To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

gromik81 - 31-12-2011, 11:46

Polecam Auto TW do wszelkiego rodzaju napraw. Do diagnostyki (geometria itp.) warsztat obok Stacji Kontroli Pojazdów przy ul. Kłobuckiej na Służewcu.

Zdecydowanie nie polecam JAPAN AUTO przy Marynarskiej/Wynalazek oraz AUTO FIX na Ursynowie przy Romera.

BRUNNER - 02-01-2012, 09:36

gromik81 napisał/a:
Polecam Auto TW do wszelkiego rodzaju napraw. Do diagnostyki (geometria itp.) warsztat obok Stacji Kontroli Pojazdów przy ul. Kłobuckiej na Służewcu.

Zdecydowanie nie polecam JAPAN AUTO przy Marynarskiej/Wynalazek oraz AUTO FIX na Ursynowie przy Romera.

myślę, że interesujące byłoby jakieś uzasadnienie :) i to na + i to na -

mani4c - 10-01-2012, 01:24

.TM napisał/a:
Piwor napisał/a:
pogadaj z .TM :)

mani4c, niestety zaznałem tej przyjemności korzystania z warsztatu blacharsko-lakierniczego Auto GT al. Bohaterów Września 5 Warszawa przy okazji lakierowania kilku elementów i mogę ASO polecić. Nie wiem jakie masz wymagania co do samego lakierowania, mojego polakierowali bardzo dobrze biorąc pod uwagę kolor auta, który Panowie określili jako "najgorszy", ponieważ najciężej go dobrać żeby nie było widać różnicy.

Swoją drogą obsługa też jest w porządku, żarty z klientami są na porządku dziennym.

Proponuję dzwonić (22) 834-46-26 i pytać o szczegóły.

Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Też słyszałem wiele dobrego o AutoGT - w sensie napraw blacharsko-lakierniczych. Jutro podjadę i sprawdzę na ile wycenią mi pomalowanie zderzaka i dokładki. Bardzo zależy mi na jakości lakieru i przygotowania, bo auto jest naprawdę w świetnym stanie. 100% oryginał Sport Edition i takim go chcę mieć na zawsze. ;-)

Ps.
Polecam do wszelkich robót przy tłumikach firmę IPACO:
http://www.moto-market.pl/ipaco/

Wspawałem u nich katalizator (nowy EURO3). A ostatnio poprawiłem mocowanie całego wydechu - gumki się trochę poluzowały, a jeden z haków przy tłumiku końcowym wymagał podspawania. Ceny super i obsługa super.

glina - 12-01-2012, 10:20

SPIDER-ek napisał/a:
Chcialem zbadać sobie zbieżność i kompleksowo wszystko ustawić po wymianie amorków. To do jednego pojechałem to był zdziwony że z tyłu jest regulacja. Drugi że nie ustawia kąta pochyłu koła. Inny że w zasadzie może spróbować bo Galantów nie robil:)
Wiadomo że z tyłu żeby zrobic regulację to czasem potrzebna jest wymiana śrub, i chodzi o to żeby taki serwis kompleksowo ją np. wybebeszył i wstawił nówke jeżeli jest potrzeba, I tak dalej i tak dalej :)

Ja geometrie robilem na Augustówka 4/6 w WX43. U mnie sie ustawia tylko przod ale mierza wszystkie kola wiec pewnie ustawia tez. Przez telefon rzetelnie mowia co robia, czego nie robia i ile kosztuje - wiec smialo dzwon :)
Z tym że to stacja więc tylko regulacja wchodzi w gre, a nie serwis czy wymiana czesci. No i nie jest to specjalizacja konkretnie do Mitsu.
W zeszlym roku za geometrie brali 70zl i robili to naprawde zawodowo i na dobrych urzadzeniach.

m6riano - 12-01-2012, 16:36

glina napisał/a:
W zeszlym roku za geometrie brali 70zl i robili to naprawde zawodowo i na dobrych urzadzeniach.

