Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 14-10-2007, 15:31
Tym co nie widzieli polecam
KLIK
[ Dodano: 14-10-2007, 22:15 ]
fajny opis na gg
cns80 - 15-10-2007, 08:50
Krzyzak napisał/a: | czlowieka, ktory bedac w moim wieku, nie potrafi sie dobrze wyslowic (Olejniczak) | Mało obiektywne spojrzenie. Kaczyński mlaska, a Tusk nie wymawia "r". To czemu te zarzuty tylko do lewicy ???
CichyTom napisał/a: | od razu widać że to twoje przemyślenia, nawet ich nie musisz podpisywać, poznałem po procentowym udziale tego "bla, bla, bla" |
CichyTom napisał/a: | sorki ale nie rozumiem określenia "niebagatelny styl konwencji" | inny niż zjazdy KC PZPR, później SLD, a teraz KC PiS
maxwell61 napisał/a: | Dobrze, zgoda mówiłem dokopać. Tak nie wypieram się zachęcałem, żeby zmasakrować. Owszem nawoływałem, daj mu popalić Donald, ale na litość Boską, na rany Chrystusa, po co rozkładać na łopatki i jeszcze kopać, po co leżącym skakać, dlaczego zmasakrowane ciągać za nogę po podłodze. Jedyne co usprawiedliwia Donalda, to fakt, że posprzątał na koniec po sobie i wyniósł `przeciwnika' ze studia. | PIĘKNE !
JCH napisał/a: | Moją uwagę zwróciło w pewnym momencie (w pierwszej albo drugiej części pytań) pełne zbliżenie kamery na Premiera. Odpowiadał na pytanie a wyglądało to jak orędzie do narodu. Druga taka sytuacja miała miejsce dopiero w końcówce debaty, gdy był czas na podsumowania. Wówczas obaj kandydaci mieli takie zbliżenia. Śmiem twierdzić, iż była to celowa zagrywka TVP. | Też tak myślę. A najlepsze jest to że oni go nie potrafią wykadrować Zrobili mu chyba więcej złego niż dobrego
karolgt napisał/a: | grunt to się przyznać, przeprosić | No właśnie tego Kaczyński nie potrafi.
Aga napisał/a: | że jest mowa o chorobie tyle, że nie zakaźnej | zakaźną dodały media, bo im ładniej brzmiało
Anonymous - 15-10-2007, 10:20
cns80 napisał/a: | CichyTom napisał/a:
sorki ale nie rozumiem określenia "niebagatelny styl konwencji"
inny niż zjazdy KC PZPR, później SLD, a teraz KC PiS |
sorki ale nadal nie mogę się pozbyć wrażenia, że użyte przez ciebie określenie "nie bagatelny" rozumiemy zupełnie inaczej cns80 napisał/a: | maxwell61 napisał/a:
Dobrze, zgoda mówiłem dokopać. Tak nie wypieram się zachęcałem, żeby zmasakrować. Owszem nawoływałem, daj mu popalić Donald, ale na litość Boską, na rany Chrystusa, po co rozkładać na łopatki i jeszcze kopać, po co leżącym skakać, dlaczego zmasakrowane ciągać za nogę po podłodze. Jedyne co usprawiedliwia Donalda, to fakt, że posprzątał na koniec po sobie i wyniósł `przeciwnika' ze studia.
PIĘKNE ! |
cytowanie "matki kurki" na tym forum właściwie kończy mój osobisty udział tutaj
Tusk odniósł sukces podczas debaty. Pomógł mu w tym udział publiczności. Na pewno pomógł także sztab wyborczy przygotowując materiał na całą debatę. Czy miał rację w swoich zarzutach? raczej brakowało ciętej przemyślanej riposty, bo niekiedy aż się cisnęła na usta, oj zmęczył się Kaczorek kampanią, co było niestety widać.
Jeśli otoczenie Tuska zachłyśnięte sukcesem po tej debacie nie zmarnuje tego odbicia np. poprzez skandaliczne wypowiedzi typu "dorżnięcie watahy" (żeby Polak o Polakach w ten sposób?) to może być w niedzielę ciekawie.
