany, że od wyjazdu z AutoGT do momentu zauważenia uszkodzeń nie zdarzyło się nic, co te uszkodzenia mogło spowodować. Poza tym charakter tych uszkodzeń wyklucza zwykłą kolizję lub inne zdarzenie na drodze.
Co radzicie robić? Wysłałem do nich wezwanie do usunięcia szkody, ale do dziś nie raczyli zareagować. Czy ktoś z Was miał z nimi podobne perypetie?
Pozdrawiam
Hugo |
Bardzo ciężka sprawa do udowodnienia jeśli nie ma na zapisie śladu po uszkodzeniu. Ja przed oddaniem auta na serwis czy jakiejkolwiek naprawy, myję je i zawsze proszę o adnotację na protokole odbioru że auto nie ma zarysowań ani uszkodzeń. To samo przy odbiorze. razem z doradcą oglądam czy misiek jest w takim samym stanie. Robię tak nauczony doświadczeniem z podobnego jak opisałeś zdarzenia.
bastek - 11-08-2010, 06:12
hugo, proponuję rzecznika praw konsumenta.
koszmarek - 30-09-2010, 22:34
Czy ktoś korzystał z usług Japan Motors w Warszawie? Potrzebujemy wyregulować zaworki w i10 mojej mamy. Potrzeba nam fachowca, a nie cudawiaka jak do tej pory(nie potrafią naprawić zapalniczki)....
mitsu00 - 01-10-2010, 10:43
koszmarek napisał/a: | Czy ktoś korzystał z usług Japan Motors w Warszawie? Potrzebujemy wyregulować zaworki w i10 mojej mamy. Potrzeba nam fachowca, a nie cudawiaka jak do tej pory(nie potrafią naprawić zapalniczki).... |
Robiłem u nich kilka napraw gwarancyjnych i wszystko odbywało się szybko i sprawnie. Pracuje tam jako doradca serwisowy przemila pani Agata znająca się na rzeczy
Rotax - 01-10-2010, 15:25
Ma ktoś może jakieś spostrzeżenia na temat dealera Folwark Kielce ulica : G. Morcinka 1
drtymf - 01-10-2010, 15:34
Ja raz dzwoniłem w sprawie koła zębatego napędu wałka rozrządu w moim SS - krzyknęli 780 zł netto, ale znaleźli część od razu i dostępna była. Na allegro nowe od renówki 130 zł z wysyłką. Masa samochodów u nich na parkingu stoi. I tyle o nich wiem.
Rotax - 01-10-2010, 15:39
drtymf napisał/a: | Ja raz dzwoniłem w sprawie koła zębatego napędu wałka rozrządu w moim SS - krzyknęli 780 zł netto, ale znaleźli część od razu i dostępna była. Na allegro nowe od renówki 130 zł z wysyłką. Masa samochodów u nich na parkingu stoi. I tyle o nich wiem. |
Ceny w serwisach zawsze przyprawiją mnie o palpitacje serca (NIESTETY TAK JEST NAWET W SERWISACH RTV) co do ilości samochodów na parkingu to raczej chyba dobrze swiadczy o dealerze. Dzieki za info
romero - 01-10-2010, 19:15
koszmarek napisał/a: | Czy ktoś korzystał z usług Japan Motors w Warszawie? Potrzebujemy wyregulować zaworki w i10 mojej mamy. Potrzeba nam fachowca, a nie cudawiaka jak do tej pory(nie potrafią naprawić zapalniczki).... |
Koszmarku mi pomogli.Bardzo rzeczowo i konkretnie.
Pozdrawiam.
DjQuest - 01-10-2010, 19:20
Autoryzowany Serwis Mitsubishi
MOTOGABRA
30-552 Kraków
ul. Wielicka 87A
Ku przestrodze właścicieli Jaguar, Land Rover, Mitsubishi !!!
Taka bardacha, że aż szkoda przytaczać przykłady
mkm - 01-10-2010, 23:50
DjQuest napisał/a: |
Taka bardacha, że aż szkoda przytaczać przykłady |
Przytocz Samo "bardacha" to wg. mnie trochę zbyt ogólnie
romero - 02-10-2010, 08:08
O serwisie w Krakowie już dużooooo było opinii.
DjQuest - 02-10-2010, 08:46
Bardacha :
1. Czas wykonania usługi ( demontaż i montaż tapicerki drzwi ) 2 h
2. Diagnozowanie usterki ( skrzynia ) na koszt klienta
3. Przyjęcie auta do serwisu bez wcześniejszego zapewnienia sobie dostępności
części do wymiany
4. Ilość pozostawionych śladów na tapicerce masakra
5. Na 3 zgłoszone raczej błahe problemy za 4 h usunięto jeden
6. Oczekiwanie na telefon z serwisu na kolejną wizytę
7. Osoba prowadząca zbyt często stwierdza "Ten typ tak ma"
Auto ma 3 miesiące przejechane 5000 km
qubek999 - 23-02-2011, 10:27
Nie polecam AUTOGT w Warszawie
Serwis gorszy niz tragiczny
Od pół roku nie potrafią naprawić sciagania w prawo . Nic tylko robia geometrie i twierdza na podstawie wydruków ze wszystko jest ok .
Samochód ostatnio był testowany przez człowieka z MMC i on tez stwierdził ze wszystko jest ok .
Człowiek z Auto gt powiedział ze sciaganie w czasie jazdy i ruszania jest "cechą " Lancerów .
Poprostu masakra jakaś
mitsu00 - 23-02-2011, 19:05
qubek999 napisał/a: | Nie polecam AUTOGT w Warszawie
Od pół roku nie potrafią naprawić sciagania w prawo . Nic tylko robia geometrie i twierdza na podstawie wydruków ze wszystko jest ok .
Samochód ostatnio był testowany przez człowieka z MMC i on tez stwierdził ze wszystko jest ok .
Człowiek z Auto gt powiedział ze sciaganie w czasie jazdy i ruszania jest "cechą " Lancerów .
Poprostu masakra jakaś | Mnie z 5 razy próbowali usunąć trzeszczenie z przedniego zawieszenia podczas pokonywania spowalniaczy. Efekt? Żaden. 1 wizyta w konkurencyjnym ASO ale w Szwecji i problem usunięty. Okazało się że amortyzatory były do wymiany.
romero - 23-02-2011, 20:58
qubek999 napisał/a: | Nie polecam AUTOGT w Warszawie
Poprostu masakra jakaś |
Też się zawiodłem na tym serwisie.Spróbuj na Toruńskiej w Japan Motors.
Pozdrawiam.
|
|
|