Robiłem jakoś w grudniu 2010, też za 70zł

SQ - 23-01-2012, 22:02

Auto TW ul. Puławska 334

wymienili mi rozrząd, pasek wieloklinowy, napinacz tego paska, zmierzyli kompresję na cylindrach, coś tam posmarowali w hamulcach.
bardzo pracowici Panowie, rzetelni, fachowi.
do tego ceny zupełnie przystępne. nawet nie do końca opłaca się kupować asortyment gdzieś indziej, bo oni oferują bez wielkiej marży.

co ważne, po ich pracach nie ma żadnych niedoróbek, czy kolejnych, nowych problemów, co niektórym mechanikom się zdarza.

JKmotors - 05-02-2012, 21:11

Poczytałem trochę ten watek, i rozumiem, że ze swoim problemem:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=69682
(Zapala się w losowych momentach change engine i odcina pedał gazu, a po restarcie i chwili, problem znika)

Mogę z czystym sumieniem pojechać do AUTo TW na Puławskiej :) ?

m6riano - 06-02-2012, 13:55

Tak, musisz przede wszystkim podjechać na podłączenie kompa, nie znam sie na "outkach" ale widocznie komp ci przerzuca w tryb awaryjny czy coś takiego.,..
JKmotors - 07-02-2012, 01:50

THX :) . Dzisiaj sie umówiłem na przyszły tydzień.

Kłade się spać, bo jestem po całym dniu walki z piłowaniem miejsca na jedno dinowe radio, tak aby się zmieściło dwu dinowe :) . Ale za to będzie konkret :twisted:

m6riano - 07-02-2012, 16:00

Wpadnij w sobote na spota i sie pochwal..;-)
JKmotors - 07-02-2012, 21:03

No właśnie w sobotę będę mam nadzieję w górach, i chyba nie miśkiem, bo się boję że w trakcie wyprzedzania klops, odetnie gaz, i wiadomo...

Ale na spocie będę, będę :) . Nie opuszczę takiej imprezy :twisted:
Tylko nie w tym tygodniu :(

Sebek - 21-02-2012, 19:41

BRUNNER napisał/a:
gromik81 napisał/a:

myślę, że interesujące byłoby jakieś uzasadnienie :) i to na + i to na -

Ja robie tam przeglądy od 3 lat i musże powiedzieć, że nie jest źle. Ceny dość przestępne. Auto chodzi bez zastrzeżeń. Oczywiście chodzi o Auto TW.

[ Dodano: 21-02-2012, 19:45 ]
.TM napisał/a:
Piwor napisał/a:
pogadaj z .TM :)

mani4c, niestety zaznałem tej przyjemności korzystania z warsztatu blacharsko-lakierniczego Auto GT al. Bohaterów Września 5 Warszawa przy okazji lakierowania kilku elementów i mogę ASO polecić. Nie wiem jakie masz wymagania co do samego lakierowania, mojego polakierowali bardzo dobrze biorąc pod uwagę kolor auta, który Panowie określili jako "najgorszy", ponieważ najciężej go dobrać żeby nie było widać różnicy.

Swoją drogą obsługa też jest w porządku, żarty z klientami są na porządku dziennym.

Proponuję dzwonić (22) 834-46-26 i pytać o szczegóły.

Warsztat blacharko-lakierniczy AUTO GT jest ok i swoja robotę wykonują rzetelnie oprócz jednej rzeczy. Nie potrafią polerować. Po prostu rysują auto. jeśli chcecię tam coś robić to można im zlecać ale beż polerki.

[ Dodano: 21-02-2012, 22:36 ]
Jeszcze mam jedno pytanko (w zasadzie po to wszedłem na ten wątek :) )
Szukam na terenie Warszawy dobrego serwisu/mechanika co zna sie dobrze na tłumikach i wyciszaniu silnika.
Mój mechanik niestety w tym sie nie specjalizuje a mam potrzebę.
Pomożecie?

Piwor - 21-02-2012, 22:44

Sebek, tłumiki i wydechy ogarniają w ipaco na syreny.
Sebek - 21-02-2012, 23:37

Piwor napisał/a:
Sebek, tłumiki i wydechy ogarniają w ipaco na syreny.

O dzieki dzieki. To nawet niedaleko ode mnie. :) A jak tam chłopaki cenowo stoją? :roll:
Doradzą odpowiednio? Nie naciągają?

Piwor - 23-02-2012, 07:10

Skoro ich polecamy. :)