To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Frankenstein CC5A

londolut - 23-01-2010, 19:57

czarnuch23 napisał/a:
Harpagan tak mnie drazni i on juz wie czym :D JEdyne co moge powieddziec wielu bedzie zadroscilo... oj wielu.....
Ja też wiem czym cię drażni... tzn domyślam się :)

Harpi, graty :!: Mówiłem, że będzie dobrze i nie potrzebnie się bałeś o stan :D

harpagan - 23-01-2010, 22:52

To przyszle wcielenie franka w paru zdaniach mozna opisac tak.
Colt Glxi CC4A 4G92 1.6
1992
Czerowny
Blacharsko z zewnatrz - nad prawym nadkolem, czego akurat nie widac na fotkach jest lekko uderzony. Wgieta jest blacha przerysowany lakier i w jednym miejscu jakas zaprawka.
Pare elementow ma jakies dziwne wieksze plamy, wyglada jakby ktos kawalek podmalowal na inny kolor. Malowany przedni zderzak, widzialem tez jakies zacieki na tym uszkodzonym blotniku. Na samochodzie wlasciwie nie ma rdzy.
Temperatura jest skandaliczna napewno po umyciu i przy normalnych warunkach wyjdzie jeszcze pare rzeczy, ale stanem blach i rownoscia spasowania elementow jestem naprawde milo zaskoczony.
Z dolu widzialem niewiele, bo tylko kilkusekundowe lezenie. Na pierwszy rzut oka wszystko na miejscu, niepokojacej rdzy tez nie widzialem.
Srodek za to jest zaniedbany, niby kompletny ale bylo palone fotele sa brudne polamany jest schowek miedzy fotelami.
Za to o dziwo wszystko poza pokretlem zmiany temperatury dziala. Urzekło mnie mocne swiatlo w wersji z szyberdachem. Otwieramy drzwi i naprawde jak na colta robi sie jasno.
Szyber przetestowany, tez chodzi bez zastrzezen. Bral tylnej polki.
Cieknie spod aparatu zaplonowego, rozrusznik brzmi jakby sie mial wykonczyc, faluja wolne obroty, ale silnik chodzi cicho i bezproblemowo zachowuje sie na trasie.
Zawias jest dosc miekki, hamulce byly troche nieuzywane i narazie sa srednie.
Wiecej grzechow nie pamietam ...

Testow 4x4 narazie nie bylo

Pare fotek:

Rafal_Szczecin - 23-01-2010, 23:04

gratki, czyli ma sie rozumiec, ze graty z franka przyjda do czerwonego ?
si ??

to co w takim razie z buda fankiego ?

pytanie z innej beczki, czerwonemu bedziesz zmienial kolor ? na frankowy?

planowany czas operacji ?

Anonymous - 23-01-2010, 23:40

Gratuluję:)
Auto wygląda bardzo dobrze:)
Gustowne felgi :D

roch_27 - 24-01-2010, 01:45

londolut napisał/a:
Harpi, graty :!: Mówiłem, że będzie dobrze i nie potrzebnie się bałeś o stan :D
mówiłem mu na samym początku, że o stan z opisu jest jak najbardziej OK :wink:
kartomaniak gti - 24-01-2010, 09:48

harpagan napisał/a:
Testow 4x4 narazie nie bylo
nie wierze ze nie było ....ku uciesze oka :lol:
pyjte - 24-01-2010, 10:45

cerwony :D
Anonymous - 24-01-2010, 12:05

harpagan napisał/a:
Srodek za to jest zaniedbany, niby kompletny ale bylo palone fotele sa brudne polamany jest schowek miedzy fotelami.
To akurat nie problem. Renowację foteli mam otrzaskaną, więc jeśli będziesz chciał je odświeżyć - damy radę. Schowek kupisz u Trawora, choć - to mówię z doświadczenia - bez klapki jest chyba praktyczniej. Możesz do niego zmieścić np. płyty CD, przy klapce się to nie uda.
harpagan napisał/a:
Cieknie spod aparatu zaplonowego, rozrusznik brzmi jakby sie mial wykonczyc, faluja wolne obroty, ale silnik chodzi cicho i bezproblemowo zachowuje sie na trasie.
Uszczelkę aparatu sprzeda Ci Mateusz (sam kupowałem u niego do Colta i Lancera). Przy okazji demontażu aparatu, można zdemontować rozrusznik, sprawdzić i wymienić szczotki. Profilaktyczna zmiana kondensatorków (mam wszystkie, ale niestety w remontowym bajzlu nie jestem w stanie ich odnaleźć), regulacja zapłonu i pozostałych elementów i będzie git! Resztę obgadamy osobiście. :D
harpagan - 24-01-2010, 12:25

Rafał napisał/a:
gratki, czyli ma sie rozumiec, ze graty z franka przyjda do czerwonego ?

