To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

Krzyzak - 31-08-2010, 22:08

Wiktor - i taki mam wstępny plan, który się jeszcze może zmienić - czyli za kilka lat kupić w bdb stanie rekina i z mojego poprzekładać co będzie lepsze
kupując KSSa nie spodziewałem się, że będzie tak zniszczony - znam sprzedającego przynajmniej 8 lat i nie myślałem, że można tak zużyć auto
akurat zbiegło się u mnie kilka spraw i może stąd takie a nie inne nastawieni dość negatywne... może zimą będę miał więcej czasu by zadbać i go naprawić

porównując te 2 auta jednak mam do tego prawo, bo bordowy Galant był również w kiepskim stanie, gdy go kupowałem - jednak usterki masowo pojawiające się w EA, często są zupełnie nieznane w E3 - i tu leży sedno sprawy

bmw też mi się podoba - jednak ceny części zamiennych powalają
no i miałem okazję asystować przy naprawie jakiejś 3-ki, której wypadła półoś od upalania - tak skomplikowany tył, to pierwszy raz widziałem
passaty odpadają - są zbyt dresiarskie i zbyt często je kradną
astra jest mega niewygodna... - w każdym razie ja nie mogłem sobie tak ustawić fotela by przejechać więcej niż 30 km bez bólu pleców

Krzyzak - 08-10-2010, 12:58

w sumie zmian niewiele - przez lato wolałem oddać się pracom w ogrodzie a nie przy autach
- uszczelniłem rekina w okolicach odpływu klimy oraz na podszybiu i narazie basen pod pasażerem zniknął
- podniosłem lewe światło, bo poprzednik opuścił je do tragicznego poziomu
- wycieka płyn chłodniczy - chyba między króćcem przepustnicy i nagrzewnicy
- chyba zaczęła cieknąć maglownica - narazie 2 malutkie plamki, ale nie wiem czy na 100%
- najbliższa przyszłość to naprawa grzania fotela, bo zimna skóra nie jest przyjemna
- pod koniec października oddaję E32 do blacharza - będzie robienie progów z tyłu, bo w jednym jest dziura wielkości 2 dłoni
- Colt bezawaryjnie jeździ katowany przez moją pierwszą żonę i dzięki drzwiom ala kombi jest najbardziej pakownym autem w rodzinie...

Krzyzak - 11-10-2010, 20:32

Najważniejszy Misio w rodzinie - za 3 dni skończy 7 miesięcy

Uploaded with ImageShack.us

fj_mike - 11-10-2010, 20:34

Fajnuchna fota :thumbleft:
Widzimy się w piątek?

deejay - 11-10-2010, 22:55

Ale słodziak :) , pozdrawiam Darku .
rosomak1983 - 12-10-2010, 06:45

Krzyzak napisał/a:
Najważniejszy Misio w rodzinie - za 3 dni skończy 7 miesięcy

takie madre ma oczy :) heh fajny dzieciak :wink:

Cramer - 12-11-2010, 03:17

Krzyzak napisał/a:
maximum maximorum to 4.5m

Subaru Impreza GC Kombi powinna sie zalapac :?:

Krzyzak - 12-11-2010, 17:21

Cramer napisał/a:
Subaru Impreza GC Kombi

a ile ich jest na rynku?
bo na początku chciałem Lancera CB4W, ale na Allegro znalazłem 2 egzemplarze z klimatyzacją... raczej dobite, patrząc na wnętrze
volvo kombi z klimą znalazłem z 1000 :) samego modelu v40

BTW. - w temacie - wczoraj naprawiłem podgrzewanie fotela - przepalił się kabelek w siedzisku, tak mniej więcej w połowie długości
kiepsko się to lutuje, bo ten drucik oporowy to ma jakieś włoski w środku...

a dziś w końcu zmieniłem tylne łożysko alternatora, bo czekało chyba od maja :)

plany najbliższe - ograniczniki do drzwi (wymontować, wyczyścić, nasmarować), uzupełnić żarówki w panelu klimatronik, bo zniknęło podświetlanie lewej części...

Matejko - 13-11-2010, 08:31

Krzyzak napisał/a:
volvo kombi z klimą znalazłem z 1000 :) samego modelu v40

Darku bo w v40 bezplatna opcja była rezygnacja z klimy, tak samo jak rezygnacja z poduszki pasażera

Krzyzak - 27-11-2010, 21:53

no właśnie dobrze byłoby mieć możliwość wyłączenia poduchy pasażera...

a dziś w Galancie zrobiłem antenę - maszt od Lanosa, silnik z jednej anteny, obudowa z drugiej...
w końcu działa elektryczne sterowanie anteną...

fj_mike - 27-11-2010, 22:06

Krzyzak napisał/a:
no właśnie dobrze byłoby mieć możliwość wyłączenia poduchy pasażera...

Krzyzak wedle moich planów moja konsola będzie niedługo na zbyciu :wink:
Nie ma poduchy pasażera ale jakoś nie pasuje do twojego rekina, jest szara

Krzyzak - 27-11-2010, 22:41

fj_mike - mi chodziło o wyłączenie poduchy pasażera w Volvo :)
Krzyzak - 01-12-2010, 08:36

jak nie urok, to przemarsz wojsk...
pomału tracę już zapał - przedwczoraj zobaczyłem plamę w garażu - spora, 15 cm średnicy
myślałem, że to roztopione błoto pośniegowe, ale nie zniknęło przez 24h
dziś rano widzę plamki na podjeździe - mam już dosyć - rekin to wielki szmelc niestety

ciekawe co tym razem? - wspomaganie znów? może wyciek płynu hamulcowego? a może z silnika? z kompresora klimy? - sam już nie wiem, bo wstępna diagnoza (15 sek. rano) pokazuje, że plamki są tuż przy kole (prawym)... a umiejscowienie jej w garażu względem położenia auta pokazuje, że to pasażer się zesikał... a właściwie to jego łokieć...

Owczar - 01-12-2010, 10:21

Darku nie narzekaj tak na rekina, bo Twój rekin to zajeżdżona sztuka. Gdybyś kupił coś w dobrym stanie to mógłbyś się cieszyć jazdą i nie myśleć o naprawach. Dobrze wiesz, że jak się dba, tak się ma...
Mogłeś kupić coś z 2001 roku, z przebiegiem koło 150tys i cieszyć się długo tym samochodem.

Matejko - 01-12-2010, 10:42

Owczar napisał/a:
Mogłeś kupić coś z 2001 roku, z przebiegiem koło 150tys i cieszyć się długo tym samochodem.

a jaki ma ?? :>
ogolnie dariusz, to chyba za ostro sie napaliles na tego gala, a wlasciciel co byl po drodze jednak nie utrzymal bdb stanu technicznego :|