To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!

Adaho_krak - 18-07-2007, 16:43

akbi napisał/a:
Myślę, że właśnie dlatego warto by było, napisać .. "drugiego maila" ... przypominającego o naszej akcji a z drugiej strony informującego, że nie występujemy z żadnej strony (lewej, prawej czy centralnej) politycznej.

Tak i zaznaczyć w treści, że pierwsza akcja z e-mailami, była tylko akcją która miała zwrócić uwagę władz na na ten problem i podjęcie przez nie (czyt. władze) odpowiednich działań, mających na celu obniżenie podatku akcyzowego. W związku z "olaniem" nas przez rząd, zaostrzamy akcje....... i tu coś trzba wymyśleć (blokady, pikiety, oklejenie aut itd.) pozostawiam do rozważenia. A co do polityków, niech wspierają akcje, ale mają podkreślać że to nasza akcja a oni ją TYLKO popierają, takie poparcie nam pomoże.

Firebee - 18-07-2007, 19:00

Poprosze nastepna treść maila przeglosowac w Ankiecie, czy wyrazamy na niego zgode w formie jakiej jest, czy zaostrzamy akcję czy nie itp, itd.... Jest nas ponad 600 Klubowiczów, ponad 4000 użytkowników forum, więc pozwólmy wypowiedzieć się osobom, czy zgadzają się na taką czy inną formę protestu.
Nie zapominajmy, że pisząc o akcji "Oficjalnego Klubu Mitsubishi" podpisują się pod tym projektem wszyscy - założyciele, klubowicze i reszta osób związanych z Klubem, bądź naszym forum, a może nie wszyscy tego chcą.
Ewentualnie może to być akcja Klubowiczów, bądź podobne i podpisane nickami, kto przyłącza się do protestu.

pozdrawiam
Firek

Hubeeert - 18-07-2007, 23:46

Firebee napisał/a:
Poprosze nastepna treść maila przeglosowac w Ankiecie, czy wyrazamy na niego zgode w formie jakiej jest, czy zaostrzamy akcję czy nie itp, itd.... Jest nas ponad 600 Klubowiczów, ponad 4000 użytkowników forum, więc pozwólmy wypowiedzieć się osobom, czy zgadzają się na taką czy inną formę protestu.
Nie zapominajmy, że pisząc o akcji "Oficjalnego Klubu Mitsubishi" podpisują się pod tym projektem wszyscy - założyciele, klubowicze i reszta osób związanych z Klubem, bądź naszym forum, a może nie wszyscy tego chcą.
Ewentualnie może to być akcja Klubowiczów, bądź podobne i podpisane nickami, kto przyłącza się do protestu.

pozdrawiam
Firek

Masz moje 100% poparcie.
Generalnie powiem tak - poparlem to, zeby NAS poparly tzw partie polityczne.
Ale jest jedna sprawa.
Nie jestesmy niczyja przybudowka. Nie jestesmy niczyim zapleczem. To jest akcja wymyslona przez Klubowiczow. I przez Klubowiczow prowadzona.

I jeszcze cos.
Ja wiem, ze szczytem bezczelnosci bylo w Polsce zaglosowac na PiS i wyjechac. Co prawda nie glosowalem na tych oszolomow ale nie ma mnie w Polsce. Jestem za to z Wami. Bo ja zyje we w miare normalnym kraju....

Pozdrawiam

Anonymous - 19-07-2007, 13:33

[quote="-=JaNeK=-"]
Cytat:
1. przypomnij sobie kiedy belka obnizyl akcyze...
2. gilowska jest raczej cantro lewicowa. samo siedzenie po prawej stronie sejmu nic nie znaczy.. poczytaj troche o prawdziwej prawicy, wolnym rynku, wolnosci osobistej itd :)

1. No właśnie kiedy i ile wynosiła cena benzyny?
2.Określają sie jako prawica ale to tylko krypto bolszewicy. Prawdziwy prawicowiec to chyba tylko JKM.
A protest trzeba nagłośnić i każde wsparcie sie przyda.

Anonymous - 20-07-2007, 00:34

Cytat:
Myślę, że właśnie dlatego warto by było, napisać .. "drugiego maila" ... przypominającego o naszej akcji a z drugiej strony informującego, że nie występujemy z żadnej strony (lewej, prawej czy centralnej) politycznej.
obnizanie podatkow nalezy do prawicy (lewica zbiera podatki na socjal) wiec sila rzeczy protest ma charakter prawicowy. tylko nie mylcie prawicy z PIS, PO itp. ktore to sa partiami jesli nie centrowymi to wrecz lewicowymi. wspomne tu jedna z ostatnich propozycji PO majaca na celu zlikwidowanie abonamentu telewizyjnego i zastapienie go pieniedzmi z ministertwa kultury. a w min. kultu. znajda sie oczywiscie z powietrza :)

Cytat:
1. No właśnie kiedy i ile wynosiła cena benzyny?
ile by nie wynosila to bylo to niedlugo przed wyborami (drobna podpowiedz). zupelnym przypadkiem zbieglo sie to z przyznaniem kasy dla gornikow :)
Anonymous - 20-07-2007, 14:31

c26 lipca:
http://www.poboczem.pl/ty...paliwowe,947258

Co do sprawy emaila z SLD, to chciałem zauważyć, że nikt z innych partii się w tej sprawie nie odezwał, bo mają to serdecznie w dupie. Was jak i cały protest. Tymczasem tutaj człowiek nie tylko odpowiedział ale i zaoferował się wystąpić w tej sprawie. Szkoda, że co niektórzy tego nie doceniają. Może warto odłożyć przekonania do lewej czy prawej strony, i nie uprawić tutaj polityki ? Szukaliście lobbingu ?
Link do zamieszczonej treści wysłałem do Pana Napieralskiego, bo o to prosił. To tylko potwierdza zainteresowanie z jego strony.

akbi - 20-07-2007, 14:52

asdero napisał/a:
Co do sprawy emaila z SLD, to chciałem zauważyć, że nikt z innych partii się w tej sprawie nie odezwał, bo mają to serdecznie w *cenzura*.