maxwell61 napisał/a: | JCH, no musiała się kaczka czymś ratować...tonący brzytwy się chwyta...widzi że przegrywa wiec prosto w oczy Donaldowi nie spojrzy wiec zwraca sie do społeczeństwa bo nie patrzy im prosto w oczy tylko w ekran kamery...to jest właśnie strach przed zwęgleniem na fotelu przez oponentem oraz fałsz... takie orędzie w formie odpowiedzi strzelił kaczucha odnośnie własnie dezrecji wojsk z Iraku...było to tak żałosne ... |
zważywszy na to co mówił, to sposób i adresat przekazu był jak najbardziej racjonalny - to była wypowiedź do elektoratu PiS, nie do Was
Marcin-Krak napisał/a: | Ja mam jeszcze pytanie do tych, którzy pisali że Tusk nie ma charyzmy itp - czy dalej tak uważacie |
nadal uważam że nie ma
maxwell61 napisał/a: | Kwach chlał ale miał prezencję, znał języki itd.... Kaczka jest mały |
tak tylko na marginesie dodam, że Kwach jest aż o ... 1 cm wyższy od Kaczorka
Anonymous - 15-10-2007, 11:38
maxwell61 napisał/a: | detlef, zgadza się... a co powiesz na wypowiedz dotyczącą dezercji???? |
no cóż, gdyby napadli na Polskę oczekiwalibysmy, że USA wyśle nam szybko wsparcie.. Taka jest rola członka NATO, w końcu jest to "walka z terroryzmem", które grozi nam wszystkim. Przynajmniej oficjalnie. A tak naprawde to rzecz jasna, że jestem za wycofaniem wojsk choć z drugiej strony, żołnierze pchają się do wyjazdu do Iraku, mogą tam dobrze zarobić, choć nie tak dobrze jak żołnierze narodowości amerykańskiej i tak w kółko..
[ Dodano: 15-10-2007, 11:44 ]
Aga napisał/a: | detlef napisał/a: | Aj Aga.. nie rozumiem tych 15% poparcia ale nie chcę dyskutować na ten temat |
dziwi Cię 15% poparcia?
spójrz tylko na naszą ankietę:
Na kogo będziesz głosował ?
PO 41% [ 44 ]
PiS 14% [ 15 ]
LiD 20% [ 22 ]
LPR 0% [ 0 ]
itd
jak myślisz, skąd się wzięło te 20% wśród forumowiczów ?
|
pisałem już, że są portale gdzie jest 40% poparcia dla LiD. A to, że do rodziny Mitsumaniaków należą, bez urazy Aga, postkomuniści, ludzie, którzy nie wyciągnęli wniosków z historii to cóż.. świata nie naprawię. Możemy dalej dyskutować, że pijany Kwaśniewski ma wirusa z Filipin, z Szanghaju czy z Marsa. Syn Wałęsy miał pomroczność jasną. Ja mówię "NIE" takiemu traktowaniu Polaków bo mnie to po prostu obraża, uwłacza mi wręcz. Ale chcę podkreślić wyraźnie: to jest tylko moje zdanie, Aga nie bierz tego co napisałem zbytnio do siebie..
JCH - 15-10-2007, 13:24
No to na kogo zagłosujemy Wybory 21.X.2007
Anonymous - 15-10-2007, 18:52
Szokujące wyznania Zyty Gilowskiej
KLIK
Aaaaaaaaaaaa i dla tych co nie wiedzą a chcą posłuchać swojego wodza to o 22.30 w Teraz My na tvn będzie przemawiał
cns80 - 16-10-2007, 08:16
CichyTom napisał/a: | sorki ale nadal nie mogę się pozbyć wrażenia, że użyte przez ciebie określenie "nie bagatelny" rozumiemy zupełnie inaczej | Najwyraźniej. Tylko ja nie wiem jak ty je rozumiesz
CichyTom napisał/a: | cytowanie "matki kurki" na tym forum właściwie kończy mój osobisty udział tutaj | Ależ dlaczego ? Czyżby jego/jej wypowiedzi Cię obrażały ? To tylko kolejny/a obywatel/ka RP, który/a ma własne zdanie. A że często dość celne (moim zdaniem) i wypowiedziane w zabawny sposób (nie w stylu: "PO-LiD TO KOMUCHY. TYLKO PiS !!!!!!!!!!!!!!!!") to Ci chyba nie powinno przeszkadzać.
CichyTom napisał/a: | zważywszy na to co mówił, to sposób i adresat przekazu był jak najbardziej racjonalny - to była wypowiedź do elektoratu PiS, nie do Was | Wiemy, wiemy. Do mnie nie musi mówić nic, bo mi ciśnienie skacze. Uważam go za najbardziej dwulicowego i wrednego człowieka jakiego znam (chociaż troszkę). Jest oszustem i manipulatorem i nie boję się powiedzieć tego głośno (mój adres zna czarnuch23 to jakby co może go podać ABW lub prokuraturze ).
A wypowiedź była faktycznie skierowana do elektoratu PiS. Wyglądał jakby próbował kogoś zahipnotyzować
Wczoraj w "TERAZ MY" pokazał jaki naprawdę jest. Nie zależy mu na walce z komuną tylko z Tuskiem. Kwaśniewski jest dla niego drobną przeszkodą, a Tusk to jak potomek Stalina. Cały czas wpycha Tuska w objęcia Kwaśniewskiego mając nadzieję że konserwatywno-chrześcijańska część elektoratu PO się na to nabierze (co nie znaczy że to nie może się stać prawdą po wyborach).
