To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsu O1T by Rafciu

jacek11 - 05-08-2021, 10:23

VW to nie są jakoś bardzo złe auta. Jak ktoś dba, to będzie jeździł. Tylko jakieś takie bez charakteru, bez duszy.
Rafik83 - 05-08-2021, 12:59

jacek11 napisał/a:
VW to nie są jakoś bardzo złe auta. Jak ktoś dba, to będzie jeździł. Tylko jakieś takie bez charakteru, bez duszy.

Pewnie zgadzam się kilka milalem i jak każda marka ma plusy i minusy :D

Hugo - 05-08-2021, 20:40

Krzyzak, nie jest źle, w zawieszeniu z przodu, szczególnie jak jest mokro tak wali, że strach jechać, chyba szlag trafił łożyska w górnych mocowaniach amortyzatorów, tam są te gówniane plastikowe krążki, bateria w karcie notorycznie się rozładowuje i nie działa pilot centralnego zamka, przed chwilą wracałem w deszczu i ledwo dojechałem, przestawała co jakiś czas reagować na dodanie gazu. Trójka i czwórka zgrzytają i wyskakują, trzeba je wbijać na chama, chyba drążek niego połamię. I wiele innych dziwnych usterek :mrgreen:
Rafik83, królowa lawet to Laguna II, czyli może być gorzej :mrgreen:

Hugo - 05-08-2021, 20:41

Vw nie są złe, ale te, które mają już 25 lat i więcej.
Krzyzak - 06-08-2021, 08:36

Cytat:
Krzyzak, nie jest źle
mów mi... miałem renówkę... gorszym autem nigdy nie jeździłem
zresztą kupę wad projektowych wypisałem na forum dawno temu - projektowych!!! - czyli takich, gdzie winna jest osoba zatwierdzająca dane rozwiązanie a nie wada materiału czy zużycie
chociaż na świecie od lat stosuje się sprawdzone rozwiązania, to francuzi muszą zrobić inaczej - nie lepiej, inaczej - bo tak... a potem właśnie królowe i cesarze lawet...

Rafik83 - 06-08-2021, 08:37

Hugo napisał/a:
Vw nie są złe, ale te, które mają już 25 lat i więcej.

To chyba z każdą marka tak jest

Krzyzak - 06-08-2021, 08:46

krążą opinie, że tak do 2010 r jeszcze są sensowne auta - potem ekologia i skomplikowanie silników poszło w kierunku maszyn jednorazowych
ostatnio odradziłem komuś z rodziny ASX 2014, diesel, bo licznikowo 220 tkm a to już pewnie czas na dwumasę, wtryski, DPF itp. - więc drugie tyle by trzeba w auto włożyć
a jak się trafi na partacza to będzie never ending story

Rafik83 - 06-08-2021, 10:44

Krzyzak napisał/a:

a jak się trafi na partacza to będzie never ending story

I to jest właściwie główny problem. Nie marka a obsługa jest ważnym elementem renomy.

Rafik83 - 06-08-2021, 12:31

Konserwa i zawias ogarnięte teraz punkt kulminacyjny mojego urlopowego programu :D

Rafik83 - 07-08-2021, 12:26

Więc tak auto przeszło konserwację i wymianę zawieszenia i teraz prowadzi się rewelacyjnie jest trochę twardy ale coś za coś. :)
Jedyny mankament jest taki że przód opuściłem o 30mm I mam jeszcze możliwość opuszczenia a tył jest opuszczony na maxa a i tak jest o 25mm wyżej od seri, nawet w KW coś poszło nie tak jestem w trakcie reklamacji :(
A tak to wygląda

HUGIO - 07-08-2021, 15:25

U mnie po obniżeniu na Eibachach z tyłu też był wyżej, problem rozwiązała butla gazu w bagażniku :lol: .

PS. Tak z ciekawości napisy na oponach to te gumowe naklejki / marker / oryginalnie na oponach?

Rafik83 - 07-08-2021, 16:17

HUGIO napisał/a:
U mnie po obniżeniu na Eibachach z tyłu też był wyżej, problem rozwiązała butla gazu w bagażniku :lol: .

PS. Tak z ciekawości napisy na oponach to te gumowe naklejki / marker / oryginalnie na oponach?

Te to akurat marker

Rafik83 - 10-08-2021, 08:06

I tak to się kręci :D

Rafik83 - 20-08-2021, 09:23

Witam z NO auto dojechało po tych wszystkich modach bez scen i problemów na miejsce, przejeżdżając na kołach 1500km zaraz po wyjeździez EcuSpeca z Łomży. Niestety pojawiły się dwa problemy.
1. Padła przeplywka i nie było już czasu motać drugiej więc auto nie wystrojone do końca ani nie hamowane.
2. Gwint KW problem z tyłem opuszczony na maxa a I tak wyżej od seri o 25mm zareklamowałem, czekam.
A tu link jak on teraz gada.
https://youtube.com/shorts/sQniwMcrRj4?feature=share
Niestety nie mam już miejsca na fotosik.pl więc zdjęć nie będzie ale jak by co zapraszam na bloga.

Bzyk_R1 - 20-08-2021, 13:37

Już czas zacząć wrzucać na fotosika bez logowania :wink: tylko mi nie pisz że to czasochłonne, bo ja mam 100 stron tematu a znam lepszych tutaj.