To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - PowerWagon II

Jogurt - 28-10-2011, 21:11

mkm napisał/a:
Gdzie kupiłeś Valvo - bo już wietrzę spisek :wink:

http://moto.allegro.pl/va...1860640516.html
sveno napisał/a:
może kupiłeś jakąś oryginalną kopię autentycznej podróbki? :)
niewiem, silnikowy 2x tam kupowałem i jest ok. w życiu bym nie pomyślał że zmiana oleju może tak zmienić pracę skrzyni.
robertdg - 28-10-2011, 21:54

Ale synthetic blend to mieszanka syntetyczna i wcale nie musi oznaczać dobrego oleju, równie dobrze może tam być czysta ropa z odrobiną syntetyku, tzw nabijanie w butelke - jedna z pierwszych zasad marketingu
rosomak1983 - 29-10-2011, 22:00

mi tam skrzynia na VALVo ładnie chodzi, :D
Jogurt - 13-12-2011, 19:56

moi drodzy parafianie. 3 tematy na dziś:
primo: przez kolejne 3 tygodnie od ostatniego wpisu zrobione zostały:
konserwacja - udało się wykorzystać resztę ciepłych dni na styk
zregenerowana pompka sprzęgła, wymieniony siłownik (coś japońskiego),
tarcze przód (zimmerman) i klocki (road house).
teraz zostało tylko lać :cry: i jeździć :mrgreen:
secundo: wczoraj minęły 4 miesiące od wypadku PW I i właśnie wczoraj zakończyła się jazda z interrisk. zakończyła się happy endem. to co wypłacili + sprzedaż PW I pozwoliła mi wyjść praktycznie na zero. :mrgreen:
tercio: dziś przerejestrowałem Gala na tyskie tablice - w sumie minęło już 2,5 miesiąca więc najwyższa pora. chciałem nr ST 9898C (PW I miał ST98980) ale długo musiałbym czekać dlatego jest ST 6413 C. kto zgadnie o co kaman z tym numerem (Renata, Robert cicho sza) :)

na koniec chcę OGROMNIE PODZIĘKOWAĆ RENACIE za jej bezinteresowną pomoc, którą od niej otrzymałem, a która jest dla mnie nieoceniona i za wsparcie duchowe :) Seichan, praktycznie podwoiła kwotę zaproponowaną przez interrisk na początku. :shock: Renatko :prayer:

Arturro-86 - 13-12-2011, 20:08

Jogurt napisał/a:
kto zgadnie o co kaman z tym numerem (Renata, Robert cicho sza) :)

Pewnie to coś w okolicach kwoty jaką udało Ci się dodatkowo wywalczyc u ubezpieczyciela :?: :mrgreen:

Jogurt - tak BTW - ostatnio na allegro wyczailem, że sprzedawca ze sporym asortymentem chemii samochodowej jest z Tychów :wink:

sveno - 13-12-2011, 20:27

Jogurt napisał/a:
ST 6413 C
6413=6A13 :)
robertdg - 13-12-2011, 20:57

Chyba nie żałujesz tej decyzji :?:

P.S. Naklejke Knock-a dorobiłeś :?:

Seichan - 13-12-2011, 21:11

Jogurt napisał/a:
na koniec chcę OGROMNIE PODZIĘKOWAĆ RENACIE za jej bezinteresowną pomoc, którą od niej otrzymałem, a która jest dla mnie nieoceniona i za wsparcie duchowe :) Seichan, praktycznie podwoiła kwotę zaproponowaną przez interrisk na początku. :shock: Renatko :prayer:

:oops: :oops: :oops:

Niech się dobrze prowadzi i trzyma drogi :mrgreen:

Jogurt - 13-12-2011, 21:12

Arturro-86 napisał/a:
sprzedawca ze sporym asortymentem chemii samochodowej jest z Tychów
to chyba na 4 porach roku jest ?
sveno napisał/a:
6413=6A13 :)
:D to było za łatwe chyba
robertdg napisał/a:
Chyba nie żałujesz tej decyzji

z perspektywy czasu jestem zadowolony
robertdg napisał/a:
Naklejke Knock-a dorobiłeś :?:
:oops: nie, a w niedziele zadarłem pasek. gal stał 3 dni na dworze i nawet w środku szyby zamarzły.
Robercik, pamiętasz czy zmieniałeś coś w ustawieniach czułości przy montażu alarmu? bo teraz pika ostrzegawczo nawet jak mucha przeleci.
Seichan napisał/a:
Niech się dobrze prowadzi i trzyma drogi :mrgreen:
dziękuję w imieniu chrześniaka i swoim :)
robertdg - 13-12-2011, 21:42

Jogurt napisał/a:
pamiętasz czy zmieniałeś coś w ustawieniach czułości przy montażu alarmu? bo teraz pika ostrzegawczo nawet jak mucha przeleci.
Chyba nie, ale sprawdzić można, dekiel w góre i pokrętło na minus, wiesz gdzie szukać ;-)
Arturro-86 - 13-12-2011, 21:44

Jogurt napisał/a:
Arturro-86 napisał/a:
sprzedawca ze sporym asortymentem chemii samochodowej jest z Tychów
to chyba na 4 porach roku jest ?

Na to wygląda 8)
Tak patrzę i widzę, że koleś ma też Mobila... zastanawiam się, czy następnym olejem, który do miśka kupię nie będzie jeden z tych:
OLEJ MOBIL 1 NEW LIFE 0W40

OLEJ MOBIL 1 PEAK LIFE 5W50

Podepnę to też do swojego tematu bo mam kilka pytań w związku z olejami Mobila :biggrin:

pitbu77 - 13-12-2011, 22:46

6413=6A13
I na to czekałeś 2,5 miesiąca?! Wojtek, z taką cierpliwością to Ty powinieneś być wędkarzem... :lol:
Ale gratki za numery :)

londolut - 14-12-2011, 09:24

pitbu77 napisał/a:
z taką cierpliwością to Ty powinieneś być wędkarzem... :lol:
I synek by się dorobił marskości wątroby :P
Jogurt - 12-01-2012, 21:37

święta,święta i po. Rekin był grzeczny i dostał pod choinkę lotkę na klapę. na wiosnę pójdzie do lakieru razem z ramkami halogenów. w długi wekend zaliczył Ustroń gdzie został zaatakowany przez białe coś:

w drodze powrotnej na licznik wskoczyło okrągłe 190 000 km

misiek jeździ aż miło, po wymianie tarcz z przodu wkońcu hamuje. jedyny problem jaki pozostał do opanowania to skrzynia. po zmianach olejów
1) valvoline durablend 75W90 gl-4 zaczęła chodzić tragicznie
2) texaco mtf94 zrobiłem ponad 1000km i chodzi ok ale na zimnym haczy 2 i 3 bieg, a zimy w zasadzie nie ma.
jaki olej zalać żeby chodziła jak przed wymianami czyli jak nówka? poleci ktoś coś ? niepotrzebnie zmieniałem ten olej. teraz sam się przekonałem że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu :evil:

bbandi - 12-01-2012, 21:45

Ja właśnie wariowałem ostatnio ze zmianą oleju w skrzyni ale jak robili dopiero co i wlali świeży to dam sobie narazie spokój i szansę skrzyni :twisted: , nie ma co pieniędzy póki co ładować, ideały nie istnieją.
Dałem się koledze przejechać to mi mówi - co ty chcesz z tą skrzynią robić? przecież dobrze działa :mrgreen: