Nasze Miśki - PowerWagon II
Jogurt - 28-10-2011, 21:11
mkm napisał/a: | Gdzie kupiłeś Valvo - bo już wietrzę spisek |
http://moto.allegro.pl/va...1860640516.html
sveno napisał/a: | może kupiłeś jakąś oryginalną kopię autentycznej podróbki? | niewiem, silnikowy 2x tam kupowałem i jest ok. w życiu bym nie pomyślał że zmiana oleju może tak zmienić pracę skrzyni.
robertdg - 28-10-2011, 21:54
Ale synthetic blend to mieszanka syntetyczna i wcale nie musi oznaczać dobrego oleju, równie dobrze może tam być czysta ropa z odrobiną syntetyku, tzw nabijanie w butelke - jedna z pierwszych zasad marketingu
rosomak1983 - 29-10-2011, 22:00
mi tam skrzynia na VALVo ładnie chodzi,
Jogurt - 13-12-2011, 19:56
moi drodzy parafianie. 3 tematy na dziś:
primo: przez kolejne 3 tygodnie od ostatniego wpisu zrobione zostały:
konserwacja - udało się wykorzystać resztę ciepłych dni na styk
zregenerowana pompka sprzęgła, wymieniony siłownik (coś japońskiego),
tarcze przód (zimmerman) i klocki (road house).
teraz zostało tylko lać i jeździć
secundo: wczoraj minęły 4 miesiące od wypadku PW I i właśnie wczoraj zakończyła się jazda z interrisk. zakończyła się happy endem. to co wypłacili + sprzedaż PW I pozwoliła mi wyjść praktycznie na zero.
tercio: dziś przerejestrowałem Gala na tyskie tablice - w sumie minęło już 2,5 miesiąca więc najwyższa pora. chciałem nr ST 9898C (PW I miał ST98980) ale długo musiałbym czekać dlatego jest ST 6413 C. kto zgadnie o co kaman z tym numerem (Renata, Robert cicho sza)
na koniec chcę OGROMNIE PODZIĘKOWAĆ RENACIE za jej bezinteresowną pomoc, którą od niej otrzymałem, a która jest dla mnie nieoceniona i za wsparcie duchowe Seichan, praktycznie podwoiła kwotę zaproponowaną przez interrisk na początku. Renatko
Arturro-86 - 13-12-2011, 20:08
Jogurt napisał/a: | kto zgadnie o co kaman z tym numerem (Renata, Robert cicho sza)
|
Pewnie to coś w okolicach kwoty jaką udało Ci się dodatkowo wywalczyc u ubezpieczyciela
Jogurt - tak BTW - ostatnio na allegro wyczailem, że sprzedawca ze sporym asortymentem chemii samochodowej jest z Tychów
sveno - 13-12-2011, 20:27
Jogurt napisał/a: | ST 6413 C | 6413=6A13
robertdg - 13-12-2011, 20:57
Chyba nie żałujesz tej decyzji
P.S. Naklejke Knock-a dorobiłeś
Seichan - 13-12-2011, 21:11
Jogurt napisał/a: | na koniec chcę OGROMNIE PODZIĘKOWAĆ RENACIE za jej bezinteresowną pomoc, którą od niej otrzymałem, a która jest dla mnie nieoceniona i za wsparcie duchowe Seichan, praktycznie podwoiła kwotę zaproponowaną przez interrisk na początku. Renatko |
Niech się dobrze prowadzi i trzyma drogi
Jogurt - 13-12-2011, 21:12
Arturro-86 napisał/a: | sprzedawca ze sporym asortymentem chemii samochodowej jest z Tychów | to chyba na 4 porach roku jest ?
sveno napisał/a: | 6413=6A13 | to było za łatwe chyba
robertdg napisał/a: | Chyba nie żałujesz tej decyzji |
z perspektywy czasu jestem zadowolony
robertdg napisał/a: | Naklejke Knock-a dorobiłeś | nie, a w niedziele zadarłem pasek. gal stał 3 dni na dworze i nawet w środku szyby zamarzły.
Robercik, pamiętasz czy zmieniałeś coś w ustawieniach czułości przy montażu alarmu? bo teraz pika ostrzegawczo nawet jak mucha przeleci.
Seichan napisał/a: | Niech się dobrze prowadzi i trzyma drogi | dziękuję w imieniu chrześniaka i swoim
robertdg - 13-12-2011, 21:42
Jogurt napisał/a: | pamiętasz czy zmieniałeś coś w ustawieniach czułości przy montażu alarmu? bo teraz pika ostrzegawczo nawet jak mucha przeleci. | Chyba nie, ale sprawdzić można, dekiel w góre i pokrętło na minus, wiesz gdzie szukać
Arturro-86 - 13-12-2011, 21:44
Jogurt napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | sprzedawca ze sporym asortymentem chemii samochodowej jest z Tychów | to chyba na 4 porach roku jest ?
|
Na to wygląda
Tak patrzę i widzę, że koleś ma też Mobila... zastanawiam się, czy następnym olejem, który do miśka kupię nie będzie jeden z tych:
OLEJ MOBIL 1 NEW LIFE 0W40
OLEJ MOBIL 1 PEAK LIFE 5W50
Podepnę to też do swojego tematu bo mam kilka pytań w związku z olejami Mobila
pitbu77 - 13-12-2011, 22:46
6413=6A13
I na to czekałeś 2,5 miesiąca?! Wojtek, z taką cierpliwością to Ty powinieneś być wędkarzem...
Ale gratki za numery
londolut - 14-12-2011, 09:24
pitbu77 napisał/a: | z taką cierpliwością to Ty powinieneś być wędkarzem... | I synek by się dorobił marskości wątroby
Jogurt - 12-01-2012, 21:37
święta,święta i po. Rekin był grzeczny i dostał pod choinkę lotkę na klapę. na wiosnę pójdzie do lakieru razem z ramkami halogenów. w długi wekend zaliczył Ustroń gdzie został zaatakowany przez białe coś:
w drodze powrotnej na licznik wskoczyło okrągłe 190 000 km
misiek jeździ aż miło, po wymianie tarcz z przodu wkońcu hamuje. jedyny problem jaki pozostał do opanowania to skrzynia. po zmianach olejów
1) valvoline durablend 75W90 gl-4 zaczęła chodzić tragicznie
2) texaco mtf94 zrobiłem ponad 1000km i chodzi ok ale na zimnym haczy 2 i 3 bieg, a zimy w zasadzie nie ma.
jaki olej zalać żeby chodziła jak przed wymianami czyli jak nówka? poleci ktoś coś ? niepotrzebnie zmieniałem ten olej. teraz sam się przekonałem że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
bbandi - 12-01-2012, 21:45
Ja właśnie wariowałem ostatnio ze zmianą oleju w skrzyni ale jak robili dopiero co i wlali świeży to dam sobie narazie spokój i szansę skrzyni , nie ma co pieniędzy póki co ładować, ideały nie istnieją.
Dałem się koledze przejechać to mi mówi - co ty chcesz z tą skrzynią robić? przecież dobrze działa
|
|
|