[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx
Matik608 - 15-09-2008, 11:50
a co myslicie o tym??
http://moto.allegro.pl/it...v_oryginal.html
bo w sklepie rozrząd kosztuje pewnie duzo wiecej.. tez tak sobie mysle ze przydalo by sie rozrząd wymienic bo samochod sprowadzilem, weudlug karteczki co tam jest przyklejona jeszcze ladnych pare tys mogl bym zrobic, ale nie wiadomo co tam jest i jakiej jakosci.. na tym rozrzadzie co mam zalozony moj gal przejechal 60tys. zmieniac juz czy jeszcze pojezdzic troche??
Serek - 15-09-2008, 12:35
Jeżeli masz chwilę i parę złotych to wymieniaj bez dyskusji. Nie licz na poprzedniego właściciela poza tym nie wiadomo jak został złożony rozrząd i czy w międzyczasie coś złego się nie dzieje w tej okolicy. Warto sprawdzić i zrobić. Dla spokojnego snu.
Anonymous - 15-09-2008, 18:13
Witam
jako iż mnie również goni wymiana rozrządu to zainteresowałem się tym tematem.
Czy wymieniany powyżej sklep Pana Malika ma jakąś stronę internetową aby można było zamówić części i zorientować się w cenach? Czy też wchodzi w grę tylko kontakt z Panem Malikiem poprzez mail lub telefon?
czekoladka_1981 - 15-09-2008, 18:34
corker napisał/a: | Czy też wchodzi w grę tylko kontakt z Panem Malikiem poprzez mail lub telefon? |
Najlepiej telefoniczny. Jest jeszcze polecany przez forumowiczów p. Mateusz Hanżek
ALL-Parts http://www.all-parts.pl/
Anonymous - 15-09-2008, 19:34
OK wielkie dzieki.
Pozdrawiam serdecznie ze szczecina zimno sie robi
[ Dodano: 15-09-2008, 20:09 ]
Właśnie wpadła mi w oczka taka propozycja z all...ro czy to warte zakupu?
http://moto.allegro.pl/it...v_oryginal.html
Anonymous - 16-09-2008, 15:38
Ja bym bral i zakladal, cena ok. U mnie po zdjeciu starego rozrzadu okazalo sie ze rolki byly KOYO i NTN, paski Mitsubishi tylko napinacz nie wiem jakiej byl firmy. Byl jeszcze do dobrym stanie ale dla swietego spokoju wymienilem.
czekoladka_1981 - 16-09-2008, 15:42
corker - cena jak najbardziej do zaakceptowania . taniej nie znajdziesz z tą marką części.
Anonymous - 17-09-2008, 16:30
dzięki za opinie . Chyba tak zrobię zaraz po wypłacie kupie ten zestaw z allegro.
Odnośnie Pana Mateusza Hanżek'a to otrzymałem wycenę kompletu :
-pasek rozrządu 60,- (mitsuboshi)
-pasek balansowy 16,- (mistuboshi)
-napinacz hydrauliczny 395,- (orginał)
-napinacz paska blansowego 67,- (NTN ,koyo ,NSK)
-rolka napinacza 49,- (NTN ,koyo ,NSK)
-rolka prowadząca 48,- (NTN ,koyo ,NSK)
Troszku drogo a na pewno w porównaniu do cen z all...ro.
Jeszcze tylko muszę znaleźć serwis w Szczecinie który mi pewnie i nie drogo zmieni rozrząd .
OK ale dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam (ze słonecznego dzisiaj Szczecina)
Psikus - 21-11-2008, 22:44
Odkopię. czy za każdym razem nalezy wymienić napinacz olejowy który kosztuje jedyne 450 PLN??
Krzyzak - 22-11-2008, 11:23
ostanio kupowalem za 290 zl (podrobe), a mysle, ze swiety spokoj nie ma ceny
Anonymous - 22-11-2008, 11:31
Mi sie udalo kupic nowke AISIN za 205pln, tak ze tragedii nie ma, a spokoj po wymianie kompletnego rozrzadu bezcenny
Anonymous - 24-11-2008, 17:45
ważne pytanie co ile km powinno sie wymienic w EA2A napinacz hydrauliczny?
""mechanik"" wymienił mi rozrząd ale bez napinacza.
Psikus - 06-01-2009, 21:41
Zakładał ktoś napinacz od Japaneze?wszystko ok? mozna zakładać?
Marti - 06-01-2009, 21:43
Psikus napisał/a: | Zakładał ktoś napinacz od Japaneze?wszystko ok? mozna zakładać? |
Kilka osób i sam planuję od niego zakupić więc spx....
corker napisał/a: | ważne pytanie co ile km powinno sie wymienic w EA2A napinacz hydrauliczny? |
Co drugą wymianą rozrządu czyli ok 180 kkm na oryginale i ok 100 kkm na zamienniku
Traeki - 31-01-2009, 11:49 Temat postu: Rozrząd koszt 2.0TD ? Co jeszcze wymienic? Planuje zakup Galanta mysle ze uda sie jeszcze w tym tygodniu. Rocznik 1997 turbo diesel.
Chce po zakupie wymienic rozrzad jaki moze byc orientacyjny koszt tego i co przy okazji wymienic (pompa wody?). Do tej pory jezdzilem autami na "f" i nigdy dieslem tak wiec jestem zielony jesli chodzi o mitsubishi. Oczywiscie forum przekopuje ale tam nic o koszcie wymiany w TD nic nie znalazlem.
--
Przemo
|
|
|