To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

bastek - 30-11-2010, 10:12

winnipool napisał/a:
przed 6-tą jeszcze śpią, ale jakoś dojechałem.

albo są potrzebne gdzie indziej, jesli tamta droga nieprzejezdna...

ja dzis rano nie jechałem (nocka w pracy była) - po południu bedę wracał z kier. zamość. na razie na kamerkach ok, nie wiem tylko co w lublinie - wczoraj koło makro po południu w obie strony było źle, może ktoś jechał przez graffa-andersa?

Seichan - 30-11-2010, 10:23

Z innej beczki - kolega właśnie dostał zwrot 425 zł za opłatę za wydanie karty pojazdu. Sprowadził samochód w 2004 r. Napisał wezwanie do zapłaty, odrzucili, złożył pozew, dostał nakaz zapłaty i dziś dostał pieniądze z UM na konto :mrgreen:
tomasek - 30-11-2010, 10:33

A nic nie wiesz na temat akcyzy na sprowadzane auta osobowe,bo ja bym chętnie przyjął zwrot którą mi naliczyli :mrgreen:
Seichan - 30-11-2010, 10:57

tomasek6 napisał/a:
A nic nie wiesz na temat akcyzy na sprowadzane auta osobowe,bo ja bym chętnie przyjął zwrot którą mi naliczyli :mrgreen:

Nic mi o tym nie wiadomo. Podatki to dla mnie niemalże temat tabu :P Zorientuję się w temacie i jak coś będę wiedziała, to dam znać ;)

winnipool - 30-11-2010, 11:33

tomasek6 napisał/a:
winnipool napisał/a:
Mam nadzieję, że powrót będzie lepszy
Nie liczył bym na to :mrgreen:

Nie ma to jak Mod. Zawsze pocieszy :wink:

tomasek - 30-11-2010, 11:44

Staram się :mrgreen: wiesz,od wczoraj sytuacja niewiele się polepszyła to myślisz że w przeciągu kilku godzin będzie cacy :(
Spoxik - 30-11-2010, 12:06

tomasek6 napisał/a:
przeciągu kilku godzin będzie cacy

a ja wiem, że będzie lepiej!!

teraz śnieg mniej pada to i lublin przejezdny jest!!

Jak dla mnie to już być nie musi :twisted:

[ Dodano: 30-11-2010, 12:07 ]
A Ci kierowcy co wczoraj robili korki, dziś w wulkanizacji stoją :mrgreen:

Seichan - 30-11-2010, 19:00

Spoxik napisał/a:
teraz śnieg mniej pada to i lublin przejezdny jest!!

Tia.. szalenie przejezdny... Nawet na Bursakach w korku stałam :shock:
Ok. 14:30 Sowińskiego w stronę Głębokiej stała, na Racławickich autobusy blokowały skrzyżowanie z Głowackiego. Związkowa ruszała się w obie strony z porywającą maksymalną prędkością 10 km/h.

Andrew - 30-11-2010, 19:09

Kurcze w piątek po południu wybieram się do Lublina od strony Wysokiego. Jak myślicie jest sens? Da radę spokojnie dojechać?
Seichan - 30-11-2010, 19:12

Do piątku jeszcze daleko ;) Myślę, że w czwartek więcej będzie wiadomo co do stanu dróg na lubelszczyźnie. Damy znać co i jak ;)
Ja jutro przecieram szlaki do Puław :doubt:

Z MM Lublin:
10:00 - Trwa konferencja prasowa w Ratuszu. Na wczorajsze odśnieżanie miasto wydało 350 tys. zł.

tomasek - 30-11-2010, 20:15

Wydaje mi się że do piątku sytuacja powinna być opanowana szczególnie za Lublinem chyba że dalej będzie sypać :evil: w tamtym roku co tydzień jeżdziłem do Wawy to za Lublinem droga była miodzio a w Lublinie koszmar :P to tak dla porównania :wink:
radek79 - 30-11-2010, 21:14

witam słyszałem że we czwartek ma być powtórka z poniedziałku więc lepiej co masz załatwić to jedź jutro bo lublin już w miarę odśnieżony
Andrew - 30-11-2010, 21:50

Heh, jestem na piątek umówiony, może nie będzie źle...
bastek - 30-11-2010, 22:13

na bieżąco - CB i radio lublin-ludziska dzwonią i mówią
dziś np wracałem ok. godz 15 z kierunku zamość/chełm- było ok,
ale - emanuella grafa stała
a w kier. na piaski - właśnie się korkowała. 3 tiry grzecznie stały na poboczu, a jeden jakiś młodzian ambitnie darł opony swojego 30-to czy 40-to tonowca stojąc w miejscu na wysykości makro. stała całe witosa, 1000-lecia aż do zamku (nie wiem ile dalej, odbiłem na kalinę-na lwowską

a na 17-tce w łopienniku spora górka-policja wczoraj pilnowała, zeby tiry nie jechały, tylko stały na poboczu i czekały na sól

winnipool - 30-11-2010, 22:25

A mi się jakoś dzisiaj w miarę udało do domku dojechać bez większych problemów. Jutro już może będzie lepiej bo przynajmniej śnieg nie pada.