To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!

pyjte - 13-03-2011, 19:48

Lota ładnie się komponuje.
pawela napisał/a:
tak, ma 2 stopnie otwierania, jesli dobrze pamietam to 45 i 85'
. Drugi tryb to jest tak zwany Serwisowy :D .
pawela - 15-03-2011, 18:12

wpadł mały akcencik, długo nie moglem się zdecydować na kolor, ale myślę, że ten będzie dobrze kontrastował z felgami ;)

a w dużej ilości światłą mienią się na niebiesko

Jogurt - 15-03-2011, 21:25

pyjte napisał/a:
Drugi tryb to jest tak zwany Serwisowy
ja sie zastanawiam po co to a to przecież Honda (znaczy sie psuje) :P
a na serio fajna sprawa, w syrenie to się otwiera z 35 stopni może, to jest dopiero tryb serwisowy :evil:

pawela - 21-03-2011, 21:24

w piątek wpadła gleba

w sobotę fele dostały nowy lakier bezbarwny, z nakrętkami wygląda to tak

a dziś założyłem koła, parę fotek obecnego setupu

sorki za jakość, nie ogarniam aparatu przy takim świetle...

Dodatkowo w sobotę wymieniłem cewkę i obrotomierz już nie skacze ;)

pawela - 04-04-2011, 17:55

letni setup siedzi, w weekend spolerowałem ręcznie cały samochód, 90% hologramów zniknęło, za to ja do dziś ledwie ruszam ramionami :P jeszcze gdzieniegdzie znajduję resztki pasty polerskiej, sukcesywnie usuwam.

Parę fot

plany na najbliższy czas:

- dorwać OEM owiewkę szybra
- jakieś kapsle do felg, bo widok nakrętki piasty mnie wpienia
- poprawić końcowy wydech i pospawać środkowy po przygodzie krawężnikowej...

Ja_good - 04-04-2011, 18:16

napisalbym ze jest z..... ale tu nie wolno, wiec napisze tylko-"bardzo ładna " :D
Anonymous - 04-04-2011, 18:22

jest :twisted: :twisted: :twisted: no ten tego, się znaczy bardzo ładnie :)
mystek - 04-04-2011, 19:01

jest kotnie :) polerka dużo daje, nie ma to tamto!
idas - 07-04-2011, 16:18

Jaką pastą polerowałeś? Możesz trochę opisać technikę?:] Sam bym się za to zabrał, ale co do manuali i faqów to większość dotyczy maszynowego polerowania... a jedyne co mam to wiertarka z regulacją obrotów:]
Co do auta to wygląda super!:-)

londolut - 07-04-2011, 22:30

idas napisał/a:
jedyne co mam to wiertarka z regulacją obrotów
Nawet się za to nei bierz z tym sprzętem bo nie zejdziesz z obrotami do 180-200 rmp. A polerka ręczna to jak woskowanie.
pawela - 23-04-2011, 18:56

no to tak:

parę tygodni temu zauważyłem zapocenie na bloku i skrzyni, ewidentnie spod aparatu bądź vteca. Po rozebraniu i oględzinach okazało się, że uszczelki są twarde jak plastik i przestały spełniać swoją funkcję. W końcu doszedłem, że to na pewno spod vitka, bo gdy jeździłem normalnie nic się nie pociło, a gdy choć raz przekroczyłem 5500 pojawiał się olej.
Żeby mieć spokój zamówiłem komplet OEM uszczelek:

Dziś je wymieniłem, przy okazji z grubsza umyłem silnik, po odpaleniu najpierw obserwowałem na postoju, potem spokojna przejażdżka i macha w górę, potem parę razy vtec i za każdym razem taki widok:

czyli już sucho - i spokój ;)

Zalałem też nowy olej:

i faktycznie silnik pracuje na tym ciszej i spokojniej w porównaniu do 10W60, szczególnie na zimnym, aż dziw, ile może zdziałać dobra oliwka ;)

W związku z tym, że ciągle zaczepiałem środkowym wydechem o wszelkie spowalniacze czy nawet kłódki parkingowe wyciąłem go w cholere.

O dziwo nie jest strasznie głośniej - za to dźwięk poezja, mruczy, a na wysokich obrotach dodatkowo- nie wiem jak to nazwać - fajne bzyczenie ;)

Zmieniłem też oba duże cukierki tylnego zawiasu, jeszcze nie stukały, ale sparciały kompletnie, i zakupiłem stosowną farbę do zacisków - czyli pod kolor nakrętasów

pawela - 30-04-2011, 16:44

wszyscy mają ambery, to ja na przekór już nie mam ;)

idąc za nakrętkami zaciski poszły w fiolet:

mystek - 30-04-2011, 18:44

zaciski na plus, out z amberami na minus imo. Mimo wszystko (masa Hond na amberach) ambery nadają charakteru samochodowi, kolorystyki, samochód jest po prostu barwniejszy :) to tak jakbyś umył Civicowi makijaż z oczu :P
Anonymous - 30-04-2011, 19:07

pawela napisał/a:
idąc za nakrętkami zaciski poszły w fiolet:

świetnie się komponuje jeszcze trzeba było tył klocków pomalować na fiolet albo złoto :D

i ambery muszą wrócić :!:

rosomak1983 - 01-05-2011, 01:19

pawela kolor zacisków swietny !!! PS tam sa dwa tłoczki ???