Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
KsiadzRobak - 06-11-2014, 08:36
Bizi78 napisał/a: | weź chociaż rudą na nadkolach psiknij jakimś srebrnym szprajem | po zimie wyjdzie 10x gorzej - niestety rdza w środku ostro już żre
ze zdjęć widać, że tylko reparaturki
i oczywiście nie mam na myśli tego, że psiknięcie sprajem to spowoduje
mjsystem - 06-11-2014, 08:39
KsiadzRobak napisał/a: | ze zdjęć widać, że tylko reparaturki |
Tak też planuję na wiosnę. Mi ta ruda nie przeszkadza a mazanie czymś nic nie zmieni w strukturze więc nie widzę potrzeby wydawania pieniędzy.
KsiadzRobak - 06-11-2014, 08:52
mjsystem napisał/a: | też planuję na wiosnę | sugeruję ci podjechać do blacharza - niech zobaczy czy tam w ogóle jest do czego spawać
o błotnik się nie martwię, bo reparaturki są spore - niech sprawdzi nadkole od wewnątrz bo czasem jest tam taka próchnica, że trzeba je mozolnie odbudowywać; wtedy im wcześniej - tym lepiej
Marcino - 06-11-2014, 10:25
mjsystem napisał/a: | Fragu napisał/a: | no właśnie na benzynie jak jest zimny, zaraz po odpaleniu |
No to jadę do gazownika. I tak miałem jechać na regulacje |
Dobrze pisze Fragu, też o tym myślałem ze wtryski LPG puszczaja bąki na postoju.
A co do szarpania jeszcze - wolne obroty masz ok? Jakie masz oboty zaraz po odpaleniu?
mjsystem - 06-11-2014, 12:17
KsiadzRobak napisał/a: | im wcześniej - tym lepiej |
Kasa jeszcze nie ta Ale jest do czego spawać. Sprawdzone.
Marcino napisał/a: | A co do szarpania jeszcze - wolne obroty masz ok? Jakie masz oboty zaraz po odpaleniu? |
Jak go potrzymam na postoju chwilę, potem ruszam na ssaniu bez gazu, to nie szarpie. Dopiero, jak dodam sporo gazu. A jakie obroty? Yyyyy, nie wiem ale sprawdzę.
Tak czy inaczej będzie to szybko diagnozowane bo niemiło tak zaczynać dzień.
mjsystem - 07-11-2014, 15:26
Cytat: | Jakie masz oboty zaraz po odpaleniu?
_________________ |
1100 obrotów, ssanie działa na pewno. Pozostaje to, co pisaliście o wtryskach.
Dziś pierwszy raz miałem okazje sprawdzić spalanie. Jak w mordkę strzelił 12 litrów w jeździe mieszanej bez oszczędzania. Tyle dobrego
apg2312 - 07-11-2014, 17:12
12 l no to jeszcze nie jest tak tragicznie
Aaaaa...za pamięci..nie chcesz naklejek z kogo Mitsumaniaków ?
Bo kupiłem 8 szt., dwa zestawy, 4 srebrne i 4 czerwone (Cari mam w zielonym metaliku), ale po namyśle nakleiłem srebrne, jedną na razie co prawda, ale czerwone mi w sumie są zbyteczne. A u Ciebie na srebrnym czerwone naklejki będą fajnie wyglądać
John24 - 07-11-2014, 22:31
inq napisał/a: | Miodzio... Za takiego czarnego w AT i oddam nawet moje GDI | Czarny w A\T? Mowisz i masz ;D
mjsystem - 07-11-2014, 23:12
apg2312 napisał/a: | Aaaaa...za pamięci..nie chcesz naklejek z kogo Mitsumaniaków ? |
Będą ale .... limonkowe Jak masz za dużo, to popytaj na spocie, może ktoś potrzebuje
John24 napisał/a: |
inq napisał/a:
Miodzio... Za takiego czarnego w AT i oddam nawet moje GDI
Czarny w A\T? Mowisz i masz ;D | Czy to jakaś oferta?
John24 - 08-11-2014, 07:04
Stoi takie cos u mnie na podworku. ;D Kupione w dobrych pieniadzach do renowacji. Kup i zrób"
mjsystem - 08-11-2014, 09:00
John24 napisał/a: | Stoi takie cos u mnie na podworku. ;D Kupione w dobrych pieniadzach do renowacji. Kup i zrób" | Rozumiem, robisz go dla siebie?
John24 - 08-11-2014, 11:51
Tak. Dla siebie. Staruszek z pierwszego liftu. Mj jak u ciebie blacharka? Podwozie ranty dzwi etc..?
mjsystem - 08-11-2014, 13:46
Nadkola do roboty to wiadomo. Kilka odcinków progów od wewnątrz i podłużnicy. Kielich do poprawki.. Ogólnie tak w miarę przyzwoicie.
komarsnk - 09-11-2014, 09:08
Zacytuję z innego tematu:
mjsystem napisał/a: |
Mnie też to czeka Już dość mam dobijania wahaczy |
Sławek jak będziesz wyciągał obniżone sprężyny to ja je rezerwuję
Oczywiście jeśli będziesz planował ich sprzedaż
Marcino - 09-11-2014, 12:20
mjsystem napisał/a: | Cytat:
Jakie masz oboty zaraz po odpaleniu?
|
|