To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

Morfi - 12-10-2014, 21:11

Dlatego będzie głosowanie.
Będę głosował za pogorzelicą, ale zorientuję się w alternatywnych miejscach (tańszych) w okolicy na pozostałe dni.

mAGDA - 12-10-2014, 21:11

mkm napisał/a:
Mozna, a nawet nalezy. Nie mozna sie od razu obrazac...

Ja się tam nie obraziłam, ale wygląda na to, że co niektórych uraziłam swoja wypowiedzią :shock:

jAZZMAN - 12-10-2014, 21:14

Wszyscy macie rację! Nie kłócić mi się tu i nie smucić! Bo jak się smuci to jest smutas a jak się kłuci to jest...... NO!!

Ja tylko przypominam, jeśli zlot będzie w Pogorzelicy to do tego tygodnia doliczcie jeden dzień zapasowy ;P Żebym nie było "a nie mówiłem"

offca - 12-10-2014, 21:15

może i cena nie jest oszałamiająco niska, ale prawda jest taka, że nad polskim morzem tanio nie jest
tani nocleg to nie problem, ale w przypadku tanich noclegów (najczęściej pokoje w prywatnych domach) nie ma opcji dokupienia wyżywienia, co w przypadku pobytu nad morzem jest zawsze najdroższe
taniej niż za 30zł za dzień się człowiek nie wyżywi, chyba, że mówimy o własnym suchym prowiancie

mAGDA - 12-10-2014, 21:18

jAZZMAN napisał/a:
Wszyscy macie rację! Nie kłócić mi się tu i nie smucić! Bo jak się smuci to jest smutas a jak się kłuci to jest...... NO!!

Co jest co jest???? :hello1:

mjsystem - 12-10-2014, 21:19

offca napisał/a:
może i cena nie jest oszałamiająco niska, ale prawda jest taka, że nad polskim morzem tanio nie jest

No własnie o to chodzi. Liczyłem na "ciut" niższe ceny... Poprzednie zloty były tańszymi opcjami.
A może poprosić MMC o dopłatę na jubileuszowy zlot? :mrgreen:

jAZZMAN - 12-10-2014, 21:21

mAGDA, nie mogę napisać bo zaraz dostanę bada ;P
offca - 12-10-2014, 21:21

mjsystem ale jadąc na zlot nad morzem, masz nie tylko zlot, ale i inhalacje m.in. ;) nie mówię tu o inhalacjach stosowanych przez jazzmana :P
mAGDA - 12-10-2014, 21:22

jAZZMAN napisał/a:

nie pisz nie pisz bo ja już dostałam :? jeden za to wystarczy

mjsystem - 12-10-2014, 21:22

jAZZMAN napisał/a:

Bana nie, ale RB się należy :twisted:

jAZZMAN - 12-10-2014, 21:31

offca napisał/a:
nie mówię tu o inhalacjach stosowanych przez jazzmana

To tylko plotki ;)

mAGDA napisał/a:
nie pisz nie pisz bo ja już dostałam

Jeszcze dwa i dostaniesz toster? :-D

mjsystem napisał/a:
RB się należy

(Red_Berry)

Dobra, weź dwie, a ja kielichy i zapite ;)

JCH - 12-10-2014, 21:38

Słabością ośrodka w Pogorzelicy jest to, że nie ma w swojej ofercie wersji "low budget" czyli wieloosobowych domków. :?
Ale jak widać z porównania zrobionego przez Sławka w Wawrzkowiźnie nie jest wcale taniej. Ceny w Pogorzelicy takie są bo jest to MORZE :)

A z drugiej mańki..... jadąc gdziekolwiek na tygodniowe wakacje jakąś kwotę też trzeba wydać, nieprawdaż :?:

mjsystem - 12-10-2014, 21:38

offca napisał/a:
mjsystem ale jadąc na zlot nad morzem, masz nie tylko zlot, ale i inhalacje m.in. nie mówię tu o inhalacjach stosowanych przez jazzmana

Niebieskie, brązowe, turbo, teraz inhalacje... za dużo już na mój stary organizm :twisted:
mAGDA napisał/a:
nie pisz nie pisz bo ja już dostałam jeden za to wystarczy

To było tylko ustne ostrzeżenie :P

volve - 12-10-2014, 21:38

Sławku, zacytuję Twój post:

mjsystem napisał/a:
Banderoza:
stary alfer napisał/a:
Nocleg w pokoju 2 osobowym – 65 zł/os

Firlej:
grzesiopol napisał/a:
2) pokój 2-osobowy, cena: 95 zł.
(dwie osoby)
Kraków:
Tomek napisał/a:
CENA: 40 zł za osobę za noc

Wawrzkowizna:
vendetta napisał/a:
Pokoi 2 os. w Hoteliku 165 PLN / doba
(dwie osoby)

Takie małe porównanie, ale nie da się tak do końca, bo warunki są różne.

Czyli konkretnie pisząc: nie jest to najdroższa opcja. Nie wiem, czy możemy porównywać ceny do Krakowa (miasto - więc wiadomo, że ceny będą niższe niż nad morzem bądź jeziorem w sezonie). Biorąc pod uwagę Firlej i Wawrzowiznę wychodzi mi, że cena u Banderasa jest wypośrodkowana (130zł za pokój dwuosobowy). Także nie rozumiem oburzenia, że jest drogo...

mjsystem - 12-10-2014, 21:40

JCH napisał/a:
jadąc gdziekolwiek na tygodniowe wakacje jakąś kwotę też trzeba wydać, nieprawdaż

Ostatni weekend sierpnia nad morzem to nie wakacje :wink: Woda zimna, powietrze zimne, możliwość deszczu i wiatru. Na zlot OK, ale wakacje? :roll: