To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka

Andrew - 01-12-2010, 19:31

Ładowanie 14,2 coś takiego miernik pokazuje. Ile powinien sam aku dobry pokazywać? Do elektrolitu jutro zerknę.
robertdg - 01-12-2010, 19:49

Ładowanie dobre, ale sprawdź jeszcze przy pełnym obciązeniu (dmuchawa, światla, ogrzewanie szyby) no i pochwal się na jakich odcinkach jeździsz.
Andrew - 01-12-2010, 19:55

robertdg napisał/a:
Ładowanie dobre, ale sprawdź jeszcze przy pełnym obciązeniu (dmuchawa, światla, ogrzewanie szyby) no i pochwal się na jakich odcinkach jeździsz.
No coltem żonka jeździ w jedną stronę 2 km i z powrotem 2 km, więc miał się prawo rozładować. A galem jeździłem wczoraj do pracy jakieś 3 km i z powrotem, a później z 18 km i z powrotem, ale wydaję mi się, że aku w tym czasie dobrze nie naładował, poza tym dmuchawa na max, ogrzewanie szyby itd. A druga sprawa, że miśki dziś żona odpalała, to też mówi samo za siebie :mrgreen: Podładować trzeba oba autka, wcześniej sprawdzić elektrolit :)
Andrew - 02-12-2010, 19:52

Akumulatorki w miśkach podładowane. Elektrolit jest. Zainwestowałem 13PLN w żarówkę H7, bo się wczoraj spaliła :) W sobotę wymiana filtra paliwa w galu oraz pasków osprzętu. Może jutro kierunki przyjdą :)
Andrew - 04-12-2010, 15:15

Wymieniłem dziś w galancie filtr paliwa, próbowałem zmienić też paski alternatora i wspomagania ale dałem sobie spokój-kanał potrzebny :) Ciasno jak nie wiem. A niby takie duże auto :mrgreen:
Owczar - 04-12-2010, 15:25

andrew84, kanał to będzie potrzebny tylko do zdjęcia paska klimy. Resztę i tak robisz od góry... W ogolę rozważ jego wymianę, bo i tak musisz go zdejmować.
Andrew - 04-12-2010, 15:32

Owczar napisał/a:
andrew84, kanał to będzie potrzebny tylko do zdjęcia paska klimy. Resztę i tak robisz od góry... W ogolę rozważ jego wymianę, bo i tak musisz go zdejmować.
Mam kupione wszystkie paski firmy DRB. Wiem, że kanał potrzebny tylko do paska od klimy, ale żeby wymienić pasek alternatora trzeba zdjąć pasek klimy :roll: więc za jednym razem jak będę wymieniał olej, to i zmienię paski. Teraz na wspomaganiu założony jest pasek Bando a na alternatorze oryginalny mitsu :)
Owczar - 04-12-2010, 15:35

No wiem, wiem, że musisz zdjąć pasek klimy.
Ja miałem bando na altku i byłem raczej niezadowolony. Ślizgał się od samego początku. Teraz z Mitsuboshi jest dużo lepiej :)

Ogólnie robota mało przyjemna z tymi paskami :/

Andrew - 04-12-2010, 15:59

Owczar napisał/a:
Ogólnie robota mało przyjemna z tymi paskami
Żebyś wiedział, że nie przyjemna. Ciasno, że nie wiem. Mi któryś też delikatnie popiskuje, chyba od klimy. Zobaczymy co to DRB pokaże... W colcie mam je założone i niby ok.
Owczar - 04-12-2010, 16:04

Od klimy by piszczał na włączonej klimie głównie. Mi popiskuje po odpaleniu od wspomagania, ale po chwili mu przechodzi.
Andrew - 06-12-2010, 12:27

Przyszły dziś kierunki. Optycznie mogą być. Zobaczymy jak będzie przy montażu :)
robertdg - 06-12-2010, 13:39

andrew84 napisał/a:
Zobaczymy jak będzie przy montażu :)
Ten argument

zawsze działa :lol:

Andrew - 06-12-2010, 13:57

Cytat:
Ten argument

zawsze działa :lol:

Mam nadzieję, że wielkich problemów nie będzie :roll:

Andrew - 11-12-2010, 20:45

Dziś nastąpił chiptuning mojego galanta. Moc zwiększyła się o 30KM :mrgreen: Założyłem białe kierunki... Powiem szczerze, że za taką ceną są naprawdę ok. Musiałem tylko poprawić uszczelki. Więc tak prawy kierunek pasuje jak ulał:

Lewy w dolnej części odstaje od lampy jakiś milimetr, ale też jest ok:

Całość wygląda tak:

Serducho:

Z kolegą z garażu :) :

Więc mocy mam teraz do groma :D

robertdg - 11-12-2010, 21:02

Widze, że nie było tak tragicznie ;-)