To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt CJ0 1,6 90KM 1996r

Marcin-Krak - 14-05-2011, 17:54

Ja tam się czepiać nie chcę - ale użyłeś słowa, które przez część osób na Forum uznawana jest za wulgarne :P

A ten zapach można kupić sobie ot tak ? ;)

Hugo - 14-05-2011, 18:12

mystek napisał/a:
seria żelowych zapachów Dr Marcus o smaku maliny i melona
To jak? Kierowca i pasażerowie muszą je żuć żeby pachniały :mrgreen:
mystek - 14-05-2011, 20:21

#Marcin - zgadza się, kopiowałem wpis z Coltmanii, już to zmienię, choć w mediach tego słowa się nie cenzuruje :P .

Tak, można go kupić. Chociaż na razie się zachwycam, ale nie wiem ile ten zapach będzie czuć, także na razie może wpadam w niepotrzebną euforię :)

#Hugo - rzeczywiście, sprawia mi to trudność - żuć i kierować za razem :P

mystek - 22-05-2011, 18:46

Chyba nie tak powinien odpalać? :/ A to jest jeszcze piernik. Na tym filmie widać odpalanie, po wcześniejszej jeździe i postoju gdzieś 4-godzinnego. Najgorzej było ostatnio, kiedy stał 3-4 dni bez uruchamiania. Za pierwszym razem kręcił, kręcił i odpuściłem. Za drugim razem odpalił i 1-2 sekundy stał na 500 obrotach, kontrolka od oleju się paliła, aż przytrzymałem go trochę na gazie, tak przy 2000rpm i dopiero zaczął normalnie pracować.

Co najlepsze - kiedy jest gorąco, to właśnie dzieje się ta akcja, jak na tym filmie:

http://www.youtube.com/watch?v=YXF-COpN_xE

Natomiast kiedy jest zimno, to dochodzi do tego jeszcze falowanie obrotów, jak tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=8Nos5lbBJVU

Co może być przyczyną? Reset ECU nie pomaga, świecie wymienione 15000km temu, przy zakupie miśka. Przewody wymienić mu? Bo generalnie takie dziwne rzeczy dzieją się tylko i wyłącznie przy odpalaniu. Samochód nie jest przymulony w żaden sposób, dobrze przyśpiesza, nie czuję żadnych "dziur" podczas przyśpieszania. Nie zmieniałem mu nigdy przewodów zapłonowych i powoli zastanawiam się nad tą opcją, kupić coś dobrego. Może mieć to wpływ na odpalanie, czy wtedy odczuwałbym również przymulanie podczas samej jazdy?

Marcin-Krak - 22-05-2011, 19:18

Na pewno nie zaszkodzi wymienić ;)
U mnie pomogło przy problemach z odpalaniem.

mystek - 22-05-2011, 22:21

A miałeś coś podobnego do tego, co na filmie, czy inna odmiana problemu z odpalaniem? :P
mystek - 05-06-2011, 10:42

Mały up:

1. Jako, że wczoraj wywoziłem złom z bratem z działki, to podjechałem swoim Coltem na wagę. Nie obyło się oczywiście bez problemów, bo kobiecina ważyć samochodów nie może, od tak, ale jakoś ją zbajerowałem i efekt - 1060kg. Czyli katalog mówi prawdę :) . W chwili ważenia:

- wyposażenie full z wyjątkiem klimatyzacji,
- jakieś głupoty na pokładzie ważące max 5-6kg,
- paliwa około 25 litrów.

Reasumując - gdyby dorzucić klimę, a odjąć paliwo i głupoty, to byłoby 1050kg akurat, tak jak pisze w dowodzie :)

2. Krótka sesja foto z Ja_goodowym Lancerem:

3. I jeszcze taki przedsmak tego, co będę chciał osiągnąć jeśli chodzi o moje "car audio" ;)

http://www.youtube.com/watch?v=TIE6-7QqoRA

Hugo - 05-06-2011, 10:48

mystek napisał/a:
Jako, że wczoraj wywoziłem złom z bratem z działki, to podjechałem swoim Coltem na wagę
Taki kiepski jest, że chciałeś go na złom oddać? :wink:
mystek - 05-06-2011, 10:53

Haha, w sumie - wyrwane z kontekstu - tak zabrzmiało :D punkt dla Ciebie :P . A zważyłem go w sumie z czystej ciekawości, gdyż w papierach jest napisane 1050kg, ale jakoś w to niedowierzałem nigdy. Później na Coltmanii gdzieś wyczytałem, że CJtki ważyły 975kg jednak. No a prawda ukazała się wczoraj, czyli 1060kg i katalog mówi prawdę :)
mkm - 06-06-2011, 18:05

mystek, ja rozumiem, że parking pusty, nie było opcji, żeby ktoś wyskoczył i było w pełni bezpiecznie, ale na potrzeby filmu trzeba było przynajmniej jakiś worek na ten znak założyć… :roll:
mystek - 06-06-2011, 21:04

Ups! :-X Następnym razem tak też zrobimy :wink: :roll:
Tomek - 06-06-2011, 21:17

Cytat:
"Prawie jak Honda ;) "

dramat

Ja_good - 06-06-2011, 21:18

hahaha :D czekalem az ktos sie o to doczepi :D .ale wtedy nie zwrocilem uwagi jak jechalem tamtedy :wink:
ale dzwiek mega jest 8)

mystek - 07-06-2011, 17:42

#Tomek - dlaczego "dramat"? Tytuł sporo mówiący, Colcina brzmi praktycznie identycznie, jak Hondy (CAI only), DOHC Vtec'i mają nieco "grubsze" odgłosy ze względu na 2 wałki imo. Mam porównanie z kumpla b18c4.
Tomek - 08-06-2011, 13:40

mystek napisał/a:
#Tomek - dlaczego "dramat"? Tytuł sporo mówiący, Colcina brzmi praktycznie identycznie, jak Hondy (CAI only), DOHC Vtec'i mają nieco "grubsze" odgłosy ze względu na 2 wałki imo. Mam porównanie z kumpla b18c4.

dramat stawiać sobie Honde za wzór dla Mitsu