Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 19-11-2013, 10:04
tomek84, stała drogi zgadzała się w 99% z pomiarem GPS do 100 były równe, już bardziej się skłonie ku lekkiej górce ;p
Co nie zmienia faktu, że nie chodziło o sam czas, tylko tam co wyżej napisałem.
WreX - 19-11-2013, 13:04
Swoją drogą, zastanawiam się nad tą rozpórką, niestety oryginalnej od VR-4 nie widzę, ma ktoś na sprzedaż albo wie kto by miał w rozsądnej cenie ?
Tymczasem co sądzicie o tym ?
Czarną bym wziął, w lancerze mniej więcej wygląda tak:
I eclipse:
http://allegro.pl/staffa-...html#tabsAnchor
Rozpórka stąd, cena fajna i to mnie przekonuje, jakie jest Wasze zdanie na ten temat?[
krzychuzzz - 19-11-2013, 13:15
Temat o rozpórkach jest w dziale ogólnym.
Ja od siebie napiszę że mam taką rozpórkę w Galancie i Porsche i jest git.
Uważam że śmiało można brać.
http://forum.mitsumaniaki...t=78958&start=0
WreX - 19-11-2013, 13:18
krzychuzzz, tamten temat przeglądałem, u mnie jest dozwolony offtop ;p
Dobrze była spasowana? nie było problemu z montażem ?
I jeszcze jedno pytanie, jak to zamontować? okręcić śruby amortyzatora na kielichu i wsadzic i przykręcić najpierw 1 stronę później drugą ?
krzychuzzz - 19-11-2013, 13:23
Pasaowła idealnie.
Odkręcasz śruby od amorów, zakładasz rozpórkę przykręcasz najpierw delikatnie potem po kolei dociągasz (nie pamiętam jakim momentem dokręcałem) i tyle, cała filozofia.
Oczywiście auto stoi na kołach
WreX - 19-11-2013, 13:34
krzychuzzz, dzięki, to prawdopodobnie zamówię taką.
WreX - 20-11-2013, 18:23
Dzisiaj wróciwszy już po zmroku z pracy zastał mnie taki o to widok:
Muszę przyznać, że spodziewałem się czegoś dużo bardziej lichego, gorzej pomalowanego, mniej wydało by się trwałego (tak mówię poważnie) ale się miło rozczarowałem i nie nie jest to kryptoreklama, po prostu dobre pierwsze wrażenie, rozpórka całkiem solidna, dość ciężka ale jednak lekka, ale z pewnością to nie amelinum. Pierwsze co zrobiłem złapałem w rączki i próbowałem wygiąć hue hue i owszem tak jak się spodziewacie ani drgnęło, stal się nie poddaje w ogóle, to dobrze, przy zgięciach, które miałyby osłabić konstrukcje są spawy wzmacniające od spodu, niestety nie zrobiłem zdjęcia, całość jest bardzo sztywna, lakier czy tam farba, też przyjazne i trwałe wrażenie sprawia...
Niemniej zabrałem się za montaż... o mało co klucza nie połamałem, dość mocno śruby były przykręcone, ale odkręciłem bez większych problemów i udziwnień, rozpórka pasowała IDEALNIE, aż byłem jeszcze w większym szoku, wspominając montaż siłowników więc umiejscowiłem i przykręciłem... prawdopodobnie przykręciłem z bardzo podobnym momentem który był potrzebny do odkręcenia śrub, myślę, że -/+ 5% różnicy mogło być ;p Tak tak, patrzyłem na niebezpieczne wygięcie powstające na kluczu przy dokręcaniu i dokręcałem do momentu gdy wygięcie przypominało to przy odkręcaniu.
No i wyszło tak...:
wybaczcie ale zdjęcia po ciemaku robione także szau nie robią
Fragu - 20-11-2013, 18:35
No ładne kafelki
Hugo - 20-11-2013, 20:55
Czerwona mogła być albo biała i z ich napisem staffa.pl. W ogóle jej nie widać
WreX - 20-11-2013, 23:00
Hugo, Mam naklejkę... czekam na odpowiedni moment ;p
Czarna pasuje, niestety na zdjęciu strasznie ginie i słabo wygląda, na żywo znacznie lepiej się prezentuje. Może jutro jeszcze zrobię ze 2 zdjęcia i coś wyjdzie.
Fragu, Ty lepiej uważaj na tego szczura mutanta ;p
Owczar - 21-11-2013, 11:56
WreX, szkoda, że nie pomalowałeś tarcz. Ja teraz zmieniałem klocki w swoim po 1,5 roku.
Hamulce tak dostały po d, że z przegrzanych klocków po demontażu i lekkim uderzeniu odpadała okładzina. Tarcze też zmieniły trochę kolor- pozostając proste, ale korozja zabójcza. Strasznie szybko zardzewiały na rantach i ode wewnątrz. Dałem do lekkiego przetoczenia rantów z rudej bo klocki by piszczały.
A odnośnie wyniku, nie ma szans zejść poniżej 8,5 sek na prostej drodze. Aby pomiar był miarodajny, musi być zrobiona kalibracja z GPS i wykonane z 10 pomiarów na tej samej drodze, w obu kierunkach, a potem wyciągnięta średnia. Zauważyłem, że UKP potrafi mocno przekłamać... Bardziej powtarzalne są pomiary z apliklacjami opartymi o GPS.
WreX - 21-11-2013, 13:11
Owczar,
Prosta droga i UKP skalibrowane z GPSem, opony 185 na prodzie i 195 na tyle, pomiar powtarzany wyniki wychodziły -/+ 0,1s
Fragu - 21-11-2013, 13:18
WreX, no i to jest realne Tak jak już pisałem Galant 2.5 A/T vs BMW 118i (143km kat. 0-100 8.9sec) manual -> Galant bez trudu wygrywa
Owczar - 21-11-2013, 13:21
WreX, a jaką masz stałą drogi? I jaka wysokosć profilu?
WreX - 21-11-2013, 13:41
Owczar, jak wrócę z roboty to Ci powiem bo nie pamiętam, na pewno są liczby 400 i 385 ale która to VSS a która to stała wtrysku to nie pamiętam.
A co do malowania tarcz, to chodzi Ci o wewnętrzną strone tarczy tam gdzie jest wentylacja?
|
|
|