To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej

brylekVFR - 30-11-2014, 14:40

No nie legalne, robienie DRL z drogowych też jest nielegalne tak samo jak i z halogenów, sam moduł to tak tylko przykładowo dałem. Bardziej skłaniam się nad opcją włączenie trybu skandynawskiego, a Ty Tyku nie masz włączonego trybu skandynawskiego? Jak rozmawiałem z Tokyo to chyba Twój samochód bardzo zachwalał, i chyba Ty masz tą opcje włączoną, może napiszesz jak dokładnie ten tryb działa? Czy mijania przy załączeniu się pokojówek gasną czy nie, bo jeżeli gasną i zostają same postojówki to również będzie to mocno nielegalne
tyku - 30-11-2014, 15:20

brylekVFR, Ja mam światła do jazdy dziennej z halogenami.
http://forum.mitsumaniaki...awski&start=240
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=165
Wszystko jest opisane w tym temacie, musisz poczytać.

brylekVFR - 30-11-2014, 17:35

Temat jest mi znany, wolał bym wykorzystać któreś lampy zamiast dokładać nowe, chociaż patent halogenow i drl też jest niezły
lurek - 30-11-2014, 18:09

brylekVFR napisał/a:
No nie legalne, robienie DRL z drogowych też jest nielegalne tak samo jak i z halogenów, sam moduł to tak tylko przykładowo dałem. Bardziej skłaniam się nad opcją włączenie trybu skandynawskiego, a Ty Tyku nie masz włączonego trybu skandynawskiego? Jak rozmawiałem z Tokyo to chyba Twój samochód bardzo zachwalał, i chyba Ty masz tą opcje włączoną, może napiszesz jak dokładnie ten tryb działa? Czy mijania przy załączeniu się pokojówek gasną czy nie, bo jeżeli gasną i zostają same postojówki to również będzie to mocno nielegalne

Ja mam włączony tryb i jestem bardzo zadowolony. Po pierwsze, światła włączają się automatycznie, ok 1.5s po zapłonie. Po drugie niektórzy narzekali, że przy czujniku zmierzchu czasem miga im oświetlenie konsoli (raz załącza się zaraz potem wyłącza) tu tego problemu nie ma, światła nie świecą a jak chcesz aby świeciły, musisz przekręcić manetkę jak tradycyjnie. No i po trzecie, trochę lepiej widać wyświetlacz radia podczas słonecznego dnia (choć szału nie ma)

brylekVFR - 30-11-2014, 18:17

Ale czy światła mijania świecą się cały czas?
W dzień na 70-80% bez postojówek, jak się ściemni mijania dalej na 70-80% tylko że z postojówkamia, wieczorem mijania na 100% z postojówkamia? Bo dalej jest to niewyjaśnione jak dokładnie ten tryb działa. Kolego Lurek możesz mi jasno i wyraźnie napisać jak ten tryb działa?

mjsystem - 30-11-2014, 19:34

brylekVFR napisał/a:
jak ten tryb działa?
Przeczytaj cały temat, to kilka stron. Tu masz wszystko opisane, po co po raz setny klepać to samo?
tokyo - 01-12-2014, 12:01

....i tak w kolko :) )
Swiatla dzienne:
1.europa - swieca po programowaniu w aso po zal kluczyka nie podswietla sie deska
2.ameryka- swieca na 80% fabrycznie zaprogramwana na kontynent amerykanski
3. zaleznosci:
czujnik w szybie (dziala jako czujnik swiatla i czujnik spryskiwaczy:
czujnik w desce na samym srodku;po zakupie ~~80zl dziala jako czujnik swiatla i czujnik klimy, tzw czujnik naslonecznienia - mocniej chlodzi
4.mozliwosci po zakupie manetki z funkcja auto (ale to tez chyba chodzi bez takiej manetki), odpowiedniego przekaznika, czujnika, podlaczeniu i zaprogramowaniu:
- dzien swiatla mijania swieca na 80%
- szarowa swiatla mijania swieca na 80% i zalaczaja sie postojowki
- noc swiatla mijania przechodza z 80% na 100% i swieca postojowki
5. do ogarniecia - swiatla dzienne w halogenach na 80%
6. pracuje nad doswietlaniem zakretow z halogenow

TYLE!!! :) )

Chlopaki czytac czytac posty

Pozdrawiam

lurek - 01-12-2014, 19:29

dopowiem, że przy skandynawskiej funkcji zawsze świecą postojowe. Nie można wyłączyć oświetlenia więc nici ze śledzenia pojazdów nocą ;)
mjsystem - 01-12-2014, 19:54

lurek napisał/a:
Nie można wyłączyć oświetlenia więc nici ze śledzenia pojazdów nocą
Nie baw się w detektywa. Coś za coś :P Swoją drogą dobrze mieć takie zabezpieczenie, że zawsze świecą światła i unikać mandatów za brak oświetlenia w trakcie jazdy. :wink:
tokyo - 01-12-2014, 20:21

:) cool
brylekVFR - 23-12-2014, 20:21

tokyo napisał/a:
4.mozliwosci po zakupie manetki z funkcja auto (ale to tez chyba chodzi bez takiej manetki), odpowiedniego przekaznika, czujnika, podlaczeniu i zaprogramowaniu:
- dzien swiatla mijania swieca na 80%
- szarowa swiatla mijania swieca na 80% i zalaczaja sie postojowki
- noc swiatla mijania przechodza z 80% na 100% i swieca postojowki

chyba na tym filmiku chyba widać jak to działa
https://www.youtube.com/watch?v=_aoxvVxnX1Q

tokyo - 25-12-2014, 23:17

Witam
Dokladnie tak jak na filmie.

brylekVFR - 12-01-2015, 20:19

No i u mnie już też działają dzięki Tokyo, super sprawa, :mrgreen:
"Polecam tego fachowca" :mrgreen:

tyku - 13-01-2015, 11:09

brylekVFR napisał/a:
super sprawa, :mrgreen:
Dla jednych super :wink: , ale dla mnie to niestety nic dobrego. Ledwo widać taki samochód na drodze (to dotyczy bezpieczeństwa), a i wygląd jak w opisie tokyo,
Cytat:
moje evo 126p
:P
Na dziennych w halogenach to i w nocy pojadę na upartego, zresztą Ci co założyli poświadczą. :wink:
Ja osobiście to mam chętkę na takie lampiony :
http://youtu.be/ISn6Tb06-_Q
:D

brylekVFR - 13-01-2015, 14:45

Wygląda jak wygląda, co się komu podoba, są gusta i guściki, a o gustach się nie dyskutuje, jedni zbierają znaczki inni hodują rybki.
Dla mnie super sprawa bo ustawiając tryb AUTO nie muszę pamiętać o włączaniu i wyłączaniu świateł tylko robi się to automatycznie i wykorzystuje oryginalne lampy.
tyku napisał/a:
Na dziennych w halogenach to i w nocy pojadę na upartego, zresztą Ci co założyli poświadczą.

Nie przesadzaj bo na upartego i na tych się spokojnie pojedzie, nie ma aż takiej dużej różnicy w świeceniu i na drodze też jest dobrze widoczny, nie gorzej niż na mijania.