Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki
Mare - 07-02-2012, 21:01
Oka, dam znać jeśli się nie postawi okoniem dziad jeden. Bo nie mam zamiaru płacić za elementy, które powinienem dostać w komplecie. ;p
Krzyzak - 08-02-2012, 07:08
z SRS musisz jechać na MUT2 - do ASO albo do Zbyszka Montowskiego
Mare - 15-02-2012, 09:27
A kto to jest ten Zbyszek? @.@
Mare - 15-02-2012, 09:32
A tak przy okazji, Dla osób, które w przyszłości chciałyby zamienić fotele na grzane.
Jeśli nie ma instalacji do grzania foteli to do wymiany potrzeba całej wiązki kabli z kabiny. Nie da się dokoptować tylko tej od foteli, bo jest zintegrowana w całe okablowanie auta. Lipa. Tak więc, jeśli nie ma kostek do grzania pod siedzeniami, to trzeba szukać całej instalacji. Jeśli natomiast jest, to i kostka do przycisków będzie gdzieś schowana
sveno - 15-02-2012, 13:21
a zamontowałeś już wszystko? Może jakieś fotki? a kostki do elektrycznej regulacji miałeś?
Mare - 16-02-2012, 00:19
Pod siedzeniami wszystko było. Tylko kostki od przycisku grzania nie znalazłem, ale miałęm innych kilka jeszcze rzeczy do zrobienia więc zostawiłem na później. Póki co auto jest w na lakierni jeszcze, więc nie mam jak fotek postrzelać W piątek mam nadzieję je odebrać to porobie
Dzisiaj przyjechała do mnie konsola w kolorze czarnym.... roz....... trzaskana >.>
Zostaje mi albo malować moją, albo kupić gdzieś, gdzie można odebrac osobiście, co pewnie zbytnio możliwe nie będzie, bo nigdzie blisko nie mają za dużo gali w pomorskim ehhh...
Powiedz sveno, dużo się różni kolor deski od drzwi i tunelu?
sveno - 16-02-2012, 00:42
Mare napisał/a: | Dzisiaj przyjechała do mnie konsola w kolorze czarnym.... roz....... trzaskana >.> | tak myślałem, a nawet wiedziałem, że tak będzie. Skąd? Pracowałem kiedyś w DHLu i wiem, że przesyłka tych gabarytów i tak nieregularnych kształtów musi być baaardzo solidnie zapakowana, żeby dotarła cała. Płaciłeś z góry czy za pobraniem wysłana? Jeżeli to drugie, to trzebabyło nie odbierać, teraz mozesz pisać protokół szkodowy i starać się o odszkodowanie.
Mare napisał/a: | Powiedz sveno, dużo się różni kolor deski od drzwi i tunelu? | sam oceń:

na zdjęciach minimalna różnica jest, w rzeczywistości po wyplakowaniu wszystkiego, praktycznie nie do zauważenia. Tunel z podłokietnikiem też malowałem. Zresztą jaki problem przysnąć też te czarne plastiki na boczkach? Ja tak będę robił, zrobiłbym odrazu, ale mi farby brakło, a jechała aż z Wrocławia.
Anonymous - 16-02-2012, 00:48
sveno, brakuje jeszcze skórki na ręcznym
no i daj znać za jakiś czas czy farba się nie wyciera przy klamrze od pasów bo tam najwięcej szura ona o tunel środkowy, a tylną półkę też bym prysnął na czarno i będziesz miał ładny komplet zresztą tak samo można zrobić ze słupkami i podsufitką powinno to wyglądać duużo lepiej niż szare...
Mare - 16-02-2012, 01:04
No to już odpowiem, farba będzie wycierać się w miejscu styku z czymkolwiek. Mam na kierownicy Motipa i wiem jak to wygląda. Tam gdzie dotyka się dłońmi już jest zdarta, więc super trwała to nie jest niestety. Na samej desce jednak nic nie powinno sie dziać, prawie się jej nie dotyka.
Co do różnic kolorów, niestety ori czarna tapicerka nie jest do końca czarna. Powiedziałbym że raczej bardzo ciemny szary.
No nic, będę musiał coś wykombinować.
Co do uszkodzonej dechy, protokół to spisałem od razu, i już skontaktowałem się ze sprzedawcą, mam zamówionego kuriera na piątek po odbiór towaru, kaskę dostane spowrotem przelewem. To Nadawca może składac reklamacje bo on jest ubezpieczającym. Mam nadzieję, że gość się wywiąże.
A tak w ogóle to muszę cię zmartwić Sveno, bo podłokietnik jest w kolorze foteli.