Jest to obrzydliwe i żałosne
P.S. Do szanownych oficerów ABW, którzy to czytają: Nie przychodźcie o 6.00 rano, bo mnie już nie ma w domu, a jak przypadkiem obudzicie moją żonę to wam tak na kopie że się na Helu zatrzymacie
sruba - 16-10-2007, 11:14
Pan Olek był chory
i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor:
co ci jest Oleczku?
popiłem jak zwykle, czepiają się dranie,
zmyśl mi pan chorobę, wtedy drań przestanie.
znam ja Oleczku te twoje wybryki,
zmyślę ci chorobę: cierpisz na tropiki.
a jak się nawalisz, to mów że przyczyna
jest nie w tobie przecież, lecz na Filipinach!!!!
Student - 17-10-2007, 11:13
Trochę w temacie:
Cudowny przypadek
> ----- >
>
> 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera
> jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano,
> osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w
> najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund
> Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej
> władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz
> poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.
>
>
> 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę
> wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej
> pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut,
> a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni
> brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce
>
>
> 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego
> małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców
> opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia,
> nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.
>
>
> 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z
> kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.
>
>
> 5) Cud piaty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania
> lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje
> zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.
>
>
> 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma
> sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się
> powszechnej lustracji ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach
> prasy.
>
>
> 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym
> Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą
> w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą
> filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w
> stanie wojennym?
>
>
> Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej
> żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego
> żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu
> bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław
> Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i
> nigdy już nie nękał? Być może
>
> postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu
> oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrać syna, wyłoić w tyłek i
> obiecać, że się więcej nie będzie wygłupiał. Wiecie, rozumiecie
> towarzysze z PiS tak po starej partyjnej znajomości. Pomożecie
> rozwiązać zagadki cudownego życia wodza?
>
>
> Idą wybory. Nie da się tego ukryć. Trzeba uratować ten Kraj.
> Dlatego
>
> powstała akcja przenosi sie na strony Internetowe i fora.
>
> Podaj dalej, to nie jest łancuszek tylko ratowanie tego państwa!
A tak na poważnie to dla czego nie mówi się o tym że Kaczor był w PZPR?
Pomrocznośc jasna
karolgt - 17-10-2007, 13:36
Co o tym sądzicie?
Link
wlasnie wlaczylem tv i slyszalem jej wypowiedz. Nie wiem,ale byla dosć śmieszna
z jednej strony, przyzaje sie do winy, mowi ze wszystko co tam powiedziano jest prawda, a za chwile mowi ze:
"to jest straszne ze w Polsce sie podsluchuje i jak tak można"
czyli jednym slowem mozna to podsumowac tak, ze
"moja wina, chcialam przekupic,wziasc kase itd, ale co ja poradze na to ze Ci **** mnie podsluchali, to ich wina ze to wyszlo na jaw"
widze ze nawet komentarze ładnie ją podsumowały
Anonymous - 17-10-2007, 14:07
Też z tego ryłem - mam nadzieje że jej dowalą parę latek
Ehhhh sam chętnie bym taki wyrok napisał
arekp - 17-10-2007, 16:41
http://pl.youtube.com/watch?v=-spGbvbQq74
Anonymous - 17-10-2007, 16:55
komedia-za bardzo wierzyła w ludzi
w forse a nie w ludzi
ps:oby tylko nie strzeliła do siebie bo bedzie na kaczory że ludzi mordują
Marcin-Krak - 17-10-2007, 17:04
karolgt napisał/a: | Nie wiem,ale byla dosć śmieszna |
Ciężko powiedzieć jednoznacznie jak to wszystko wyglądało.
Ale jak dla mnie na pewno śmieszne nie jest to, co się dzieje i kiedy się dzieje
Przecież to ewidentne wykorzystywanie służb specjalnych w kampanii wyborczej
Dlaczego nic nie robi PiS np w sprawie przecieku w ABW, albo sprawie śmierci Blidy
A dzisiejsze podsumowanie wypowiedzi pani Sawickiej, przez premiera pokazuje jak zakompleksionym jest człowiekiem i jak chęć dojścia do władzy pozwala manipulować faktami. Tylko żeby wyszło, że PO jest wszystkiemu winne, a Tusk to wogóle szatan wcielony.
Zastanawia mnie - ostatnio jest takie zamieszanie z prywatyzacją służby zdrowia - a przychodnie do niedawna publiczne, państwowe - jak zwał, tak zwał - obecnie noszą miano NZOZ (Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej) - czyli co nie ma prywatyzacji już ??
Anonymous - 17-10-2007, 17:23
nie śmierci Blidy a samobójstwa - nikt do niej nie strzelał
wykorzystywanie słuzb błagam jak jest wszyscy widzą-wzięła 100 tysi czy nie wzięła
|
|
|