Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks
swinks_UK - 19-04-2011, 14:17
Trochę wolnego, więc wziąłem się za realizację zamówienia nr 6, 7, 8 na lampy:
Nawięcej roboty z przeróbką przesłony na RHD, poza tym jak zwykle ryzyko połamania czegoś itd.
Jakby co to przygarnę zbędne lampy z "anglików"
swinks_UK - 19-05-2011, 23:21
Jak co roku w zeszły weekend (13/14 maja) wycieczka na Japfest 2001 do Castle Combe. Ku mojemu zdziwieniu Fart spalił średnio w trasie 8.5l/100km. Ot co znaczy konwersja na manuala
Na miejscu pogoda dopisała. Starym zwyczjem wcześnie rano Club VR4 uformował konwój spod hotelu sieci Premier Inn:
Na miejscu każdy poparkował jak mógł na klubowym wybiegu i każdy sie zajął czym tam chciał: jedni na tor, ini piknik, inni jakaś grzebka w aucie. Ja założyłem, podączyłem i wystroiłem wreszcie wtrysk metanolu.
moja grzebka i mój Fart:
No tradycyjna akcja na torze:
jacek11 - 22-05-2011, 21:02
Ależ on kozacznie wygląda na tych felach
Krzyzak - 22-05-2011, 21:06
a czy fart to nie piard? - skąd takie porównanie?
swinks_UK - 22-05-2011, 21:15
Zgadza się Darku.
Postałbyś z tyłu przy pierwszym odpaleniu na wydechu z Evo 6 to samo by ci się skojarzyło...
swinks_UK - 08-06-2011, 14:18
Słoneczny ranek więc, poświęciłem kilka godzinek na porządki pod maska. Wszelkie zbędne kabelki, przewody, rurki itd. pospinane tam gdzie się dało, podpięte jak trzeba.
Hm... dalej wygląda chaotycznie, ale już lepiej niż było.
No i jak widać, bez dwóch zdań kloszom od lamp należy sie porządna polerka od deejaya.
Tomek - 08-06-2011, 14:27
lakier na zderzaku też chyba troche zmęczony, nie?
Anonymous - 08-06-2011, 14:31
kurcze jak dla mnie to chyba trochę za pstrokaty ten kolor albo na zdjęcie tak przekłamuje nie myślałeś o czerwonych peszelach ? bardzo ładnie wygląda pokrywa silnika to naklejka, hydrografika, czy prawdziwy węgiel ? no i te soczewki ... żeby u nas taki mod był bardziej legalny to nie zastanawiał bym się ani chwili...
swinks_UK - 08-06-2011, 15:25
tomek84 napisał/a: | lakier na zderzaku też chyba troche zmęczony, nie? |
Nawet nie mów...
Całosci nie widziałeś. Zderzak swoje przeszedł i teraz wygląda jak krowa łaciata czarno-biała.
Anonymous - 08-06-2011, 15:36
Hmmm... no to zderzak pasuje do carbonowej maski.
Tomek - 08-06-2011, 15:38
swinks_UK napisał/a: | Całosci nie widziałeś. Zderzak swoje przeszedł i teraz wygląda jak krowa łaciata czarno-biała. |
no cóż, zdarza się
kuzi napisał/a: | Hmmm... no to zderzak pasuje do carbonowej maski. |
to swinks ma carbonową maskę??
swinks_UK - 08-06-2011, 15:43
Derpin napisał/a: | kurcze jak dla mnie to chyba trochę za pstrokaty ten kolor albo na zdjęcie tak przekłamuje nie myślałeś o czerwonych peszelach ? bardzo ładnie wygląda pokrywa silnika to naklejka, hydrografika, czy prawdziwy węgiel ? no i te soczewki ... żeby u nas taki mod był bardziej legalny to nie zastanawiał bym się ani chwili... |
Zdjęcie faktycznie przekłamuje, ale faktycznie, kilku kolorków na razie nie wyrzucę:
- czerwonego - podstawy rozpórki (nie chce mi się malować), catch can (na nowy niebieski jakoś nie swędzi mnie 20f), naklejka MMC (bez dyskusji)
- złotego - póki co nie znalazłem srebrnej taśmy termoizolacyjnej z carbonu w rozsądnej cenie, więc złoty musi zostać...
- fioletowy - coilovery D2 Racing (jak kto ma na zamianę Cusco Zero, to chętnię zamienię )
Generalnie dominuje niebieski.
Pokrywa silnika jest z ori carbonu. Wymaga jeszcze dorobienia otworów wentylacyjnych by silnik pod nią miał porządny przepływ powietrza. Może w sobotę sobie ją porzeźbię.
Tomek - 08-06-2011, 15:44
z wszystkich VR-ów twój mi sie najbardziej widzi jakos
fajna sztuka
jakbym w UKeju mieszkał to bym na pewno sprawił sobie taką zabawkę
w .pl nie bardzo mi sie chce bawic w SWAPienie, wziałbym na pewno Legnuma
choć można by też Swapić do mojej budy, ale pewnie sie nigdy na to nie zdecyduje, ze zwgledu na czas
swinks_UK - 08-06-2011, 15:44
tomek84 napisał/a: |
to swinks ma carbonową maskę?? |
Ma.
Anonymous - 08-06-2011, 15:48
tomek84, nie dziwię się, że nie zauważyłeś... maska carbonowa na czarnym samochodzie nie rzuca się w oczy
no ale na tym zdjęciu widać wyraźnie...
|
|
|