Co do podsufitki, to mogę ci dać namiar na gościa, który jeszcze ma podsufitkę w kolorze bez szyber wraz z osłonami przeciwsłonecznymi. Do mnie nie pasuje bo mam szyber
sveno - 16-02-2012, 01:06
Derpin napisał/a: | sveno, brakuje jeszcze skórki na ręcznym | a wiesz, że znalazłem ten skórzany mieszek w tych plastikach co kupiłem? Nawet w super stanie, problem z nim taki, że jest od Angola i źle wycięty jest dół
Derpin napisał/a: | a tylną półkę też bym prysnął na czarno i będziesz miał ładny komplet zresztą tak samo można zrobić ze słupkami i podsufitką powinno to wyglądać duużo lepiej niż szare... | po pierwsze to wszystkie słupki są z tego bananowego wnętrza, z mojego została tylko podsufitka i tylna półka, może i te elementy lepiej by wyglądały czarne niż szare, ale i tak psułoby to cały efekt, jakbym już miał malować to na kolor skóry.
Wogóle to skopałem sprawę z tym Motipem, brat zapytał w hurtowni lakierów i okazuje się, że mają takie podkłady i lakiery na bazie Vinylu w cenie 20zł za setkę (wychodzi drożej niż Motip- 30zł/400ml) ale natryskuje się to pistoletem a nie dyszą puszki, co za tym idzie krycie jest lepsze i mniej tego idzie, no i kolejny plus to taki, że można dobrać dowolny kolor i tak chyba pomaluje podsufitkę, bo tylnej półki nie odpuszczę.
Mare, zapytaj w hurtowni lakierów o te lakiery, jak mają fotospektrometr to dobiorą Ci kolor idealnie (prawie) pod kolor boczków
A tak poza tematem to rozwalił mnie system mieszania farb. Wiecie że do białego perłowego lakieru dodaje się odrobinę czarnego pigmentu? Na własne oczy widziałem, a kolor dobrany perfect
sveno - 16-02-2012, 01:12
Mare napisał/a: | Mam na kierownicy Motipa i wiem jak to wygląda. Tam gdzie dotyka się dłońmi już jest zdarta, więc super trwała to nie jest niestety | a dałeś specjalny podkład pod bazę? A umyłeś przed lakierowaniem i odtłuściłeś Niterm 3 razy?
Mare napisał/a: | A tak w ogóle to muszę cię zmartwić Sveno, bo podłokietnik jest w kolorze foteli. | W kazdej wersji czy tylko w poliftowej? I czy cały podłokietnik z tym tunelem czy chodzi ci tylko o tą górną pokrywę?
Mare napisał/a: | Co do podsufitki, to mogę ci dać namiar na gościa, który jeszcze ma podsufitkę w kolorze bez szyber wraz z osłonami przeciwsłonecznymi. Do mnie nie pasuje bo mam szyber | jak możesz to ślij na PW
Mare - 16-02-2012, 01:16
Kierownicę malowałem myłem odtłuszczałem. Podkład tylko na poduchę bo sama kierownica to skóra i jakoś tak bałem się. ale o dziwo z poduchy bardziej schodzi niż z samego koła ;p
Podłokietnik jest dwukolorowy, pokrywa jest obszyta skórą w kolorze foteli.
Idzie PW
Rafal_Szczecin - 16-02-2012, 08:05
a nie mysleliscie o desce od sportka z alle za 289 ? ( http://allegro.pl/galant-...2078623546.html )
Mare - 16-02-2012, 08:48
Owszem myślałem o tym, ale do tego doliczyć trzeba jeszcze dwie kratki nawiewowe i zegarek. Nie wiadomo też czy nie wymontowali sensowa światła, to sa dodatkowe koszty. Sory ale 600 zł za deske tylko po to by była czarna...?
Wole pomalować.
Tomek - 16-02-2012, 08:54
sveno napisał/a: | Mare napisał/a: | A tak w ogóle to muszę cię zmartwić Sveno, bo podłokietnik jest w kolorze foteli. | W kazdej wersji czy tylko w poliftowej? I czy cały podłokietnik z tym tunelem czy chodzi ci tylko o tą górną pokrywę? |
był tylko w poliftach (czarne i beż) i w skóre był tylko podłokietnik (sama pokrywa-schowek)
tu masz taki przykład:
http://allegro.pl/piekny-...2115735112.html
tu masz skóre beż bez podłokietnika:
http://allegro.pl/mitsubi...2111751484.html
a tu skórka w polifcie beżowa:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C22866054.html
|
|
|