Lubelskie - Lubelskie OT
tomasek - 30-11-2010, 23:00
A ja właśnie wróciłem ze spacerku z moim tygrysem i -17 w cieniu,mgła jak diablli myślałem że włącze GPS w telefonie żeby do domu trafić masakra rano będzie wielka skrobanka
winnipool - 01-12-2010, 00:24
Ano właśnie zapowiada się wielkie skrobanie rano. Mgła niestety cały czas się utrzymuje. No nic, trzeba iść się przespać te 4 godzinki i znowu kierat
Spoxik - 01-12-2010, 07:35
Seichan napisał/a: | Tia.. szalenie przejezdny... Nawet na Bursakach w korku stałam |
a ja w żadnym korku nie stoję...
Cały czas przejeżdżam w normalnym czasie.
PS. około 14 to już się zaczynały korki nawet w lecie, więc nie ma co się dziwić, że teraz są jeszcze większe.
Pozdrawiam i życzę szerokości i przyczepności!!
bastek - 01-12-2010, 13:12
tomasek6 napisał/a: | A ja właśnie wróciłem ze spacerku z moim tygrysem i -17 w cieniu,mgła jak diablli myślałem że włącze GPS w telefonie żeby do domu trafić masakra rano będzie wielka skrobanka |
błąd. wieczorem lekka skrobanka, wychłodzenie samochodu. dziś odczyszczenie szyb bocznych zajęło mi 3 minuty(tył prądem, a przód był czysty)
tomasek - 01-12-2010, 15:21
To zależy gdzie ja wyszedłem ok 7.30 i była skrobanka bo mgła opadła i zamarzła tzw.szadż
Seichan - 01-12-2010, 15:42
Z rekina zgarnęłam tylko trochę zawianego z dachów śniegu i samochód gotowy do jazdy
Trasa Lublin-Puławy piękną. Odśnieżone, czarny asfalt, po prostu rewelacja. W Puławach też super. Pomimo ilości śniegu, miejsc parkingowych nie brakuje
Powrót z Puław trochę gorszy, bo zaczęło nawiewać śnieg z pól, ale nie było źle.
A Lublin.................... Spuśćmy na to kurtynę milczenia. TRAGEDIA.
tomasek - 01-12-2010, 17:06
Właśnie dlatego porównywałem zeszłoroczne wyjazdy do wawy,za Lublinem cacy a w Lublinie koszmar
dejman - 01-12-2010, 19:05
a mnie pług zasypał, znaczy mam za cari teraz pokaźna górkę słonego śniegu zmarzniętego na skałę, wiec bez kilofa albo pożądanego szpadla nie mam szans wyjechać. Na szczęście na razie nie muszę.
W Świdniku wszystkie główne drogi są białe z warstwą lodu i ujeżdżonego śniegu, osiedlowe parkingi ech szkoda gadać co niektórych to czeka pół dnia odkupowania połowy parkingu aby mogli się wydostać.
Seichan - 01-12-2010, 19:33
No to będziesz miał wesoło, jak będziesz musiał ruszyć cari z miejsca. Może rozwal tą kupę śniegu, bo jak będziesz potrzebował nagle samochodu, to dopiero będzie kłopot.
W Lublinie też jest mnóstwo samochodopodobnych kup śniegu. Sądząc z wyglądu tych samochodów, ich właściciele chyba postanowili je porzucić aż do wiosny
Andrew - 01-12-2010, 19:36
Kurdę śnieg pada, drogi zawiewa, paraliż komunikacyjny chyba będzie Nie wiem czy mi wyjazd do Lublina w piątek wypali
dejman - 01-12-2010, 20:20
Seichan napisał/a: | Może rozwal tą kupę śniegu, bo jak będziesz potrzebował nagle samochodu | taki mam plan ale najpierw muszę załatwić ciężki sprzęt w postaci metalowej łopaty lub szpadla.
a za oknem nieźle sypie
winnipool - 01-12-2010, 21:45
Lech, Lech, Kolejorz!!!!!!! Zawiewa nieźle. Jutro rano pewnie znowu będą korki.
Andrew - 01-12-2010, 22:18
Lech-Juventus 1:0
[ Dodano: 02-12-2010, 08:35 ]
Jak tam sytuacja w Lublinie?
Seichan - 02-12-2010, 09:28
andrew84 napisał/a: | Jak tam sytuacja w Lublinie? |
Kiepska, żeby nie powiedzieć, że tragiczna. Przejazd jest, widać, że coś było odśnieżane, ale na ulicach nadal lód, rozjeżdżony śnieg. Na główniejszych ulicach nawet nie widać, gdzie są pasy. Każdy jedzie tam, gdzie ma wyjeżdżoną trasę. Boczne uliczki zasypane równo, miejsc parkingowych nie brakuje, ale żeby zaparkować - mile widziana łopata do odśnieżania w bagażniku i własnoręczne odśnieżenie miejsca postojowego
zbycho77 - 02-12-2010, 10:21
Seichan napisał/a: | Kiepska, żeby nie powiedzieć, że tragiczna. |
A moim zdaniem nie ma wielkiego dramatu, na pewno jest o wiele lepiej niż w poniedziałek. Oczywiście trzeba wolniej jechać i uważać bo ślisko, ale tak po 9 ruch szedł w miarę płynnie. Gorzej wygląda kwestia parkingów, ale to już zupełnie odrębna sprawa.
|
|
|