Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
Andrew - 01-12-2010, 19:31
Ładowanie 14,2 coś takiego miernik pokazuje. Ile powinien sam aku dobry pokazywać? Do elektrolitu jutro zerknę.
robertdg - 01-12-2010, 19:49
Ładowanie dobre, ale sprawdź jeszcze przy pełnym obciązeniu (dmuchawa, światla, ogrzewanie szyby) no i pochwal się na jakich odcinkach jeździsz.
Andrew - 01-12-2010, 19:55
robertdg napisał/a: | Ładowanie dobre, ale sprawdź jeszcze przy pełnym obciązeniu (dmuchawa, światla, ogrzewanie szyby) no i pochwal się na jakich odcinkach jeździsz. | No coltem żonka jeździ w jedną stronę 2 km i z powrotem 2 km, więc miał się prawo rozładować. A galem jeździłem wczoraj do pracy jakieś 3 km i z powrotem, a później z 18 km i z powrotem, ale wydaję mi się, że aku w tym czasie dobrze nie naładował, poza tym dmuchawa na max, ogrzewanie szyby itd. A druga sprawa, że miśki dziś żona odpalała, to też mówi samo za siebie Podładować trzeba oba autka, wcześniej sprawdzić elektrolit
Andrew - 02-12-2010, 19:52
Akumulatorki w miśkach podładowane. Elektrolit jest. Zainwestowałem 13PLN w żarówkę H7, bo się wczoraj spaliła W sobotę wymiana filtra paliwa w galu oraz pasków osprzętu. Może jutro kierunki przyjdą
Andrew - 04-12-2010, 15:15
Wymieniłem dziś w galancie filtr paliwa, próbowałem zmienić też paski alternatora i wspomagania ale dałem sobie spokój-kanał potrzebny Ciasno jak nie wiem. A niby takie duże auto
Owczar - 04-12-2010, 15:25
andrew84, kanał to będzie potrzebny tylko do zdjęcia paska klimy. Resztę i tak robisz od góry... W ogolę rozważ jego wymianę, bo i tak musisz go zdejmować.
Andrew - 04-12-2010, 15:32
Owczar napisał/a: | andrew84, kanał to będzie potrzebny tylko do zdjęcia paska klimy. Resztę i tak robisz od góry... W ogolę rozważ jego wymianę, bo i tak musisz go zdejmować. | Mam kupione wszystkie paski firmy DRB. Wiem, że kanał potrzebny tylko do paska od klimy, ale żeby wymienić pasek alternatora trzeba zdjąć pasek klimy więc za jednym razem jak będę wymieniał olej, to i zmienię paski. Teraz na wspomaganiu założony jest pasek Bando a na alternatorze oryginalny mitsu
Owczar - 04-12-2010, 15:35
No wiem, wiem, że musisz zdjąć pasek klimy.
Ja miałem bando na altku i byłem raczej niezadowolony. Ślizgał się od samego początku. Teraz z Mitsuboshi jest dużo lepiej
Ogólnie robota mało przyjemna z tymi paskami :/
Andrew - 04-12-2010, 15:59
Owczar napisał/a: | Ogólnie robota mało przyjemna z tymi paskami | Żebyś wiedział, że nie przyjemna. Ciasno, że nie wiem. Mi któryś też delikatnie popiskuje, chyba od klimy. Zobaczymy co to DRB pokaże... W colcie mam je założone i niby ok.
Owczar - 04-12-2010, 16:04
Od klimy by piszczał na włączonej klimie głównie. Mi popiskuje po odpaleniu od wspomagania, ale po chwili mu przechodzi.
Andrew - 06-12-2010, 12:27
Przyszły dziś kierunki. Optycznie mogą być. Zobaczymy jak będzie przy montażu
robertdg - 06-12-2010, 13:39
andrew84 napisał/a: | Zobaczymy jak będzie przy montażu | Ten argument
zawsze działa
Andrew - 06-12-2010, 13:57
Cytat: | Ten argument
zawsze działa |
Mam nadzieję, że wielkich problemów nie będzie
Andrew - 11-12-2010, 20:45
Dziś nastąpił chiptuning mojego galanta. Moc zwiększyła się o 30KM Założyłem białe kierunki... Powiem szczerze, że za taką ceną są naprawdę ok. Musiałem tylko poprawić uszczelki. Więc tak prawy kierunek pasuje jak ulał:
Lewy w dolnej części odstaje od lampy jakiś milimetr, ale też jest ok:
Całość wygląda tak:

Serducho:
Z kolegą z garażu :
Więc mocy mam teraz do groma
robertdg - 11-12-2010, 21:02
Widze, że nie było tak tragicznie
|
|
|