Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T
Sxizo - 11-04-2017, 10:09
Czym czyściłeś pipercrossa? Dedykowanymi środkami?
Bzyk_R1 - 11-04-2017, 10:23
Piękna bestia. Robiłeś coś z lampami przednimi? Czym najlepiej je spolerowac?
W@sio - 11-04-2017, 10:32
Filtr czyściłem środkiem K&N bo taki miałem...
Z lampami przednimi nic nie robiłem a czym polerować? Podobno pasta do zębów działa cuda Tak poważnie, to w coltolocie oddawałem lampy do polerki profesjonaliście, on zaczynał od papieru ściernego, potem mleczko polerskie, na koniec woski itp
Fragu - 11-04-2017, 10:33
Ogólnie bardzo ładny ten Twój Misio (felgi! ) , ale ja jednak gwintu nie mogę przetrawić w Outku. No nie podoba mi się
Sxizo - 11-04-2017, 10:50
W@sio napisał/a: | Filtr czyściłem środkiem K&N bo taki miałem...
|
I K&Nem nawilżałeś? Też mam te środki, ale zastanawiam się czy można.. piper gąbkowy a kny bawełniane..
Co do lamp, ja swoje polerowałem papierem wodnym 2000, a potem Ultimate compound Meguiarsa dosyć twardą gąbką, na koniec wosk Collinite
W@sio - 11-04-2017, 10:56
Chodzi o to by filtr był natłuszczony- wtedy lepiej chłonie zanieczyszczenia mikroskopijne zanieczyszczenia Aha, jak czyściłem preparatrm K&N to musiałem troche poprawic mydlem w plynie i przeplukac od strony przeplywki wodą pod ciśnieniem, czynność powtarzałem do komemtu, w którym przestał wylatywać "syf" z filtra. Potem jeszcze poprawiłem czyszczenie odciągając wodę zgromadzoną odkurzaczem wodnym. Efektem czego filtr był czysty i niemal suchy od razu po umyciu. Pozniej tylko olejek i mozna jezdzic dalej
W@sio - 12-04-2017, 07:23
Musiałem co nieco poprawić poskładanie kolumny mc persona z przodu z prawej strony... Bo czasem coś tam u góry stuknęło... rozebrałem wszystko, wszystko trzymało się kupy, uprzednio napięcie wstępne sprężyny ustawiłem na około 1 cm... i najwyraźniej było za luźno, bo napięcie jej o dodaktowy centymetr załatwiło sprawę.
Dla potomnych, jeśli ktoś z Was będzie kupował gwint z regulacją wysokości na dolnym mocowaniu, a nie na sprężynie, to warto pamiętać o tym, że sprężynę trzeba napiąć wstępnie mocniej niż "tyle, żeby nie latała" - jak to powiedział mój znajomy mechanik z bardzo znanego w całej Polsce warsztatu.
Całość przedniego zawieszenia regulowałem bodaj z godzinę żeby równo stał... I jest super
Ziemba. - 13-04-2017, 18:34
W@sio, jakieś foteczki?
W@sio - 13-04-2017, 22:16
Wrzuce jak tylko bedzie pogoda i bede mial czas zrobic
W@sio - 16-04-2017, 13:40
Obiecywałem zdjęci i o to one są
Fragu - 16-04-2017, 15:49
To teraz Colta też musisz posadzić
mroz3k - 23-04-2017, 13:33
W@sio napisał/a: | Pierwotnie zegary wylądowały w słupku i tak jeździły przez kilka miesięcy, ale doszedłem do wniosku, że lepiej bedzie gdy będą w konsoli środkowej...
|
Dużo roboty jest z montażem boosta i temp oleju? W sensie poprowadzenie kabli itp? W zestawie wszystko co potrzebne do montażu? Ile czasu zajął Ci montaż?
Coś by człowiek podłubał niedługo jak pogoda przyjdzie
W@sio - 23-04-2017, 18:40
Najdłużej mi zeszło ze zrobieniem miejsca na zegary. Sam montaż banalny. Znajdź miejsce żeby przewody przeciągnąć przez ścianę grodziową. Do temp oleju potrzebujesz jeszcze podstawki pod filtr.
W@sio - 11-06-2017, 12:08
Po założeniu gwintu coś zaczęło mi stukać w przednim zawieszeniu... Nie mogłem przez jakiś czas dojść co to się tłucze... a okazało się, że stabilizator obija się o podłużnice. Nie bardzo jest co wymyślić, ale zamówiłem używany stab dedykowany do EVO 7-9, jak dojdzie to zrobię pierwsze przymiarki. Ma on nieco inny kształt i nieco inną konstrukcję oraz łączniki. Mam nadzieję, że uda mi się to ogarnąć bo moje dotychczasowe łączniki już w zasadzie nie istnieją.
Znajomy mechanior stwierdził, że w zasadzie można całkowicie usunąć staba, bo zawieszenie jest teraz na prawdę fajne i powinno sobie bez niego poradzić z przeniesieniem na asfalt momentu i mocy.
W@sio - 01-07-2017, 22:50
Wizyta Bzyka i co Ty na to Fragu?
|
|
|