To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en

kamilek - 28-10-2016, 23:04

Jest trochę roboty przy swap'ie, fakt, ale jak to potem chodzi :wink:

se7en napisał/a:
jeszcze tam bedzie pianka kauczukowa

I do tego pod nogi dobre gumowe dywaniki z korytkiem, bo jak to zacznie pić wodę, to za 2 lata na jakiejś autostradzie wylecisz dołem razem z fotelami :wink:

areksz121 - 29-10-2016, 00:29

se7en napisał/a:
bo mało juz ludzi jezdzi takimi starymi autami w dlugie podroze :D

E tam, ja moim będę nadal jeździć :wink: I wcale nie jest tak dużo młodszy :P

A chłodnicę oglądam i niech mnie ktoś poprawi, bo wg mnie w E5 to samo, a nawet wentylatory w E5 są bardzo podobne jeżeli nie takie same :wink:

Cytat:
i wlasnie ostatnio narzekam na brak miejsca gdzie trzymac te zbieractwo

Nie tak dawno temu proponowałeś mi użyczenie miejsca na moje marzenia :P

Hugo - 29-10-2016, 09:45

kamilek, pianki kauczukowe w ogóle nie chłoną wody.
kamilek - 29-10-2016, 10:30

Domyślam się :wink: Wpis w żartobliwym tonie, (wszak Galanty E3 dobrze są zabezpieczone, i tak łatwo rdzy się nie poddają), ale z ziarenkiem prawdy, bo jak woda wpłynie pod piankę i matę, to ciężko jej będzie odparować. Dywaniki musowo na zimę :)
se7en - 30-10-2016, 00:49

kamilek napisał/a:
Jest trochę roboty przy swap'ie, fakt, ale jak to potem chodzi

dlatego czekam az ktos wystawi GTI i jade kupic (musi byc w HTB, bo sedan brzydki jak noc:lol:
potem bede robil remont silnika którego mam, i wrzuce gotowca 8)

areksz121 napisał/a:

A chłodnicę oglądam i niech mnie ktoś poprawi, bo wg mnie w E5 to samo, a nawet wentylatory w E5 są bardzo podobne jeżeli nie takie same

no wlasnie podobne mialem wrazenia jak szukalem, ale jednak wolałem 100% dedykowane :D

areksz121 napisał/a:

E tam, ja moim będę nadal jeździć I wcale nie jest tak dużo młodszy

i dobrze, to wygodne auto na podróze, stad chęc lepszego wygłuszenia :)

kamilek napisał/a:

Domyślam się Wpis w żartobliwym tonie, (wszak Galanty E3 dobrze są zabezpieczone, i tak łatwo rdzy się nie poddają), ale z ziarenkiem prawdy, bo jak woda wpłynie pod piankę i matę, to ciężko jej będzie odparować. Dywaniki musowo na zimę

oczywiste, ja jakies kwiatki malutkie w podłodze mialem ale mysle ze ogarniete :)

takie dzisiejsze zabawy....

nie wiem czy czyszczenie puszki dolotu i kanałów cos da, ale syfu co nie miara, uciesze sie jakby odzyskał troche werwy i fabryczną moc :D

a tak wyglada czyszczenie zewnętrzne, po prawej druga częśc w syfie :|
jutro ją ogarnę :mrgreen:

se7en - 30-10-2016, 15:38

takie nudne dzisiejsze popołudnie...

nie jestem do końca zadowolony z efektow :?

a kolektor dolotowy w koncu w jednakowym kolorze :oops:

i skrzynie tez troszke umylem

skrzynia z GTI, zobaczymy jak sie bedzie sprawowac z 2.0 8v, moze wrzuce tam od razu nowe sprzegło exedy 8)

areksz121 - 30-10-2016, 23:06

Co do fabrycznej mocy, jak jeszcze głowy nie przykręciłeś...może zrobiłeś lub nie, ale docieranie zaworów pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Koledze C5 1.8 po strzelonym rozrządzie robiłem ostatnio i po odbiorze stwierdził, że jakiegoś wigoru dostał nagle, a to wszystko po wymianie 6 szt ssących i docieraniu na biało wszystkich :wink: I jeśli chodzi o takie rzeczy, to nie ważne czy 8 czy 16V, ale wskazane, bo szczelna komora spalania to podstawa.
Krzyzak - 31-10-2016, 08:00

Czym to wszystko myjesz? Olej napędowy? Czy jakieś rozpuszczalniki?
se7en - 31-10-2016, 21:32

areksz121 napisał/a:

Co do fabrycznej mocy, jak jeszcze głowy nie przykręciłeś...może zrobiłeś lub nie, ale docieranie zaworów pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Koledze C5 1.8 po strzelonym rozrządzie robiłem ostatnio i po odbiorze stwierdził, że jakiegoś wigoru dostał nagle, a to wszystko po wymianie 6 szt ssących i docieraniu na biało wszystkich I jeśli chodzi o takie rzeczy, to nie ważne czy 8 czy 16V, ale wskazane, bo szczelna komora spalania to podstawa.

nie bardzo zrozumialem o co chodzi, jeszcze głowicy nie włozylem do silnika, dolotu tez nie, kolektor wydechowy na wiosne/lato bede robił 'nowy' :twisted:

Krzyzak napisał/a:
Czym to wszystko myjesz? Olej napędowy? Czy jakieś rozpuszczalniki?

silnym środkiem chemicznym do aluminium, nie szkodzi też stali ani gumie

taki glanc jak na pokrywie, nie osiagniesz w 30 minut, mi to zajeło z 2 godziny, ok 20-25 płukań, przed każdym płukaniem nałozenie chemii, pedzlem jezdzilem po tym, i płukanka, tak w kółko az do satysfakcjonującego wyniku

wczesniej probowalem:
naftą, ropą, rozpuszczalnikiem , benzyną - bez skutków
srodek do aluminium jako jedyny dal dosc mocno rade

areksz121 - 31-10-2016, 23:07

https://www.youtube.com/watch?v=RnPE1tl8PlY

:mrgreen:

se7en - 01-11-2016, 09:33

kurde ciekawe, pierwszy raz o czyms takim słysze, troche pracochłonna robota, ale pogadam z moim znajomym co o tym myśli 8)
Krzyzak - 01-11-2016, 21:12

se7en napisał/a:
srodek do aluminium
hmmm - tak sobie myślę - ale ma jakąś nazwę własną albo producenta? ;)
se7en - 01-11-2016, 22:21

Krzyzak napisał/a:
hmmm - tak sobie myślę - ale ma jakąś nazwę własną albo producenta?

wlasnie w tym problem. ale to jest chyba ten

http://www.proelite.pl/pl/produkty/alu-max

zreszta mysle ze to nie ma znaczenia, rózowej barwy jest najsilniejszy :mrgreen:

se7en - 02-11-2016, 22:13

pianka juz położona, wsadzilem tez juz wykładzine, kanape i tunel, jutro fotele...

a reszta to juz za tydzien, moze dwa wyjedzie na ludzi :roll:

se7en - 08-11-2016, 21:48

coming soon 8)

:mrgreen: