To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Spot interregionalny Wierchomla 2????

wojzi - 18-02-2013, 12:20

Dzięki wszystkim za super spędzony czas.
Sveno, Magda - szacun za ogarnięcie tego syćkiego.
Mj dzięki za płytki.

A i pozdrowionka dla wszystkich od Rudej.

I też proszę o link do tego ftp co bym mógł pooglądać co i jak. Zdjęć nie robiłem, ale chętnie pooglądam.

komarsnk - 18-02-2013, 12:57

OK - zdjęcia wrzucone (folder komarsnk), można sobie "popaczeć".
Sveno - teraz się wrzucają surowe urywki video - może Ci się przydadzą przy montażu filmu jako jakieś dodatki, przerywniki, detale i inne duperele :)
Ale nie ściągaj wcześniej jak o 15 bo 120MB na transferze 25kB/s będzie się wysyłało wieki :D

Blondi - 18-02-2013, 14:06

a moze mi ktos JAK BLONDYNCE wytłumaczyc jak tam wrzucic fotki i jak je sobie sciagnąc?? nigdy tego nie uzywałam więc poprosze łatwo przyswajalna instrukcje :mrgreen:
Wojciech Bogacz - 18-02-2013, 14:29

Blondi napisał/a:
a moze mi ktos JAK BLONDYNCE wytłumaczyc jak tam wrzucic fotki i jak je sobie sciagnąc?? nigdy tego nie uzywałam więc poprosze łatwo przyswajalna instrukcje :mrgreen:

Proszę bardzo Blondi :)

Ściągnij sobie WinSCP (jak polecał Sveno) stąd:
http://winscp.net/download/winscp513.zip

Jest to wersja nie wymagająca instalacji - rozpakuj sobie gdzieś (na pulpit na przykład) i uruchom. W okienku host wpisujesz adres serwera FTP, w login wpisujesz login a w password hasło :) Wszelkie te dane przesyłam Ci na PW. Potem wystarczy sobie poprzeciągać wybrane foldery z jednego okienka do drugiego (po prawej pewnie będziesz mieć to so na serwerze a po lewej zawartość Twojego komputera).

W analogiczny sposób możesz przesłać swoje własne fotki. Gdyby program coś marudził, że nie może odczytać pliku czy tam czegoś z serwera skopiować to poczekaj z godzinkę, bo może akurat ktoś właśnie wgrywa to te fotki na serwer - trzeba odczekać na aż pliki znajdą się w całości na serwerze :)

Aha - komarsnk - zrobiłeś na prawdę obłędne fotki :) Polecam obejrzeć - ten meeeeega szerokokątny obiektyw sprawdził się wysmienicie w tej malutkiej kuchni - powiedziałbym, że teraz wiem co oznacza zakrzywianie czasoprzestrzeni 8)

Poniżej próbka jego Twórczości - to tak dla tych co jeszcze nie wiedzą co ich minęło.... :finga:

mjsystem - 18-02-2013, 17:04

Marcin-Krak napisał/a:
Jakiś link się pojawi do podziwiania

Dla tych,co nie byli, tylko po cenzurze :twisted:

Wojciech Bogacz - 18-02-2013, 17:42

mjsystem napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
Jakiś link się pojawi do podziwiania

Dla tych,co nie byli, tylko po cenzurze :twisted:

Dokładnie tak myślę - niech wszyscy powrzucają fotki, przejrzą sobie zdjęcia pozostałych a jak ktoś będzie miał obiekcje co do cenzuralności pewnych plików to się je usunie z serwera a potem będę mógł z tego zrobić ładnie galerię dla wszystkich.

mAGDA - 18-02-2013, 17:53

Adam, super zdjęcia :) kiedy ich tyle nastrzelaliście?
Bizi78 - 18-02-2013, 18:10

Moje się właśnie ładują :D .
Filmiki najpierw przerobię na AVI a potem wstawię :wink: .

komarsnk - 18-02-2013, 18:16

Magda, no noc była długa więc było kiedy robić :)
Niemniej nie są zbyt różnorodne - cały czas to samo się dzieje :D
Siedzą, piją i gadają :D No ale w tym celu się tam spotkaliśmy myślę :D

Wojciech Bogacz - 18-02-2013, 18:36

komarsnk napisał/a:
Siedzą, piją i gadają No ale w tym celu się tam spotkaliśmy myślę

Ot cały sens spotkań w Wierchomli zawarty w jednym zdaniu :) Efektem ubocznym są interesujące fotki i filmiki.
Jedna prośba Bizi78, - ten przepiękny filmik z grilla to chyba trzeba będzie oficjalnie na YT wrzucić potem... :mrgreen:

mjsystem - 18-02-2013, 18:40

Tak więc Wierchomla na wesoło:
No to przyjechaliśmy... Broimy?

Dobrze gada - w górę dziada....

Nie pompuj materaca - każdy ma własne łóżko...

Oni się bawią... a my się kochamy jak dwa aniołki...

Mój pan ma Mitsubishi :P

Mitsu w świetle lamp..

Bizi78 - 18-02-2013, 19:01

Wojciech Bogacz napisał/a:
ten przepiękny filmik z grilla to chyba trzeba będzie oficjalnie na YT wrzucić potem... :mrgreen:

Jeśli chodzi o Harlem Shake to SVENO musi ogarnąć jakimś programem do obróbki bo jakość nie powala :? .
Postaram się je jutro wrzucić na serwer :D .

sveno - 19-02-2013, 01:10

Bizi78 napisał/a:
Filmiki najpierw przerobię na AVI a potem wstawię :wink: .
nieeeeee
wrzucaj oryginały, żadnej kompresji, ja sobie poradzę z każdym formatem.

Bizi78 - 19-02-2013, 08:00

Dobra, dobra to wrzucę takie i takie bo niektóre odtwarzacze mają problem z odczytem formatu zapisu Panasonica :D .
mjsystem - 19-02-2013, 08:13

Moje też wczoraj przeleciały na serwer :wink: