To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy

qubek999 - 24-02-2011, 11:24

co do trzeszczenia to tez to mam tylko ze u mnie jest to spowodowane gumami stabilizatora czy jakoś tak , od 2 miesiecy czekam na nie , mało tego gosciu z serwisu powiedział ze jest duze prawdopodobieństwo ze po ich wymianie po ok . pół roku bedzie to samo (chodzi o to ze są wykonane z materiału słabej jakosći)
mitsu00 - 24-02-2011, 11:30

qubek999 napisał/a:
co do trzeszczenia to tez to mam tylko ze u mnie jest to spowodowane gumami stabilizatora czy jakoś tak , od 2 miesiecy czekam na nie , mało tego gosciu z serwisu powiedział ze jest duze prawdopodobieństwo ze po ich wymianie po ok . pół roku bedzie to samo (chodzi o to ze są wykonane z materiału słabej jakosći)
Pierdu, pierdu..... Tez mi tak mówili i 2 razy te gumy wymieniali, potem smarowali. Pomogło doraźnie na 2 tygodnie. Dopiero całkowita wymiana obu amortyzatorów wyeliminowała problem w 100%. Jeśli zawias ci trzeszczy na spowalniaczach to prawdopodobieństwo jest duze że możesz mieć podobny problem jak mój.
majcher - 24-02-2011, 12:13

Ja ostatnio przy przeglądzie 40000 km zgłaszałem im problem z trzeszczeniem. Po "serwisie" powiedzieli mi że sprawdzili/naprawili, że powinno być ok, ale nie jest!! Teraz zastanawiam się po Waszych opiniach czy mam jechać do AutoGT czy uderzać do innego ASO? Jeżeli do innego to jaki w Wawie?
Pozdrawiam

mitsu00 - 24-02-2011, 12:38

majcher napisał/a:
Ja ostatnio przy przeglądzie 40000 km zgłaszałem im problem z trzeszczeniem. Po "serwisie" powiedzieli mi że sprawdzili/naprawili, że powinno być ok, ale nie jest!! Teraz zastanawiam się po Waszych opiniach czy mam jechać do AutoGT czy uderzać do innego ASO? Jeżeli do innego to jaki w Wawie?
Pozdrawiam
Japan Motors na Toruńskiej polecam szczerze. Przemili i kompetentni doradcy. Aczkolwiek z zawieszeniem to przygotuj sie na jazde przez mękę. proponowałbym najpierw zrobienie diagnostyki amortyzatorów w niezaleznej firmie. Z tym papierem do ASO i powinni wymienić jesli tam problem tkwi. Jakbym tak zrobil od razu, zaoszczędziłbym rok czasu (tyle właśnie panowie niby naprawiali mi zawiechę) i 5 bezowocnych wizyt w ASO.
qubek999 - 24-02-2011, 12:43

no to chyba zaskocze wszystkich bo podobno mi zmienili amortyzatory na nowe przy przebiegu 5-6 tys jak walczyli ze ściąganiem ,
Anonymous - 25-02-2011, 17:07

Skoro wieszamy i chwalimy, to ja chciałbym kolejny raz pochwalić ASO Toruń przy Bydgoskiej. :lol:
Jeśli z obsługą byłoby tak w każdym ASO, to każdy klient byłby zadowolony...
naprawdę polecam...

tomekrvf - 05-03-2011, 01:27

DjQuest napisał/a:
1. Czas wykonania usługi ( demontaż i montaż tapicerki drzwi ) 2 h
2. Diagnozowanie usterki ( skrzynia ) na koszt klienta
3. Przyjęcie auta do serwisu bez wcześniejszego zapewnienia sobie dostępności
części do wymiany
4. Ilość pozostawionych śladów na tapicerce masakra
5. Na 3 zgłoszone raczej błahe problemy za 4 h usunięto jeden
6. Oczekiwanie na telefon z serwisu na kolejną wizytę
7. Osoba prowadząca zbyt często stwierdza "Ten typ tak ma"

Powiedz jeszcze jakie usterki zgłaszałeś.