I tu się mylisz ... przeczytaj dokładnie ten temat.

asdero napisał/a:
Tymczasem tutaj człowiek nie tylko odpowiedział ale i zaoferował się wystąpić w tej sprawie.

SLDowcy .... mogli się za nami wstawiać przez 44 lata po wojnie .... już im dziękujemy.

asdero napisał/a:
Może warto odłożyć przekonania do lewej czy prawej strony, i nie uprawić tutaj polityki ?

Ponownie przeczytaj ten temat ... cały ... zwłaszcza ostatnie kilkanaście postów.

asdero napisał/a:
Link do zamieszczonej treści wysłałem do Pana Napieralskiego, bo o to prosił.

OK, tylko jeśli robisz coś, co nie jest generalnie ustalone przez Mitsumaniaków to rób to proszę we własnym imieniu.

szczeslaw - 20-07-2007, 14:57

asdero napisał/a:
Co do sprawy emaila z SLD, to chciałem zauważyć, że nikt z innych partii się w tej sprawie nie odezwał, bo mają to serdecznie w *cenzura*. Was jak i cały protest.

Firebee napisał/a:
cytat:
Witam serdecznie.
Wczoraj na forum onetu pojawił się taki komentarz:
"(...) Oficjalny
Klub Miłośników marki Mitsubishi `Mitsumaniaki' pragnie zaprosić (...) ale i również
do protestu przeciwko chorym akcyzom narzucanym nam przez Rząd Polski."
http://waluty.onet.pl/1,6...7,0,forum2.html
Chciałbym więc zapytać, czy klub "Mitsumaniaki" rzeczywiście coś na ten temat wie i czy można byłoby liczyć na ew. współpracę przy innych tego typu protestach?
Robert Kaczyński

Pan Robert Kaczyński jest z UPR.
Więc nie pisz proszę, że NIKT poza SLD się nie odezwał.
asdero napisał/a:
Szkoda, że co niektórzy tego nie doceniają.

Nie o to chodzi. Poczytaj argumenty. Rozumiem obawy tych, którzy nie chcą mieć nic wspólnego z politykami, ale ich nie popieram.
Ja już pisałem: jestem za poparciem polityków dla naszej akcji. Zarówno z prawa jak i z lewa. A im większe zróżnicowanie tym lepiej dla naszej wiarygodności.

Anonymous - 20-07-2007, 15:20

akbi napisał/a:

asdero napisał/a:
Link do zamieszczonej treści wysłałem do Pana Napieralskiego, bo o to prosił.

OK, tylko jeśli robisz coś, co nie jest generalnie ustalone przez Mitsumaniaków to rób to proszę we własnym imieniu.

Zrobiłem to we własnym imieniu. Jak widzisz korespondencja jest prywatna. Forum w trybie do odczytu jest publiczne.

akbi napisał/a:

SLDowcy .... mogli się za nami wstawiać przez 44 lata po wojnie .... już im dziękujemy.

Bolesław III Krzywousty mógł napisać inny testament.....

czeslaw- temat dość obszerny, więc może coś mi umknęło. Ale powiedzmy sobie szczerze, że UPR raczej nie wiele pomoże takiej sprawie.

Anonymous - 20-07-2007, 15:59

a ja porusze jeszcze jeden poboczny watek... jesli nawet akcja odniesie skutek i akcyza zostanie obnizona to komu w takim razie podwyzszyc podatek (i jaki) zeby budzet sie wyrownal? :)
JCH - 20-07-2007, 17:32

-=JaNeK=- napisał/a:
a ja porusze jeszcze jeden poboczny watek... jesli nawet akcja odniesie skutek i akcyza zostanie obnizona to komu w takim razie podwyzszyc podatek (i jaki) zeby budzet sie wyrownal?
W tym równaniu jest więcej niż jedna zmienna. Widzisz, to jest tak jak z wódą - nigdy nie wiesz ile jej naród wypije.
Anonymous - 20-07-2007, 19:08
Temat postu: protest
http://www.poboczem.pl/ne...paliwowe,947258
turek61 - 20-07-2007, 20:34

A co kolego powiesz na to :
http://www.mitsubishi-gra...08275646#182130
Może lepiej byłoby zamieścić tam tego linka niż zakładać nowy temat :?:

Anonymous - 20-07-2007, 21:16

linka zamiescilem gdzie indziej i zostal przeniesiony na forum ogolne z ktorego nie korzystalem :wink:
Chooper - 20-07-2007, 21:47

przeniosłem go ja, bo napisałeś ten temat w dziale "Carisma-ogólne" :-X :P