Dokladnie tak. Wszystko poza skrzynia napedem i zawiasem/hamulcami z tylu zostanie przelozone.
Rafał napisał/a:

to co w takim razie z buda fankiego ?

Zostanie na niej złozone 1.6 z tylnym zawieszeniem i krotka skrzynia GTi
Jeszcze nie wiem co z czarnuchem stanie sie dalej, ale jedno jest pewne
Trzy samochody to o przynajmniej o jeden za duzo.
Priorytetm jest zlozenie zdrowego 1.8 4x4 reszta wyjdzie w praniu.

Rafał napisał/a:

pytanie z innej beczki, czerwonemu bedziesz zmienial kolor ? na frankowy?

Zostaje czerwony. Biale felgi do niego tez pasuja ;)
Lakier jest w akceptowalnym dla mnie stanie i znajde milion innych miejsc gdzie moge zostawic pare zlotych :)
Poza tym ja wychodze z zalozenia, ze to ma zap...inac boki a nie wygladac :rolleyes:
Rafał napisał/a:

planowany czas operacji ?

Najpierw przeglad, ubezpieczenie, rejestracja i bede potrzebowal chwile na oddech finansowy. Poza tym rozbierac trzeba 2 samochody naraz, a garaz tylko jeden.
Start prac wiosennie - kwiecien/maj
Robota prosta i przyjemna wiec pojdzie szybko :)
gregorbu napisał/a:
To akurat nie problem. Renowację foteli mam otrzaskaną, więc jeśli będziesz chciał je odświeżyć - damy radę. Schowek kupisz u Trawora, choć - to mówię z doświadczenia - bez klapki jest chyba praktyczniej. Możesz do niego zmieścić np. płyty CD, przy klapce się to nie uda.

Spoko spoko na szczescie dla mnie wnetrze z franka ma sie w miare dobrze i to z nim bede sie zaprzyjaznial w czerwoniaku :)
Cytat:
Uszczelkę aparatu sprzeda Ci Mateusz (sam kupowałem u niego do Colta i Lancera). Przy okazji demontażu aparatu, można zdemontować rozrusznik, sprawdzić i wymienić szczotki. Profilaktyczna zmiana kondensatorków (mam wszystkie, ale niestety w remontowym bajzlu nie jestem w stanie ich odnaleźć), regulacja zapłonu i pozostałych elementów i będzie git! Resztę obgadamy osobiście. :D

To jest do zrobienia przed przegladem wiec niebawem trzeba wziac sie do roboty :)

mkm - 24-01-2010, 12:42

harpagan, tylko ich nie zniszcz!
Bo to juz gatunki wymierajace...

Anonymous - 24-01-2010, 14:18

uoooo wreszcie cos sie dzieje :)
A nie dawno Harpi o tym rozmwialismy :) fajnie bedzie klasyk tylko szkoda ze czerwony ;p
pyjte ,Jogurt nie bijcie ;p

Anonymous - 24-01-2010, 23:54

Browar napisał/a:
pyjte ,Jogurt nie bijcie ;p

Czerwień rules :D

Kleju - 25-01-2010, 09:56

Gratki :) Ze zdjęć wygląda na zdrowy egzemplarz 8) No i czerwony :mrgreen: - szybszy ;)
harpagan - 12-02-2010, 09:33

Zostalem wczoraj zaskoczony 2x

Najpierw na stacji gdzie wynik spalania wyszedl rowne 13/100 co jest rekordem zwyklych jazd miejskich.
Drugi raz przy wieczornym powrocie do domu. Elegancki check engine zawital na moje zegary.
Wymrugany blad 42 - pompa paliwa
Teraz kombinuje czy te obydwa fakty nie sa ze soba powiazane.
Dzis pod koniec drogi do pracy czek zbiegl z deski i wiecej sie nie pojawil ....

pawela - 12-02-2010, 11:20

bardzo możliwe, że są powiązane, pompa siadła w drugą stronę niż zwykle, czyli może wręcz przelewac paliwo