qubek999 - 17-03-2011, 18:22

Wracając do AUtoGT poszukuje osób poszkodowanych przez ten pseudo salon
mam zamiar złożyc pozew zbiorowy i poszukuje "chętnych"

mitsu00 - 17-03-2011, 19:06

qubek999 napisał/a:
Wracając do AUtoGT poszukuje osób poszkodowanych przez ten pseudo salon
mam zamiar złożyc pozew zbiorowy i poszukuje "chętnych"
A moze napisz konkretniej co sie stalo? Tez nie jestem zadowolony z obslugi tam...
qubek999 - 17-03-2011, 20:25

Dokładnie to co pisałem w kilku wątkach czyli:
-sciąga w prawo czasami w lewo (pływa po drodze)
-skrzypi zawieszenie przód
-piszczą hamulce
-w czasie gwałtownego ruszania ściąga w prawo
Zadna z tych usterek nie została usunięta na ściaganie miał robione ok 6-7 geometrii
Serwis twierdzi ze to jes cechą tego modelu (sćiąganie) .

Mam juz dosyć użerania sie z tymi ignorantami .
Mam namiary na rzeczoznawce oraz prawnika z federacji konsumentów ,nie odpuszcze im ,jezeli nie bedzie chetnych solo zrobie sajgon w AutoGT.

mitsu00 - 17-03-2011, 21:57

qubek999 napisał/a:
Dokładnie to co pisałem w kilku wątkach czyli:
-sciąga w prawo czasami w lewo (pływa po drodze)
-skrzypi zawieszenie przód
-piszczą hamulce
-w czasie gwałtownego ruszania ściąga w prawo
Zadna z tych usterek nie została usunięta na ściaganie miał robione ok 6-7 geometrii
Serwis twierdzi ze to jes cechą tego modelu (sćiąganie) .

Mam juz dosyć użerania sie z tymi ignorantami .
Mam namiary na rzeczoznawce oraz prawnika z federacji konsumentów ,nie odpuszcze im ,jezeli nie bedzie chetnych solo zrobie sajgon w AutoGT.
Mnie skrzypienie zawiechy na spowalniaczach niby naprawiali z 10 razy i nic się nie zmieniło. 2 wizyty w innym ASO i problem wyeliminowany całkowicie.
Luk - 17-03-2011, 23:30

qubek999 napisał/a:
nie odpuszcze im ,jezeli nie bedzie chetnych solo zrobie sajgon w AutoGT.

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale dlaczego nie pojechałeś po prostu do innego ASO? Nie szkoda Ci czasu...?

qubek999 - 18-03-2011, 07:31

dlatego ze skasowali mnie prawie 300 zł za geometrie która nic nie dała
jaru23 - 02-05-2011, 09:25

ASO Her-Gum muszę ich "pochwalić", robiłem tam przegląd i dodatkowo blacharkę, obsługa miła, zdawało się że kompetentna. W samochodzie miałem drobne monety do wózków sklepowych, zniknęły, samochód u nich zrobił ponad 200 km, widać nieźle go testowali. Auto zostało umyte na myjni automatycznej, a do tego momentu myłem je tylko ręcznie. Co do przeglądu trudno im coś zarzucić bo to był 1 więc niewiele do roboty było, ale nie zaproponowali mi przeglądu lakieru.
Generalnie straciłem do nich zaufanie, więcej do nich nie pojadę.

SPIDER-ek - 12-05-2011, 15:55

Allianz Auto, Al. Jerozolimskie 195, 02-222 Warszawa z racji tego że najbliżej. Napisałem mailika o "korek wlewy oleju" do silnika.

Niestety nie dostałem odpowiedzi, mailowo.
Więc zadzwoniłem po kilku dniach. I facet z wielka łachą odebrał telefon i słychać było że wogóle nie ma ze mną ochoty rozmawiać. Jakaś masakra.

Zapytałem o w/w korek wlewu oleju, a kolo mi mówi 200zł. ILEEEEE?

Więc podziękowałem Allianz Auto, i dziękuję za takie ASO. Ja kupiłem za 19zł.

Więc i napraw i kupowania czegokolwiek w Allianz Auto, napewno nie będzie.